ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Φιάσκο-παραμύθι ότι σαλπάρει το πλοίο για Πειραιά

Ψευδαισθήσεις Υφ. Ναυτιλίας Β. Δημητριάδη και Υπ. Εμπορίου Ν. Πηλείδου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Ψευδαίσθηση, ουτοπία και ενδεχομένως αλαζονεία, καταδεικνύει η ιστορία- καλύτερα το παραμύθι περί ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Μάλιστα, πρόκειται από εκείνα της Χαλιμάς, που έχουν προεκτάσεις και λοιπά φληναφήματα που προκαλούν θλίψη στους πολίτες και πληγώνουν την κοινωνία. Και μέσα σ’ όλα αυτά να μας λένε και οι επικοινωνιολόγοι του Υφυπουργού Ναυτιλίας ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ότι είναι κατηφής και δεν μπορεί να το χωνέψει. Έλα καλέ μην κλάψουμε κιόλας.

* Α, πα, πα. Μάλλον κάτι άλλο θα λέγαμε ότι είναι ο Μπίλης… Μας παραμύθιαζε για να έχει κι αυτός τα 5 λεπτά προβολής του και τελικά αποδείχθηκε φιάσκο, η εξαγγελία περί ταξιδιού στην Ελλάδα με πλοίο. Μάλιστα, πριν από 2- 3 μέρες έκανε γύρο στα κανάλια και μας μιλούσε και περί των χαμηλών τιμών στα ναύλα. Τριάντα Ευρώ καμπίνα, 100 με το αυτοκίνητο και 500 για την αρλουμπολογία θα λέγαμε εμείς...

* Καλά κύριε Μπίλι μας, προτού κάνεις τις εξαγγελίες περί ναύλων και λοιπών λεπτομερειών, δεν σιγουρεύτηκες ότι οι πλοιοκτήτες- εφοπλιστές ενδιαφέρονται και τουλάχιστον κατέθεσε κάποιος εξ αυτών πρόταση; Βγήκες κύριε Υφυπουργέ μας και μας αράδιασες όλα αυτά τα παραμύθια χωρίς να είσαι σίγουρος; Α, αυτό είναι επικίνδυνο και καταδεικνύει ότι όλα γίνονται εκ του προχείρου ή ότι σας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ οι εφοπλιστές.

* Φυσικά και η προκάτοχός σας και νυν Υπουργός Ενέργειας ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ, έχει το δικό της -τεράστιο- μερίδιο ευθύνης. Γιατί, επί Υπουργίας της διακήρυττε ότι οι ενδιαφερόμενοι εφοπλιστές δέρνονται για να αποκτήσουν προβάδισμα στην κατακύρωση της προσφοράς της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ελπίζουμε, να μην σας παραμυθιάζουν το ίδιο και οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε για το φυσικό αέριο κ. Νατάσα μας. Ωραία τα χαμόγελα σας και καλά είναι τα πλάσματα να είναι ευδιάθετα, αλλά μην μας πάρουν και στο μαϊττάππι που λένε στο χωριό σας.

* Τρέμουμε πάντως στην ιδέα για την ευκολοπιστία -μην την χαρακτηρίσουμε πιο σκληρά- την επιφανειακή προσέγγιση των καταστάσεων, αλλά και το ειδικό βάρος όλων αυτών που μας κυβερνούν ή εν γένει κατέχουν πολιτειακά αξιώματα. Αν ρωτήσεις τον φίλο μου τον Γιώρκο, που είναι ναυάγιο ζωής αλλά όχι εκ δικής του υπαιτιότητας, θα εξέφραζε επιφυλάξεις κατά πόσον τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που διακυβεύονται στο πυκνό ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ δρομολόγιο Κύπρος- Ελλάδα, θα άφηναν έστω και λίγους πελάτες να προτιμήσουν το καράβι, όπως το λένε και στο κλεινόν άστυ για τα ταξίδια τους. Άσε που θα έριχναν στα τάρταρα τα αεροπορικά εισιτήρια για να μην ευδοκιμήσει η προσπάθεια.

* Οπόταν Μπίλι μου μάζεψε τα κομμάτια σου και αφού έριξες αυτογκόλ στην πολιτική σου καριέρα προσπάθησε να ισορροπήσεις την κατάσταση. Κι εσύ καλέ μου Βασιλάκη -μην θυμηθούμε τον συνονόματο σου Κκαίλα και βάλουμε τα κλάματα- τι ήθελες τα υπουργιλίκια και δεν έμεινες στις Βρυξέλλες αραχτός και λάιτ να περνάει η μέρα και να πέφτει ο παχυλός μισθός χωρίς άγχος και πολιτικές αναζητήσεις;

* Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ο πόθος για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα έστω ακτοπλοϊκώς αποδεικνύεται ότι παραμένει ανεκπλήρωτος. Πάντα υπάρχουν επίορκοι… Στην προκειμένη ακούσαμε τις κόρνες του πλοίου να φεύγουν και εμείς πάλι θα κουνούμε το μαντήλι. Πάλι μας άφησαν να περιμένουμε γιατί πέφτουμε μακριά.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Με ποσοστό 0.30% μεταδοτικότητα με ελάχιστα κρούσματα οι Τσιούτηδες και ο στενομάκρουλος Υπουργός Υγείας θα συνεχίσουν να μας κουνούν το δάκτυλο και να μας αφήνουν έγκλειστους; Οι πολίτες ξεπέρασαν τα όρια και δεν αντέχουν πλέον να περιμένουν τους επιδημιολόγους- κυβερνήτες να ικανοποιήσουν το υπερεγώ τους και μετά να αφήσουν τους πολίτες να ζήσουν. Εμάς τελικά δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Τσιούτης και οι άλλοι τύποι. Μας αφορά η Κυβέρνηση τι κάνει η οποία και θα πληρώσει το κόστος… Γιατί μπορεί η βιομηχανία του κορωνοιού να ανθεί αλλά η οικονομία καταστρέφεται…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση