ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Τετέλεσται η Βουλή των λιστών, του ΓΕΣΥ και του παραλογισμού

Όσοι έκλεψαν το παγκάρι του Ναού της Δημοκρατίας ας τα βάλουν πέρα με τις ερινύες

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Κούνησαν το μαντήλι και τρέχουν άλλοι για τα σπίτια τους και οι περισσότεροι για τον προεκλογικό αγώνα. Όλοι με αναμνήσεις που παρέχει η τιμητική θέση του εκπροσώπου του λαού στο Κοινοβούλιο. Η αξιολόγηση της απελθούσας σύνθεσης του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, αφού χρειάζεται να αποκωδικοποιηθεί η δράση της και συνάμα η προσφορά της στην κοινωνία μέσω παράθεσης έργων και αριθμών.

• Η ΞΥΠ που έχει τον Διοικητή της αποσπασμένο στο Κοινοβούλιο και γνωρίζει εδώ και μια 30 ετία την δράση στον Ναό της Δημοκρατίας, μπορεί και να διανέμει τα κόλλυβα για την μακαρίτισσα Βουλή 2016-2021. Εξάλλου, εδώ και 5 χρόνια, τόσο μέσω της στήλης όσο και με ρεπορτάζ σε διάφορες δημοσιογραφικές επάλξεις παραθέσαμε αρκετές δράσεις του Κοινοβουλίου.

• Έτσι δεν θα ισοπεδώσουμε τους πάντες και τα πάντα, όπως εξάλλου είναι και το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελληνοκυπρίων που για τα πάντα φταίνε οι άλλοι και οι ίδιοι απλώς κρίνουν από τον καναπέ τους. Γιατί μην ξεχνάμε το θεμελιακό ότι τους βουλευτές τους εκλέγουν με την ψήφο τους, οπόταν έχουν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ κάποτε πρέπει να αποδίδεται για να αντιληφθούν οι πολίτες ότι είναι συμμέτοχοι στην Νομοθετική εξουσία μέσω της ψήφου τους και των εκπροσώπων που επιλέγουν στις εκλογές.

• Όπως επισημάναμε η πλήρης απαξίωση του συνόλου των βουλευτών δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν είναι και η πραγματικότητα. Υπήρξαν αρκετοί επιμελείς, διαβασμένοι, αφοσιωμένοι και κυρίως συναισθάνονται το βάρος της θέσης. Όλοι αυτοί παρήγαγαν με αρκετές ώρες εργασίας στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σημαντικό αριθμό νομοθετημάτων που υποβοηθούν- ευκολύνουν την ζωή των πολιτών.

• Ωστόσο, κάποια κουμάσια χάλασαν την εικόνα και διέλυσαν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Εκείνοι που είναι λαϊκιστές, συμφεροντολόγοι, τεμπέληδες και συμμετείχαν ενεργά στην διαπόμπευση του θεσμού της Βουλής. Που διέλυσαν την εικόνα του σώματος με τις πράξεις τους . Που χρησιμοποίησαν το τιμητικό τους αξίωμα για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ή που αποκόμισαν καρπούς λέγοντας ψέματα και λαϊκίζοντας ασύστολα. Εσχάτως δε χρησιμοποίησαν και την Βουλή, για να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους και να τους επανεκλέξουν. Γι’ αυτούς υπάρχει η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ που θα τους αποδώσει τα δέοντα γιατί εκμεταλλεύτηκαν – καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας- ενίοτε και αθώων ανθρώπων – για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

• Αυτή ήταν η Βουλή με την απελθούσα σύνθεση της. Εκείνη που ψήφισε μια εκ των κορυφαίων μεταρρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων – το Γενικό Σύστημα Υγείας( ΓΕΣΥ) – αλλά και αυτή που μέσω λιστών ( Γιωρκάτζη - Οδυσσέα) και με την ανάμιξη μελών της σε σκάνδαλα κηλίδωσε την ιστορία της. Για τα επί μέρους έγιναν πολλά που δεν αξίζει τον κόπο να τα μεταφέρουμε σύντομα και χωρίς τεκμηρίωση.

• Όσο για την αξιολόγηση των βουλευτών δεν είναι δική μας δουλειά να σας τους βαθμολογήσουμε. Υπάρχουν όμως άνθρωποι τίμιοι, δουλευταράδες που νοιάζονται για το καλό του τόπου. Για 5 χρόνια σας τους προβάλαμε με τα δικά μας κριτήρια, που πιστεύουμε ότι είναι πάντα αντικειμενικά, έστω κι αν ο υποκειμενισμός των ανθρώπων ποτέ δεν ξεριζώνεται.

• Εν πάσει περιπτώσει η παράνοια και ο παραλογισμός σε κάποιες αποφάσεις της Βουλής οδήγησαν σε πλήγματα. Ελπίζοντας ότι η ακτινογραφία της απελθούσης Βουλής ήταν για τα πρώτα συμπεράσματα για την δράση της και σίγουρα με την παραπομπή σε μαγνητική τομογραφία και βιοψία, για περαιτέρω διερεύνηση ολοκληρώνουμε την κριτική μας για την δράση στο Ναό της Δημοκρατίας. Όσων δε έκλεψαν το παγκάρι του Ναού ας δεχτούν τα επίχειρα των πράξεων τους από τις ερινύες που θα τους κατατρέχουν, να έχουν βάρος στην συνείδηση τους και να δεχθούν την τιμωρία της κοινωνίας.

Απίστευτο αλλά Κυπριαστανικό: Φοβερό. Κάτι ξέρουν οι προχωρημένοι ΡΙΚάδες. Προσέξτε παρακαλώ την κορυφαία ερώτηση σε δημοσκόπηση που υπέβαλαν στο κοινό και που μάλλον πάει για το Γκίνες. «Οι κυβερνήσεις πρέπει να σώσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληγεί η οικονομία». Και μας παρέθεσαν ότι 21 % τάχθηκε υπέρ της οικονομίας έστω κι αν χαθούν ζωές. Τα χάπια μου γρήγορα τα χάπια μου. Καλά νοήμων άνθρωπος προτιμά το χρήμα αντί το υπέρτατο αγαθό που είναι η ζωή. Ρε μπας και οι μέγιστοι ΡΙΚάδες έχουν πληροφορίες ότι ο Γιόζεφ Μένγκελε , Γερμανός ιατρός στο Άουσβιτς που έκανε πειράματα σε ανθρώπους πέρασε καθόλου από το Κυπριστάν;

• ΥΓ: Την οπτική γωνία που το βλέπει ο καλός – εύχαρις συνάδελφος Λουκάς Χάματσος το σχόλιο μας στην αναφορά του ηθοποιού Σπύρου Σταυρινίδη στην εκπομπή του «εμείς και ο κόσμος μας» περί των δημοσιογράφων, που την έκανε διαφημιστικό τρέιλερ για την εκπομπή του δεν την αντιλαμβανόμαστε και καλά είναι να την διευκρινίσει. Καλά είναι οι ηθοποιοί να πετάξουν τα δικά τους σάπια μήλα που πληθαίνουν και για τα δημοσιογραφικά υπάρχει πάντα το χέρι του θεού της δημοσιογραφίας που τα ρίχνει στον κάλαθο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση