ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Προβληματίζεται ο Χριστόφιας αν θα παλέψει με Μαύρου για έδρα στην Κερύνεια

Πιέσεις από την ηγεσία και διορίστηκε Επ. Οργανωτικός Λευκωσίας- Κερύνειας

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Θεωρείται από τις αξιομνημόνευτες μάχες των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και προσελκύει το σύνολο των σχολίων – συζητήσεων και λοιπών προσεγγίσεων των ΑΚΕΛικών, γιατί θα διαγωνίζονταν δυο ονόματα βαριά σαν ιστορία, για την κατάληψη της έδρας στην επαρχία Κερύνειας. Αν εξαιρέσουμε την μάχη της Λευκωσίας, όπου εν πολλοίς το αποτέλεσμα θα προκαθορίσει και τον επόμενο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ( θα τα πούμε σε εύθετο χρόνο), η μάχη της Κερύνειας σηματοδοτεί πολλά και παραπέμπει σε περισσότερα…

• Οι δυο αντίπαλοι- μονομάχοι, όπως αποκαλύψαμε προ καιρού από άλλη δημοσιογραφική έπαλξη που προαλείφονται είναι η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και επικεφαλής των ΜΜΕ του κόμματος ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ και ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ( για σκοπούς συντόμευσης Χρι- Χρι). Οπόταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ βρέθηκε μπροστά σε ένα εκ των σοβαρών διλημμάτων με την μάχη για την έδρα, να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις.

• Η κατάσταση επιτεινόταν, αφού ο υιός του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, βρέθηκε και χωρίς κομματικό αξίωμα, κάτι που δεν υποβοηθούσε στις πολιτικές του βλέψεις και προσεγγίσεις, αφού στόχος του είναι κάποια στιγμή να φθάσει στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας και να γράψει ιστορία το Χριστοφέικο, με πατέρα και υιό Προέδρους της Δημοκρατίας.

• Λοιπόν, ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, δεν μπορούσε να αφήσει να γίνει αυτή η σύγκρουση και προέβη σε δυο κινήσεις. Πρώτα απευθύνθηκε στην κ. Μαύρου, ώστε να την πείσει να κατέλθει στην Λευκωσία ως υποψήφια βουλευτής. Κάτι ξ κ. Μαύρου απέρριψε αμέσως και ασυζητητί, αφενός γιατί θα είχε να αντιμετωπίσει γίγαντες του κόμματος ( Στεφάνου- Δαμιανού- Λουκαίδης- Χαραλαμπίδου- Χριστοφίδης) και αφετέρου θα άφηνε μετέωρους της ψηφοφόρους της επαρχίας της ενώ θα έδειχνε ότι φοβάται την μάχη. Έτσι και η εμβληματική και καταξιωμένη βουλευτής, που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης εντός και εκτός κόμματος, επέμενε στην θέση της και δεν υποχωρούσε, δηλώνοντας πανέτοιμη για την μάχη.

• Τότε απευθύνθηκαν οι ηγέτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οικογένεια Χριστόφια, ώστε να πεισθεί να μην είναι υποψήφιος σ’ αυτές τις βουλευτικές εκλογές και να αναβαθμιστεί εσωκομματικά . Ανελίχθηκε- καλύτερα διορίστηκε, άνευ εκλογών και με συνοπτικές διαδικασίες- στην θέση του Επαρχιακού Οργανωτικού Γραμματέα Λευκωσίας- Κερύνειας, που για τους γνωρίζοντες τα εσωκομματικά του ΑΚΕΛ, αποτελεί ισχυρό κομματικό προπύργιο, ενώ στο άμεσο μέλλον θα διαδεχθεί στην θέση του Επ. Γραμματέα, τον σύντροφο του ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, που προσβλέπει να καταλάβει βουλευτική έδρα στην Λευκωσία.

• Ο Χρι- Χρι και η οικογένεια Χριστόφια, φαίνεται να προβληματίζονται, αφενός γιατί γνωρίζουν ότι η Ελένη Μαύρου είναι πανίσχυρη και δύσκολη αντίπαλος και μια ήττα είναι μειωτική για κάποιο που βρίσκεται στα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας, ο οποίος θέλει να φτάσει μέχρι τα ανώτατα δώματα του κόμματος και της πολιτείας , αφετέρου δε θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο κόμμα και στην βάση, αφού θα θυσιαστεί για χάρη του ΑΚΕΛ, επιδεικνύοντας κλασική αριστερή ευαισθησία και προσέγγιση.

• Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Χρι- Χρι θα παίξει και η σύζυγος του ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΒΒΑ, η οποία είναι Διευθύντρια του Γραφείου και εξ απορρήτων του Γ. Γρ. ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, η οποία με την μεθοδικότητα και την πολιτική διορατικότητα και οξύνοια που την διακρίνει, θα κατευθύνει τον υιό Χριστόφια, στο σωστό πολιτικό μονοπάτι, ώστε να αποφύγει τις επικίνδυνες ατραπούς. Εξάλλου, η Μαρίνα πνίγει τις όποιες πολιτικές της φιλοδοξίες για χάρη του συζύγου, αφού θα μπορούσε πανεύκολα να εκλεγεί βουλευτής Λεμεσού, με το έρεισμα που διαθέτει στην βάση του κόμματος και ιδιαίτερα στην συμπρωτεύουσα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Έλα ρε. Πληροφορίες φέρουν τον ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΤΖΙΟΒΑΝΗ καθώς και τα καταδικασθέντα στελέχη- μέλη του ΑΚΕΛ για τα σκάνδαλα Δρομολοξιάς- ΣΑΠΑ να ηγούνται της πορείας του κόμματος κατά της διαφθοράς και μάλιστα να βροντοφωνάζουν συνθήματα. Τα ΧΑΠΙΑ μου ρε τα ΧΑΠΙΑ μου…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X