ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Δέλεαρ η αιωρούμενη 6η έδρα στη Λάρνακα

Ποιοι οι υποψήφιοι για είσοδο στην Βουλή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

*Χαμένοι στην θάλασσα των Φοινικούδων νοιώθουν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, όπως προφανώς και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι και συνοδοιπόροι τους, αφού ελέω ιού περιορίστηκαν οι δυνατότητες για παραδοσιακό προεκλογικό αγώνα, με ανθρώπινες επαφές και επισκέψεις σε χωριά, με τα ανάλογα τραπεζώματα. Ιδιαίτερα στην Λάρνακα που η κοινωνική διαστρωμάτωση απαιτεί να επισκεφθεί τα πλείστα χωριά της επαρχίας που διαθέτουν και τους περισσότερους ψήφους σε σχέση με την περιορισμένη εκλογική δύναμη της αστικής πόλης του Ζήνωνα.

*Ως εκ τούτου περιορίζονται σύμφωνα με την νέα τάξη πραγμάτων, σε τηλεφωνικές συνομιλίες και αναρτήσεις στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας πως οι ψηφοφόροι θα δώσουν την πρέπουσα σημασία για να επιλέξουν τον καταλληλότερο. Αν και για όλους τους υποψηφίους θα παίξει σημαντικό ρόλο και η πρότερα διαχρονική τους δράση και παρουσία στην επαρχία και στα χωριά της.

*Στη Λάρνακα η μάχη παίρνει συγκεκριμένη μορφή με το σημαντικότερο δέλεαρ για μικρούς και υπό προϋποθέσεις μεγαλύτερους σε κομματικό εύρος να κυνηγούν την 6η έδρα, η οποία όπως διαμορφώνεται η ανθρωπογεωγραφία αιωρείται και περιμένει τον μνηστήρα που θα την κατακτήσει. Τα εκλογικά δεδομένα στην επαρχία Λάρνακας κατατείνουν στο ότι το ΔΗΚΟ θα χάσει μια βουλευτική έδρα, η οποία και καθίσταται το μήλο της έριδος για τους υπόλοιπους κομματικούς χώρους.

*Αν και δεν ανακοινώθηκαν από όλα τα κόμματα τα ψηφοδέλτια, εντούτοις τα δεδομένα διαμορφώνονται σύμφωνα με σχετική μας έρευνα, αλλά και βάση εσωτερικών δημοσκοπήσεων των κομμάτων οι οποίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα εξής:

*ΔΗΣΥ: Η βουλευτής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ καλπάζει προς τον στόχο της επανεκλογής και ενδεχομένως να κάνει και ρεκόρ ψήφων. Όσον αφορά την δεύτερη έδρα μετά την οικειοθελή αποχώρηση του ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ, ως επικρατέστερος διάδοχος, παρουσιάζεται ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΛΑΜΠΡΙΤΗΣ και ακολουθείται από τον ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΑΚΕΛ: Άλλη μια γυναικεία παρουσία φαίνεται να προηγείται και πρόκειται για την βουλευτή ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΒΒΑ. Η δεύτερη έδρα θα καταληφθεί με κάποιο εκ των ΠΑΝΙΚΟ ΞΙΟΥΡΟΥΠΠΑ ( πρώην ποδοσφαιριστή Ομόνοιας- ΑΕΚ) και τον νυν βουλευτή ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗ.

ΔΗΚΟ: Δεν τίθεται ερώτημα για το ΔΗΚΟ αφού επανεκλέγεται ο βουλευτής ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ. Ακολουθεί εκ του μακρόθεν ο αντιδήμαρχος ΙΑΣΩΝ ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ.

ΕΔΕΚ: Ο εμβολιασμός με το νέο αίμα φαίνεται να δίνει οξυγόνο στο κόμμα των σοσιαλιστών, αφού ο νεαρός πολιτευτής ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, πρώην εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, συγκεντρώνει ακόμη ψήφους (πέραν της Συμμαχίας) από τον παραδοσιακό πυρήνα της ΕΔΕΚ και στήριξη από προσωπικότητες της πόλης, δίνοντας τεράστια ώθηση στο κόμμα να κατακτήσει την 6η έδρα. Ακολουθεί ο Δήμαρχος Λευκάρων ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ.

ΕΛΑΜ: Με επικεφαλής το νεαρό Αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου ΣΩΤΗΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ο οποίος με την παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα αλλά και της στήριξης που τυγχάνει από νεαρούς ψηφοφόρους, και σε συνάρτηση με το πλήρες ψηφοδέλτιο που θα κατέλθει το ΕΛΑΜ έχει τις δικές του σημαντικές πιθανότητες για την 6η έδρα.

ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών δυνάμεων: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ που πρόσφατα αποχώρησε από το ΔΗΚΟ, θέλει να διατηρήσει την έδρα του κάτω από την ομπρέλα της νέας πολιτικής του στέγης. Το ερώτημα για τον Στρατηγό (επάγγελμα πριν την ενασχόληση με την πολιτική) είναι αν θα τον ακολουθήσουν οι ΔΗΚΟικοί…

Αλληλεγγύη- Οικολόγοι- Ανεξάρτητοι: Δύσκολα μπορούν να καταλάβουν την έδρα κάποια εκ των τριών κομμάτων - κινημάτων, με το στοίχημα τους να είναι η συγκομιδή ψήφων που θα μεταφερθεί στα ούτω καλούμενα υπόλοιπα των κομμάτων για να διατεθούν στην δεύτερη κατανομή των βουλευτικών εδρών.

*Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Εξαφανίστηκαν τα ΟΞΥΜΕΤΡΑ ( μηχανάκι μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα) από τα φαρμακεία. Η βιομηχανία του κορωνοιού φρόντισε με τους πλασιέ της μέσω των ΜΜΕ, με την γνωστή μέθοδο του εκφοβισμού να τα προωθήσει σαν απαραίτητα για κάθε άνθρωπο. Α, ρε Ιπποκράτη και που να ήξερες ότι η ιατρική θα καθίστατο ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Ο δε όρκος σου μετατράπηκε ως ύμνος στο χρήμα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση