ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι ήρωες του 1955 και η άλλη Κύπρος

Ζωντανό παράδειγμα αγωνιστικότητας και θάρρους

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Τιμή και Δόξα στους ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Είμαστε πολύ μικροί για να μπορέσουμε να συλλάβουμε το μέγεθος των πράξεων τους. Σε μια εποχή που τα πάντα μετρώνται με το συμφέρον, το χρήμα και την ιδιοτέλεια δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μεγαλείο των νέων αυτών ανθρώπων που κάποιοι έδωσαν την ζωή τους, άλλοι βασανίστηκαν και αρκετοί πολέμησαν σε βάρος μιας Αυτοκρατορίας.

• Αν όλοι εμείς που τιμούμε τους ήρωες του 1955 - 59 νιώθουμε ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας είμαστε γελασμένοι. Παρασυρμένοι στο κυκεώνα της καθημερινότητας με τους ηγέτες μας να δέχονται το ελάχιστο, τιμούμε απλώς για τυπικούς λόγους όλους αυτούς τους γίγαντες της Κυπριακής ιστορίας.

• Χωρίς να μπορούμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και της θυσίας των ηρώων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Εξάλλου ο υψαυχενισμός είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηγεσίας μας και δεν έχουν καμία σχέση με τους ονειροπόλους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

• Θα τρίζουν τα κόκαλα τους βλέποντας που οδηγούν και τι επιδιώκουν για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Η επιδίωξη του ελάχιστου αντί του μέγιστου πάντα οδηγεί σε ατραπούς και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στη θυσία τους.

• Στις δύσκολες εποχές που περνούμε με τους αόρατους εχθρούς να μας πολυβολούν καλά είναι να θυμόμαστε και τους ήρωες μας που δίνουν το παράδειγμα αγωνιστικότητας και θάρρους

• Δεν τα μη μηδενίζουμε όλα. Εξάλλου υπάρχει «η άλλη Κύπρος», όπως την προσδιορίσαμε προ πολλού, που διαπρέπει, που ξεχωρίζει που έχει παγκόσμια αναγνώριση στους τομείς της και ζει ανάμεσα μας, αλλά δυστυχώς για εμάς, δεν βρίσκεται στην εξουσία… Αφήνοντας τις τύχες μας να βολοδέρνουν στα χέρια των μετρίων.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Βεβαίως και ταιριάζει στην προκειμένη. Αν είναι δυνατό οι επίγονοι του Παλληκαρίδη, του Μάτση, του Αυξεντίου να είναι όλοι αυτοί που έχουν τις τύχες τους στα χέρια μας, αλλά και ορισμένοι άλλοι που για να κάνουν επίδειξη μιλάνε για κυβέρνηση του νότου και καθεστώς του νότου. Άλλες εποχές, άλλα ήθη.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X