ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απείλησε με παραίτηση ο Υπ.Υγείας και ενέδωσε στο λόκνταουν ο Νίκαρος

Σχίσμα στο Υπουργικό με την διαφωνία Πετρίδη-Ζέτας

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η ιστορία κατέγραψε ότι στο Γολγοθά και στα βάσανα, μας οδήγησε η επιμονή τους να παριστάνουν τους θεούς και να μην λαμβάνουν υπόψη τις παρακλήσεις των ανθρώπων που αγωνιούσαν… Με κινήσεις που θα παρέπεμπαν σε ανθρώπους που θέλουν να εκδικηθούν, γιατί δεν τους ακολουθούμε στο κατήφορο.

• Κάπως έτσι και στο περιβόητο εγκλεισμό ή lockdown που πάρθηκε την περασμένη βδομάδα και έπιασε όλη την κοινωνία απροετοίμαστη, εκτός από τον Υπουργό Υγείας, που είχε έτοιμο το πλάνο και τις αποφάσεις τους. Κι επειδή από την αυστηροποίηση των μέτρων, όπως την περιέγραψαν στα κανάλια και την πλάσαραν για να την μεταφέρουν στην κοινωνία - χαλόου αν δεν το καταλάβατε μαρκουτζοφόροι, ο στενομάρκουλος ή αν προτιμάτε για καλύτερη κατανόηση το φουρνόφκιο (εργαλείο που τοποθετούνται τα ψωμιά - φλαούνες για να μπουν στον φούρνο) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ σας κορόιδεψε -χρησιμοποίησε- μέχρι τον πλήρη εγκλεισμό υπάρχει σχετική διαφορά θα σας μεταφέρουμε το παρασκήνιο.

• Λοιπόν η ΞΥΠ δια του κορυφαίου πράκτορα που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό και ενίοτε προηγείται της ΚΥΠ σε επίπεδο πληροφοριών, γιατί έχει εκπαιδευμένο - αφοσιωμένο προσωπικό ενημέρωσε για τα διαδραματισθέντα με σχετική έκθεση τον Διοικητή. Πάει λοιπόν ο ΝΙΚΑΡΟΣ για να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς περί των νέων μέτρων που θα ελάμβανε λίγο αργότερα. Κάθονται όλοι και επί 45 λεπτά τους επεξηγεί γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέο λοκντάουν γιατί όπως τους εξήγησε θα καταστραφεί η οικονομία.

«Αν δεν πάμε σε λόκνταουν Πρόεδρε θα παραιτηθώ»

• Κάποιος πολιτικός αρχηγός τον ρώτησε αν σκεφτόταν και τον εγκλεισμό λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων ήταν κατηγορηματικός. Σε καμία των περιπτώσεων. ΟΥΔΕΠΟΤΕ βροντοφώναξε, όπως ο Υπουργός των Αποικιών Χένρυ Χόπκινσον στο παρελθόν για το αίτημα για αυτοδιάθεση, αλλά οι Ελληνοκύπριοι τον διέψευσαν με τον αγώνα τους. Και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να σιωπήσουν μπροστά στην αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρών στην ενημέρωση του Συμβουλίου Αρχηγών ήταν και το φουρνόφκιο - Υπ. Υγείας για να βάλει τα μέτρα στο φούρνο να ψηθούν.

• Έφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί και άρχισαν να ενημερώνουν τα μέλη της ηγεσίας των κομμάτων τους και προφανώς και δημοσιογράφους για τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος διακήρυττε ότι η οικονομία δεν τραβάει άλλο λοκνταόυν. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Ιωάννου.

• Αμέσως μετά άρχισε η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που θα επικύρωνε τα μέτρα που επεξήγησε ο Νίκαρος στους πολιτικούς αρχηγούς. Κι ενώ άρχισε την ενημέρωση ο Νίκαρος και τον στήριξαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, αφού αν δεν το καταλάβατε η οικονομία πάει για κατάρρευση και οι φόροι που θα πληρώσουμε θα είναι δυσβάστακτοι και η ανεργία θα εκτοξευθεί, πήρε τον λόγο ο Υπ. Υγείας.

• «Αν δεν πάμε σε λόκνταουν Πρόεδρε θα παραιτηθώ». Αναφώνησε ο στενομάκρουλος, το φουρνόφκιο και η γουλιά από το τσάι που έπινε ο Νίκαρος έμεινε στο στόμα και παραλίγο να την αποβάλει από την έκπληξη. Αφού ακούστηκαν φωνές και διάφορες ανακατωσούρες, τελικά υπέκυψε ο Πρόεδρος και ο Υπ. Υγείας συνέχισε την δράση του και μας έκλεισε στα σπίτια μας για να είμαστε καλά παιδιά.

• Μεσημέριασε και ήρθε και η ώρα για την απαραίτητη σιέστα οπόταν έκλεισε την συνεδρία ο Νίκαρος, υιοθετώντας την απόφαση του Υπ. Υγείας . Ο οποίος Κ. Ιωάννου υπερίσχυσε και νίκησε ΠΕΤΡΙΔΗ - ΖΕΤΑ, προκαλώντας και σχίσμα στο Υπουργικό Συμβούλιο που μπορεί στην πορεία και να διευρυνθεί και να καταστεί ασύμβατο με την επιβίωση όλων με την παρούσα σύνθεση. Θα διαφανεί στην πορεία ποιος είχε δίκαιο και όσοι δε Υπουργοί έκαναν τους Πόντιους Πιλάτους να προσέξουν μπας και το νερό που έπλυναν τα χέρια ήταν… βρόμικο και κολλήσουν… ανασχηματισμό.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ο αναβρασμός σε εκλογική περιφέρεια για τον χοντρούλη και την απόφαση του συνεχίζεται. Οι εκλογές πλησιάζουν και κανείς δεν παίρνει μέτρα. Μην τους έρθει σαν κεραμίδα τελευταία στιγμή είναι το θέμα κάποιο δημοσίευμα…

• ΥΓ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και Χρόνια Πολλά σε όλους. Με αγάπη και ψυχική και σωματική υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πιστολέρο

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση