ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Βουλευτικές: Ο τροπαιούχος της 4ης θέσης καθίσταται ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού

Θα συναγωνιστούν ΕΛΑΜ - ΕΔΕΚ - Οικολόγοι για την κατάκτηση της

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Τα βλέμματα μπορεί να είναι στραμμένα στους μεγάλους και στην μάχη για επικράτηση και κατάκτηση της πρωτιάς, αλλά εκ των δεδομένων όπως προκύπτουν από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η καυτή μάχη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα δοθεί για κατάληψη της 4ης θέσης. Εκεί όπου και θα συναγωνιστούν ΕΛΑΜ- ΕΔΕΚ - Οικολόγοι για την κατάκτηση της, η οποία και θα προσδώσει στο κόμμα που θα την καταλάβει και ρόλο ΡΥΘΜΙΣΤΗ των πολιτικών πραγμάτων.

• Η εν λόγω προσέγγιση μπορεί να απορρίπτεται από το πριγκιπάτο, που πλασάρει ότι με την Τρίτη θέση που θα καταλάβει και το 9-10% που θα κατακτήσει θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν συνάδει από τα αριθμητικά δεδομένα όπως προκύπτουν. Ας μην ξεχνούμε δε ότι το ΔΗΚΟ είναι ξεκάθαρα σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, οπόταν και λογίζονται τα δυο κόμματα σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. Η 4η θέση και το συνεπαγόμενο ποσοστό εδρών και ψήφων θα αποτελέσουν εν πρώτοις τον κρίκο που θα συνδέσει όλες τις μελλοντικές αναμετρήσεις, αφού χωρίς αυτούς δύσκολα μπορεί κάποιος να κατακτήσει σε πρώτο στάδιο την Προεδρία της Βουλής.

• Αν θεωρηθεί δεδομένο ότι δεν θα υποστηρίξουν κοινό υποψήφιο ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, δεν αρκούν μόνο οι ψήφοι του ΔΗΚΟ για να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. Προφανώς και αναλόγως της κατάταξης των κομμάτων θα χρειαστεί να καταφύγουν στα μικρότερα κόμματα για να πάρουν τις ψήφους τους, αλλά και εκεί θα πρέπει να δώσουν ανταλλάγματα - ενίοτε και περισσότερα απ’ ότι προϋποθέτει η εκλογική τους δύναμη - και όλα πάλι θα κινούνται από την αίρεση της επιθυμίας του τέταρτου και του 7-8% και των 5-7 εδρών που θα κατακτήσει. Με μια κίνηση μπορεί να γύρει την πλάστιγγα και όλα να αλλάξουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οπόταν και οι κομματικοί σχεδιασμοί ενδεχομένως να πάνε στράφι και να μείνουν σε επίπεδο εργασιών επί χάρτου.

• Αν προχωρήσουμε και παρακάτω οι βουλευτικές έδρες του 4ου στην κατάταξη θα αποτελούν αναγκαιότητα για την οποιαδήποτε ψήφιση νομοθετημάτων στο Κοινοβούλιο. Κι αν ληφθεί υπόψη ότι πλέον εδραιώθηκαν τα δυο στρατόπεδα, το πασιφανές ότι οι ψήφοι των τέταρτων θα κρίνουν την τύχη αρκετών νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου. Αποδείχθηκε δε, ότι η παραγωγή πολιτικής και η επίδειξη σχετικού έργου περνάει πάντα μέσα από την προώθηση σχετικών νομοθετημάτων που διευκολύνουν την ζωή των πολιτών και λύνουν καίρια προβλήματα. Το πρόσφατο παράδειγμα με τις μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνης - τοπικής αυτοδιοίκησης που απορρίφθηκαν αποτελεί οδηγό και κατευθυντήρια γραμμή για την σημασία της Κοινοβουλευτικής δράσης .

• Και καταλήγουμε στο τεράστιο διακύβευμα που είναι οι Προεδρικές εκλογές. Οι ισορροπίες και πάλι θα εξαρτώνται εν πολλοίς από την θέληση του 4ου στην κατάταξη, αφού ο προσανατολισμός του θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την κατάκτηση του ανώτατου θώκου, από τους δελφίνους που θα προωθήσουν τα κόμματα. Οπόταν και αναλόγως των προτάσεων και των δεσμεύσεων, θα μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα των υποψηφίων Προέδρων και θα έχει φυσικά και την ανάλογη συμμετοχή στην διακυβέρνηση του τόπου.

• Έτσι ΕΛΑΜ- ΕΔΕΚ - Οικολόγοι σε πρώτο στάδιο θα δώσουν σκληρή μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης και όποιος καταφέρει να την καταβάλει θα επωφεληθεί αρκετών ευεργετημάτων και θα καταστεί ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού με όλα τα επακόλουθα. Έτσι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η προσοχή των ψηφοφόρων και κυρίως των πολιτικών στρέφεται και προς την κατάκτηση της 4ης θέσης στις εκλογές, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να δίνει και θέση στο Τσάμπιονς Ληγκ της Κυπριστανικής πολιτικής

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Βάσει των κοινωνιολογικών και πολιτικών δεδομένων στην Κύπρο μπορεί κάποιο κόμμα να επιβιώσει για αρκετό διάστημα, αλλά χωρίς μερίδιο στην εξουσία, δύσκολα θα διατηρηθεί στην ζωή για πάντα. Και οι κομματάρχες γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία του Ελληνοκύπριου ψηφοφόρου, που μπορεί να ψηφίζει ΚΑΙ για ιδεολογία- κοινωνικά θέματα, αλλά χρειάζεται να έχει και κάποιο στην εξουσία «όταν τον χρειαστεί», όπως είναι το σλόγκαν και εκ των κυριότερων κριτηρίων, για να δώσει την ψήφο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X