ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Δεν παίρνει Προεδρικό-κομματικό δακτυλίδι ο Χάρης

Μόνος έμεινε ο Χάρης και ο νέος του ρεαλισμός

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η στρατηγική του απέτυχε και το μόνο που κατάφερε είναι να απομονωθεί, αλλά και να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις σε βάρος του, επικρίνοντας την θεωρία του περί νέου ρεαλισμού και οδηγώντας τον εν πολλοίς στην πολιτική απομόνωση. Αν έχει εμπνευστές της χάραξης της εν λόγω στρατηγικής περί νέου ρεαλισμού και όλων των συνεπακόλουθων της, συγκεκριμένους επικοινωνιολόγους καλύτερα να τους παραμερίσει, γιατί τον οδήγησαν σε κακοτοπιές.

• Οι τοποθετήσεις του τέως Υπουργού Οικονομικών και Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ περί νέου ρεαλισμού, αποτελούν κλασικό παράδειγμα της άκαιρης και απροσδιόριστης παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα, μεταθέτοντας την συζήτηση σε αχαρτογράφητα νερά που κανείς δεν θα ήθελε να κολυμπήσει. Αν ο Χάρης θα «πνιγεί» στα αν λόγω νερά που εμπεριέχουν αρκετούς κινδύνους θα διαφανεί τον ερχόμενο Μάιο.

• Πάντως, τόσο η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Εξωτερικών ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ όσο και ο ΔΗΣΥ δια του Προέδρου ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ άδειασαν κυριολεκτικά τον Χάρη, αφήνοντας τον μόνο και έρημο αφού διαφοροποίησαν την θέση τους. Ο μεν κ. Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και στην καλή συνάδελφο Μαρίνα Οικονομίδου, επισήμανε ότι «θα γίνουν συμβιβασμοί και η λύση δεν θα είναι ιδανική, αλλά δεν γίνεται αποδεκτή ούτε μονιμοποίηση στάτους κβο, ούτε και λύση δυο κρατών, ούτε συνομοσπονδία, ούτε προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία».

• Αποδομώντας μάλιστα το κύριο συστατικό της πρότασης Χάρη, ο ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «ούτε οι πρόσφυγες έφυγαν, ούτε και περιουσίες χάθηκαν», κατακεραυνώνοντας τον τέως Υπ. Οικονομικών και υποδεικνύοντας τις πολιτικές της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα. Μάλιστα με την δήλωση Χριστοδουλίδη διαλύονται και οι όποιες μεμψιμοιρίες ακούστηκαν περί στήριξης των θέσεων του Χάρη από το Προεδρικό.

• Όπως μας λένε μάλιστα και πράκτορες της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύουν στο Προεδρικό, ο ΝΙΚΑΡΟΣ εξεμάνη-οργίστηκε με την χρονική στιγμή και το περιεχόμενο των δηλώσεων Γεωργιάδη, σε μια περίοδο που έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα και δεν θα ήθελε να προστεθούν και άλλοι πονοκέφαλοι. Αυτά προς απάντηση όσων προσέτρεξαν να συσχετίσουν τις τοποθετήσεις Χάρη με το Προεδρικό και να υπομνήσουν ότι έγιναν σε συνεννόηση. Μάλιστα, προχωρούν και ένα βήμα πιο κάτω αναφέροντας ότι ο Χάρης έδωσε τις πρώτες εξετάσεις στο Νίκαρο για να αποκτήσει προβάδισμα στην άτυπη κούρσα περί της διαδοχής του και της παραχώρησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του πολυπόθητου δακτυλιδιού στους επίδοξους δελφίνους. Όνειρα πουλιά μου ταξιδιάρικα φύγατε νωρίς-νωρίς/ η Χειμωνιά πριν θαρθεί, όπως άδει και στο σχετικό άσμα περιπαθώς ο ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ.

• Εκτός όμως των Προεδρικών και κομματικών του ΔΗΣΥ, αποδοκίμασαν τον Χάρη και το σύνολο των πολιτών, είτε ανήκουν στην κατηγορία των ΟΧΙάδων είτε των ΝΑΙδων. Ουσιαστικά σε κανένα δεν άρεσε η δήλωση Χάρη και μάλλον και η συσχέτιση με την τόλμη του ΓΛΑΥΚΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ στην περίφημη ανακοίνωση περί λύσης ομοσπονδίας ήταν και αυτή ατυχής. Διαφορετικές εποχές, άλλοι καιροί και ήθη.

• Το δε άλλο που μας λένε ότι με την κίνηση του αυτή ο Χάρης θα ελκύσει τους Λευκωσιάτες αστούς των τζακιών και λοιπών πλουσίων καστών εν όψει των βουλευτικών εκλογών, να τους υπενθυμίσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι και μια ψήφος, οπόταν η δύναμη της εν λόγω τάξης είναι απλώς μύθος, που καλλιεργείται χωρίς ιδιαίτερες αποδείξεις περί της παρέμβασης της στα πολιτικά δρώμενα. Εξάλλου με την νέα τάξη πραγμάτων αρκετά απ’ αυτά τα τζάκια έμειναν χωρίς ξύλα…

• Το πολιτικό ερώτημα που θα απαντηθεί στις 30 Μαΐου είναι κατά πόσον η κίνηση Χάρη τον ωφέλησε ή απώθησε ψηφοφόρους που εν δυνάμει θα του έδιναν την στήριξη τους και λόγω του έργου του στο Υπουργείο Οικονομικών επί εποχής μνημονίων.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κι επειδή μειώνονται τα κρούσματα θα έπρεπε να βρείτε άλλο τρόπο να εκφοβίζεται τους πολίτες , επικεντρώνοντας τις αναφορές σας στους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία; Ευκαιρία βρήκε και ο διαφανοκέφαλος εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, να μας λέει ολημερίς για τα έκτακτα μέτρα που έλαβαν και για τα κρεβάτια που ετοιμάζουν. Χρησιμοποιεί δε και ύφος ταλαιπωρημένου και μαραζωμένου για να διεκτραγωδήσει τα πράγματα. Δεν βαρεθήκατε δηλαδή εδώ και ένα χρόνο να ενσπείρετε τον ιό του φόβου; Γι’ αυτόν τον ιό έπρεπε να κηρύξετε πανδημία γιατί οι θάνατοι που θα προκαλέσει -ανεξαρτήτως ηλικίας- θα είναι πάρα πολλοί…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X