ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Στα σκουπίδια ο σταθεροποιητικός ρόλος του ΔΗΚΟ από τον Νικόλα (vid)

Tι βαυκαλιζόταν στην περσινή συζήτηση των προϋπολογισμών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Στο ρίσκο και την χαρτοπαιξία το έριξε τελευταίως ο Πρίγκιπας Νικόλαος και δεν είναι μαθημένος σε τέτοιου είδους ακραίες καταστάσεις , οπόταν να προσέχει μπας και χάσει τον έλεγχο και οδηγηθεί σε επικίνδυνες ατραπούς, που δεν έχουν επιστροφή. ΤΟ ΔΗΚΟ, είχε (ο παρελθοντικός χρόνος έχει την σημασία του) ως κύρια αποστολή του στο κομματικό σκηνικό, να αποτελεί τον εξισσοροπιστή ανάμεσα σε γαλάζιους-κόκκινους και να ρυθμίζει τις ακραίες θέσεις και πολιτικές καταστάσεις, εφόσον χρειαζόταν και ήταν απαίτηση της κοινωνίας. Όπως λέμε εν συντομία ρυθμιστής της πολιτικής σκηνής. Και η ψήφος στο ΔΗΚΟ χιλιάδων συντηρητικών, σε μια πρώτη ανάγνωση κατέτεινε προς αυτή την κατεύθυνση.

• Ξαφνικά, θυμήθηκε ο Νικόλας και οι κονκλαβιούχοι του ότι πρέπει να κάνουν την επανάσταση τους και να ρισκάρουν τον ρόλο που τους ανέθεσε η κοινωνία. Και μάλιστα χωρίς να την ρωτήσουν αν αποδέχεται να πάρουν διαφορετική κατεύθυνση απ’ αυτή που τους προσδιόρισε με την ψήφο της σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις. Καθείς εφ’ ώ ετάχθη Νικόλαε και λοιποί του κονκλαβίου.

• Κι αυτός ο ρυθμιστικός ρόλος τείνει να απολεσθεί για το ΔΗΚΟ, αφού η εμμονή όπως κατάντησε, για εκδίκηση της Κυβέρνησης , η οποία θεωρείται ο ηθικούς αυτουργός της επανάστασης των αποσχισθέντων-επαναστατών του κόμματος, οδηγεί σε καταψήφιση των προϋπολογισμών, χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και άνευ ουσίας. Για άσχετο θέμα δεν μπορείς να τιμωρείς την κοινωνία μέσω της καταψήφισης προϋπολογισμού.

• Εξάλλου, μόλις στην περσινή συζήτηση όπως και στο βίντεο που παρουσιάζουμε πιο πάνω, αναφερόσουν στον ρυθμιστικό και υπεύθυνο ρόλο του ΔΗΚΟ. Δεν πέρασε παρά μόνο ένας χρόνος όταν έλεγες στην συζήτηση για τους κρατικούς προϋπολογισμούς στην Βουλή ότι: «Στο ΔΗΚΟ επιλέγουμε να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ένα υπεύθυνο και σταθεροποιητικό ρόλο. Επιλέγουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα την σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας». Από τον σταθεροποιητικό ρόλο στον αποσταθεροποιητικό, ένα τσιγάρο δρόμος που λένε και οι μεριακλήδες, για τον Νικόλα και το κονκλάβιο. Ε, φτάνει πια να πληγώνεται τους ΔΗΚΟικούς .Θα σας στοιχίσει εκεί στο κονκλάβιο, έστω κι αν νομίζετε ότι η κοινωνία αποτυπώνεται στους έμμισθους του ΔΗΚΟ και τους χειροκροτητές σας.

• Κι επειδή αντιλήφθηκαν υπό την πίεση της κοινωνίας ότι η αρνητική ψήφος κατά των προϋπολογισμών θα οδηγήσει σε ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ επιχειρούν ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ και ελιγμούς άνευ ουσίας. Αυτοπαγιδεύθηκαν πλέον στο μένος τους να στηρίξουν τον Γενικό Ελεγκτή και οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα που ότι και να συμβεί θα το πληρώσουν. Η κυβίστηση συνίσταται στην κατάθεση σωρείας τροπολογιών επί του προϋπολογισμού (δηλαδή αλλαγές που θα βραχυκυκλώσουν εμμέσως το κράτος) έτσι ώστε να παρουσιάσουν στην κοινωνία, ότι άλλαξαν όλο τον προϋπολογισμό του κράτους, οπόταν και να ψηφιστεί με κάποιες αποχές ή εσκεμμένες απουσίες την ώρα της ψηφοφορίας αυτοί ορίζουν τα πολιτικά πράγματα.

• Αυτό στα πολιτικά λεξικά ορίζεται ως ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ και δεν ξέρουμε αν το ΑΚΕΛ που επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί, θα ακολουθήσει τέτοιου είδους παρελκυστική πολιτική και θα προσεταιρισθεί χωρίς σκέψη τους μελλοντικούς του συνεταίρους. Προφανώς γελοιότητες που θα επιφέρουν περαιτέρω απαξίωση στην κοινωνία. Συνιστά εν πολλοίς και ένδειξη παγιδευμένων -κυρίως εγκεφαλικά- κομμάτων.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Εκτός κι αν ο κορωνοιός χτυπήσει και στο Κοινοβούλιο και απουσιάσουν κάποιοι… Φανταστήκατε ορισμένοι βουλευτές να επικαλεστούν τον ιό για να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία και με αυτό τον τρόπο να μην διαφανούν οι προθέσεις τους; Ο πνιγμένος και παγιδευμένος πιάνεται από όποιο κλαδί βρει μπροστά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X