ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Στο «εδώλιο» της Επ. Πολιτογραφήσεων ελεγκτικοί οίκοι-δικηγόροι

Αναστάτωση και δυστοκία για τους εκπροσώπους στις συνεδρίες

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Δυο εκ των σημαντικότερων κομματιών του πάζλ -ενδεχομένως και τα μεγαλύτερα- της πολυθρύλητης υπόθεσης, σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και ξεπερνάει τον ορισμό του σκανδάλου, των πολιτογραφήσεων, αποτελούν ελεγκτικοί οίκοι και δικηγορικά γραφεία. Ελεγκτές και δικηγόροι συνυπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικοκοινωνικής ζωής στο Κυπριστάν -σε κάποιες περιπτώσεις είναι κυρίαρχοι και αποτελούν σημαντικό κρίκο σ’ αυτό που ονομάζουμε σύστημα που διαφεντεύει τις ζωές μας- οπόταν και στην παραχώρηση χρυσών διαβατηρίων, δεν θα έμεναν έξω από το φαγοπότι…

• Ήρθε όμως η στιγμή που και αυτοί θα πρέπει να βγουν στον αφρό και να μην κρύβονται πάντα πίσω από τις εύηχες επωνυμίες τους. Όπως πληροφορείται η ΞΥΠ μέσω κορυφαίου πράκτορα της, που γνωρίζει το παρασκήνιο, ήδη ελεγκτικά γραφεία μεγάλης εμβέλειας καθώς και δυο δικηγορικά γραφεία τα οποία και διακρίθηκαν στις πολιτογραφήσεις διευκολύνοντας-προσφέροντας ψηλό αριθμό διαβατηρίων, πήραν κλήση από την Επιτροπή Νικολάτου και θα καταθέσουν την ερχόμενη βδομάδα.

• Μάλιστα όπως μας μεταφέρει ο εν λόγω πράκτορας της ΞΥΠ, που κινείται διακριτικά στους εν λόγω χώρους, προκλήθηκε αναστάτωση που σε κάποιες περιπτώσεις έφθασε και στα επίπεδα ρήξης μεταξύ ηγετικών στελεχών των ελεγκτικών οίκων για τον άνθρωπο που θα τους εκπροσωπήσει και θα κάτσει στο εδώλιο της 4μελους Επιτροπής που ασχολείται με τις πολιτογραφήσεις.

• Βλέπετε, θα εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας, θα υποβληθεί σε ανάκριση από τα μέλη της Επιτροπής που είναι όλοι καταρτισμένοι και έμπειροι και κυρίως πλέον έχουν γνώση για τα διαδραματισθέντα με την υπόθεση παραχώρησης πολιτογραφήσεων. Ακόμη οι Επίτροποι, Μύρων Νικολάτος, Παύλος Ιωάννου, Δήμητρα Καλογήρου και Κυριάκος Κυριάκου με την μελέτη των υποθέσεων γνωρίζουν επακριβώς την ανάμιξη του κάθε μέρους στην εν λόγω υπόθεση και μπορούν με τις ερωτήσεις που θα υποβάλουν να ανιχνεύσουν την ανάμιξη των μαρτύρων στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

• Όπως πληροφορούμαστε, ο εκπρόσωπος θα επιλεγεί σε συνεδρία του Δ.Σ των εν λόγω ελεγκτικών οίκων και αφού προηγηθούν έντονες διαβουλεύσεις, αν και θα έπρεπε να μην υπάρχει δυστοκία και συζητήσεις, αφού πάντα ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πέραν από τα εκατομμύρια που εισπράττει λόγω και της παραγωγικότητας των υπολοίπων λογιστών-ελεγκτών και κυρίως των νέων ανθρώπων που σ’ αυτά τα γραφεία, ως επί το πλείστον υπαμείβονται.

• Όσον αφορά τα δυο δικηγορικά γραφεία που κλήθηκαν από την Επιτροπή Πολιτογραφήσεων, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις σε αριθμό πολιτογραφήσεων και ως εκ τούτου κίνησαν το ενδιαφέρον του τέως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μ. Νικολάτου και των συνοδοιπόρων του. Πρόκειται για ένα γραφείο που κατοικοεδρεύει σε παραλιακή περιοχή και έχει διασύνδεση με πολιτικό παράγοντα ,ενώ το δεύτερο είναι μικρότερης εμβέλειας και ανήκει σε κυρία που δεν είναι γνωστή στην δημόσια σφαίρα, αλλά διακρίθηκε έντονα στο άθλημα -ας το ονομάσουμε σαρκαστικά κι έτσι- των πολιτογραφήσεων.

• Κατά την έκθεση του πράκτορα των μυστικών μας υπηρεσιών η κλήση για παρουσία είναι για την ερχόμενη Πέμπτη και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα φωτίσει αρκετές πτυχές της εν λόγω υπόθεσης με τους Επιτρόπους να επιχειρούν την τεκμηρίωση και μέσω μαρτυρίας όσων στοιχείων περισυνέλεξαν κατά την έρευνα τους.

• Πάντως και πρέπει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τα δικηγορικά γραφεία δεν πήραν κλήση ή ακόμη δεν διερευνήθηκαν όσα είναι συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα και δη με πολιτικούς αρχηγούς -καλημέρα Πρίγκιπα μου- παρά τις περί του αντιθέτου παροτρύνσεις από αρκετούς εμπλεκόμενους. Στον Διοικητή της ΞΥΠ ωστόσο έφθασε η πληροφορία που θα διασταυρωθεί οσονούπω και θα μεταδοθεί προσεχώς, περί κλήσης και άλλων δικηγορικών γραφείων που είναι συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα.

• Ωστόσο, την Επιτροπή προβληματίζει το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε πλήρη προεκλογική περίοδο -έστω και υπό συνθήκες πανδημίας- και οι όποιες καταθέσεις ενώπιον τους, ενδεχομένως να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας και να επηρεάσουν τα ποσοστά κομμάτων, αλλά και να διαλύσουν τις προοπτικές επανεκλογής κάποιων υποψηφίων βουλευτών. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη σε μέλη της Επιτροπής, ότι εφόσον δημοσιοποιήθηκε το ενδιάμεσο πόρισμα δεν θα πρέπει να επηρεάζονται οι κλήσεις από την πολιτική κατάσταση-συγκυρία, όπως εξάλλου έγινε και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εδώλιο της Επ. πολιτογραφήσεων και όλων των παρενεργειών και συναφών σχολίων και αντεγκλήσεων που προέκυψαν… Εξάλλου ο καθείς εφ ώ ετάχθει και άλλη η δουλειά της Επιτροπής και διαφορετική των αγχωμένων, αυτή την περίοδο… πολιτικών

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Προφανώς οι επιδημιολόγοι και λοιποί φωστήρες , όπως ο στενομάκρουλος Υπ. Υγείας έχουν στα χέρια τους επιστημονικές μελέτες που λένε ότι ο συνωστισμός στις υπεραγορές δεν προσφέρει ευκαιρία στον ιό να επελάσει, αλλά στις Εκκλησίες θα έμπαινε, καθότι αν δεν το γνωρίζετε ανακάλυψαν -πάντα επιστημονικά- ότι ο κορωνοιός είναι άθεος και θα χτυπούσε για εκδίκηση.

• ΥΓ: Ω γλυκύ μου Έαρ και έραναν τον Τάφο οι Μυροφόρες μύρα. Οι ασύγκριτες μελωδίες που θα ακούσουμε στους Ιερούς Ναούς υπερκαλύπτουν τις όποιες ψυχικές αναταραχές των ανθρώπων και ημερεύουν και τις πλέον ταλαιπωρημένες υπάρξεις.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X