ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ιδεολογικός αχταρμάς με αντιπαλότητα Περδικικών και Θεοπεμπτικών

Θέλουν να καταστούν η ουρά της συνεργασίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Στον στίχο του άσματος που άδουν Κώστας Τουρνάς-Σοφία Βόσσου με ιδιαίτερη γλαφυρότητα «όπου φυσάει ο άνεμος πάω» παραπέμπουν τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-Περιβαλλοντιστών που θα περιέχουν υποψηφίους όλων των αποχρώσεων και κατευθύνσεων σε σχέση με το Κυπριακό και τις κατ’ όνομα έστω και κατ’ επίφαση ομάδες που διαχωρίζονται οι πολίτες.

• Παράλληλα, στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων υποβόσκει και αδιόρατη στην κοινωνία -δεν είναι δα όπως στον ΔΗΣΥ που και να επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν άριες μέσω άλλου μέρος του σώματος τους εκτός από το στόμα, θα το ακούσει όλη η κοινωνία- κόντρα μεταξύ του τέως και νυν Προέδρου των Οικολόγων, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ, αντίστοιχα, για την συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων που θα πρόσκεινται στην δική τους πολιτική κατεύθυνση. Η κόντρα των Περδικικών και Θεοπεμπτικών αριθμεί αρκετά επεισόδια και στο προσεχές χρονικό διάστημα επί της πολιτικής σκηνής θα δούμε συνέχεια του θρίλερ.

• Έτσι και οι Θεοπεμπτικοί, προχώρησαν σε δυο μετεγγραφές που ορίζονται ξεκάθαρα -αν μπορούμε να προσδιορίσουμε- στον σχετικό χώρο των ΝΑΙδων, με ενεργή δράση και παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Πρόκειται για την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, μέχρι πρότινος στο γραφείο τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και της ακαδημαϊκού και εκ των επικεφαλής στις προεκλογικές εκστρατείες του Σταύρου Μαλά, ΘΕΑΝΩΣ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, η οποία κάποια στιγμή είχε συζητήσεις με το ΑΚΕΛ, που τελικά δεν ευοδώθηκαν και στράφηκε προς το στρατόπεδο των Οικολόγων.

• Από την πλευρά τους οι Περδικικοί, όπως πληροφορείται η ΞΥΠ ετοιμάζουν την δική τους αντίδραση με υποψηφίους που πρόσκεινται στον χώρο των ΟΧΙάδων, και προφανώς θέλουν να συνεχίσει η πολιτική που ακολουθούσε ο τέως Πρόεδρος των Οικολόγων στο Κυπριακό. Ανάμεσα τους θα είναι και ηχηρή μετεγγραφή που θα προκαλέσει συζητήσεις στο πολιτικό σκηνικό, αφού ο εν λόγω κύριος απασχόλησε πολλάκις την δημόσια σφαίρα με τις παρεμβάσεις του, κυρίως σε εσωτερικά θέματα. Για την συμπερίληψη του στο ψηφοδέλτιο αντιδρούν σφοδρώς οι Θεοπεμπτικοί και είναι στοίχημα που έβαλε και επιθυμεί να κερδίσει πάση θυσία, ο Περδίκης.

• Πάντως η πρόθεση του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και των υποστηρικτών του είναι να μην περιοριστούν στο πράσινο, αλλά να καταστήσουν πολύχρωμους τους Οικολόγους, έτσι ώστε να ανοίξουν τις πόρτες του κόμματος σε ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις-απόψεις και προσδιορισμούς. Όπερ μεθερμηνευόμενο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ και ότι ήθελε προκύψει.

• Ξεκάθαρο είναι προφανώς ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και απομένει φυσικά να μπορέσει η κοινωνία να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα που έχουν να του μεταφέρουν, αφού θα είναι πολυσύνθετο και ενδεχομένως αλλοπρόσαλλο, ιδιαίτερα σε σχέση με τις θέσεις του κινήματος στο Εθνικό Θέμα.

• Πάντως οι Οικολόγοι φαίνεται ότι οδηγούνται ταχέως στο να καταστούν η ουρά της συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και προσδοκώντας να αποκομίσουν οφέλη στις Προεδρικές εκλογές του 2023. Προφανώς υπό την αίρεση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και της εκλογικής δύναμης που θα αποκομίσουν και συνεπώς σε ποιο βαθμό θα είναι χρήσιμη στους σχεδιασμούς της συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Δεν μας έλεγαν οι ψυχολόγοι- εκπαιδευτικοί και λοιποί ειδικοί ότι είναι έγκλημα να περνούν πολλές ώρες τα παιδιά μπροστά στους υπολογιστές και τα λοιπά ηλεκτρονικά παιχνίδια; Ε, δεν εγκληματούν όσοι επιμένουν να μην ανοίξουν τα σχολεία και οδηγούν τα παιδιά στους υπολογιστές επί 24 ωρου βάσεως;

• ΥΓ: Κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποιος πολυδιαφημισμένος ιατρός που επί πανδημίας κατέστη τηλεοπτικός αστέρας θα βρίσκεται σε ψηφοδέλτιο κόμματος; Με τόσες εμφανίσεις δεν χρειάζεται καν προεκλογική εκστρατεία. Αναφορά στο πρόσωπο του έκανε πρόσφατα μετ’ επιτάσεως αρχηγός κόμματος. Νιάου που λένε και οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X