ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Κάλυψε μεγαλοντιβέλοπερ και Έφορο Φορολογίας η συνωμοσία των κομμάτων

Διερευνά τον Κωστή που τα Τριβίουλα που έκανε κάτι κουτσοδούλεια

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

  • Πάλι έδρασε αυτή η αδιόρατη αλλά πανίσχυρη συνωμοσία των κομμάτων που αναλόγως των συμφερόντων χτυπάει αλύπητα ή σε αντίθετη περίπτωση, καλύπτει ασύστολα. Και σ’ αυτή την περίπτωση ενεργοποιήθηκε, αν και στο μέσο προεκλογικής περιόδου, για να καλύψει μια επαγγελματική κατηγορία που επωφελήθηκε τα μέγιστα από τις πολιτογραφήσεις , αλλά δεν απέδωσε στο κράτος τα οφειλόμενα.
  • Η δράση των μεγάλων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης (μεγαλοντιβέλοπερ ο αδόκιμος όρος της αργούς) ήταν κομβική στο πρόγραμμα των ούτω καλούμενων χρυσών διαβατηρίων. Κι ενώ για τα πάντα σκίζουν τα ιμάτια τους και τους πάντες ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια, «ξέχασαν» στην σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, να ασχοληθούν με αυτή την επαγγελματική κατηγορία.
  • Μάλιστα δε τον Έφορο Φορολογίας ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ, που είπε το αδιανόητο για το επίπεδο της Επ. Ελέγχου, ότι άρχισε τον έλεγχο για την δράση τους ως σημαντικός εταίρος στο εν λόγω πρόγραμμα, από τους μικρούς εργολάβους, τον άφησαν στο απυρόβλητο. Προσπέρασαν την εν λόγω θέση του, στο ντούκου, με εκείνο τον αδιόρατο τρόπο, που παραπέμπει στον ξεκάθαρο ορισμό, της επονομαζόμενης στην παραπολιτική, στρατηγική- πρακτικός τρόπος συγκάλυψης ημετέρων.
  • Ακούστε- ακούστε, που έλεγαν και παλιά οι ντελάληδες για διαφημίσουν την έλευση μπουλουκιού- θεάτρου στο χωριό. Ενίοτε η Επ. Ελέγχου προσομοιάζει με μπουλούκι αταλάντων θεατρίνων. Ο Έφορος Φορολογίας διερευνά τον Κωστή που τα Τριβίουλα, που έκανε κάτι κουτσοδούλεια και δεν έκανε έλεγχο σε εκείνους που πούλησαν κτήρια εκατομμυρίων Ευρώ στους πολιτογραφηθέντες. Καλά, υπάρχει συνειρμός , τεκμηρίωση να ασχοληθεί πρώτα με τους μικρούς και αργότερα – κι αν προφτάσει- με τους μεγαλύτερους που προφανώς πήραν και τα περισσότερα; Κι όλα αυτά τα είπε ο Τσαγγάρης, χωρίς να τον πυροβολήσουν ή και ακόμη δίχως κριτική. Πέρασε απαλά και όμορφα και απλώς προβλήθηκε κατά λάθος και σε μικρή έκταση από κάποια ΜΜΕ.
  • Φυσικά ο Έφορος Φορολογίας- κλασικός τύπος υψηλόβαθμου δημοσίου υπαλλήλου, που ορισμένες φορές η σκιά του νοιώθει ότι μπορεί να τον απειλήσει- δεν πήγε στην Επ. Ελέγχου χωρίς να πάρει τα μέτρα του. Και προφανώς δεν θα έχανε το διαχρονικά ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο του, από τις φωνές των Ελεγκτών της Βουλής. Πήρε τις διαβεβαιώσεις από τους κομματάρχες ότι το θέμα θα προσπεραστεί ανώδυνα και καλά είναι να μην μιλήσει αρκετά… Οπόταν και ο Τσαγγάρης πέρασε το πρωινό του, απολαμβάνοντας το καφεδάκι του και δεχόμενος τις επιδαψιλεύσεις των αυστηρών – κατά τ’ άλλα- μελών της Επ. Ελέγχου.
  • Γιατί όμως η συνωμοσία των κομμάτων να καλύψει τους μεγαλοντιβέλοπερ θα διερωτηθήκατε. Α, χα, χα αγαπημένοι μου . Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι ΕΙΣΦΟΡΕΙΣ για τα κόμματα. Και πως θα συντηρηθεί ο κομματικός στρατός ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο; Δεν αρκούν οι χορηγίες που πήραν από το κράτος. Κι είναι πολλά τα έξοδα και ελέω πανδημίας, λιγόστεψαν και όσοι προσφέρουν αφειδώλευτα στα κόμματα.
  • Κι επειδή στην ΞΥΠ έχουμε και γραφείο οικονομικού εγκλήματος με εξειδικευμένους πράκτορες, να επισημάνουμε ότι με 10 υπαλλήλους θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος μόνο από το ΦΠΑ, 30- 40 εκατομμύρια Ευρώ. Ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό σε μια εποχή που τα οικονομικά του κράτους προσβλήθηκαν και αυτά από ιό. Όμως ο Έφορος Φορολογίας προτίμησε να ασχοληθεί με τους μικρούς, γιατί με τους μεγαλύτερους ντιβέλοπερ δεν βρήκε τον αναγκαίο χρόνο. Αλλά δεν έχασε και το χαμόγελο, αφού οι φίλοι του στην Επ. Ελέγχου είχαν σκίσει τα ρούχα τους για άλλα θέματα και δεν ήθελαν να μείνουν γυμνοί…
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η τρομολαγνεία ορισμένων ΜΜΕ είναι αξεπέραστη. Μάλλον έφθασε στα όρια της ασθένειας που είναι χειρότερη από την προσβολή από τον ιό. Βομβαρδίζουν καθημερινά για τρίτο κύμα και άλλα φληναφήματα για να φοβίσουν τον κόσμο και πάλι. Και μετά κατηγορούν άλλους για κατάχρηση εξουσίας. Εσείς ρε καταχράστε την εξουσία που σας εμπιστεύτηκαν. Αλλά όπως και στην πολιτική υπάρχει και η δημοσιογραφική απαξίωση…
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση