ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ανακαλύφθηκε ο τηλεοπτικός πάτος το 2020 έμπλεος σαχλαμάρων - μηδενικών και ψώνιων

Ο βομβαρδισμός με πληροφορίες προσέδωσε στα κανάλια μια όψη δράκουλα που ενέσπειραν τον ιό του φόβου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ε, δεν αντέχονται. Είπαμε να μην αρχίσουμε την νέα χρονιά με πυροβολισμούς και λοιπές μεμψιμοιρίες- επιθέσεις, αλλά αυτοί δεν υποφέρονται γενικώς. Πόση σαχλαμάρα πλέον. Πόσος βιασμός της νοημοσύνης μας. Φτάνει πια με τα μηδενικά που τα ανήγαγαν σε πρότυπα. Έλεος πλέον με όλους αυτούς τους καναλάρχες και λοιπούς ηγέτες των τηλεοπτικών καναλιών, που γέμισαν τα προγράμματα με ανοησίες και παλαβομάρες.

• Και δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε επιχειρηματικά τα κανάλια . Αποδείχθηκε ότι είναι σκέτα μηδενικά εξ ου και προωθούν τους όμοιους τους . Ήξεραν ότι λόγω μέτρων και λοιπών βαναυσοτήτων που επέβαλε ο εγκλεισμός, για την πλειοψηφία της κοινωνίας η τηλεόραση θα ήταν μέρος της συντροφιάς τους. Γι’ αρκετούς και η μοναδική. Ευκαιρία μοναδική να αναδειχθούν και να επιδείξουν την επάρκεια τους, με τα εορταστικά προγράμματα και ιδιαίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που η τηλεθέαση βρίσκεται στα ύψη . Προσέφεραν μόνο κονσέρβες ή αν προτιμάτε πατάτες...

• Κι όμως διαγωνίστηκαν ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ποιος θα προωθούσε περισσότερη αποχαύνωση με σαχαλαμάρες, δήθεν αστεία και διάφορες αρλούμπες. Με αρκετά ΨΩΝΙΑ που αυτοανακηρύχθηκαν σε τηλεοπτικοί αστέρες να παρουσιάζονται στους τηλεθεατές και να χαχανίζουν με αερολογίες και κουνήματα. Τόσο πια μας υποτιμούν; ΕΛΕΟΣ. Γι’ αυτό λέμε ότι το 2020 ανακαλύφθηκε ο πάτος της τηλεόρασης ή αν προτιμάτε όσοι γνωρίζουν την λαϊκή ρήση, ο απόπατος του επιπέδου των καναλιών μας.

• Οι δυνατοί και οι άξιοι φαίνονται στα δύσκολα και στις κρίσεις. Στα απλά καθημερινά όλοι μπορούν να παριστάνουν τους ήρωες και τους κορυφαίους. Εκεί όπου τα πάντα καίνε, αποδεικνύεις το θάρρος , τις ικανότητες, τις γνώσεις και το τσαγανό. Κι αν όλα τα πιο πάνω ισχύουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, στην τηλεόραση κρίνονται απαραίτητα σε μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί ως το κατ’ εξοχήν μέσο που συνδυάζει εικόνα και ήχο και έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στις λαϊκές μάζες, καλώς η κακώς, διαμορφώνει συνειδήσεις και συμπεριφορές.

• Ως είθισται τις τελευταίες μέρες του χρόνου όλοι κάνουμε ανασκόπηση γεγονότων και αρκετοί από εμάς ενδοσκόπηση και την συνεπαγόμενη αυτοκριτική. Έτσι τουλάχιστο γινόμαστε καλύτεροι. Πάντως το 2020 θ’ αποτελεί κομβικό σημείο για την τηλεόραση στο τόπο μας. Μέσα από τραγικά γεγονότα αποδείχθηκε η γύμνια της και η ανάγκη για σκληρή και διαρκή εργασία ώστε να μπει σε λεωφόρους και να ξεφύγει από τα σκοτεινά μονοπάτια.

• Το 2020 η δημοσιογραφία, για ν’ ακριβολογούμε η τηλεοπτική, βρήκε πάτο. Έγιναν τόσα πολλά λάθη και παραλείψεις που όσο καλόπιστα κι αν το αντικρίσεις και πάλι μπορείς να αναγάγεις την περίοδο αυτή ως την μαύρη σελίδα της τηλεόρασης.

• Η πανδημία και ο τρόπος αντιμετώπισης της με την διασπορά του ΙΟΥ του φόβου πέραν από τις καρδιές και τις ψυχές μας που τραυματίστηκαν ανεπανόρθωτα χτύπησε και τα κανάλια μας. Σε ένα απίστευτο αλαλούμ αντί να προβαίνουν σε ενημέρωση των τηλεθεατών, απλώς προκαλούσαν αναστάτωση και θλίψη.

• Η έλλειψη ανθρώπων που να μπορέσουν να παρουσιάσουν τα γεγονότα με τον ενδεικνυόμενο τρόπο προκάλεσε αναστάτωση και επέτεινε τον πόνο και την ανησυχία. Όλοι έκαναν τους ειδικούς – επιδημιολόγους – λοιμωξιολόγους και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πέραν από του να είναι επισκέπτες σε νοσοκομεία ήξεραν και όλα τα χαρακτηριστικά του ιού...

• Έγιναν ιατροί, νοσοκόμοι, πολιτικοί και μάλιστα με άποψη και θέση. Η διαχείριση των συζητήσεων έγινε με τρόπο αποκρουστικό και αντί ενημέρωσης οι τηλεθεατές τύγχαναν παραπληροφόρησης. Ο βομβαρδισμός με πληροφορίες που έδινε ο πρώτος τυχόντας , χωρίς να διασταυρωθούν και να αναζητηθεί η αλήθεια προσέδωσε στα κανάλια μια όψη δράκουλα.

• Που διψούσε για αίμα και αφού το βρήκε το ρούφηξε. Η ανυπαρξία στρατηγικής και συντονισμένης δράσης ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής και η ενημέρωση του κοινού έπεσε στα χέρια κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν το ειδικό βάρος για τις δύσκολες καταστάσεις. Απλώς ξέρουν να διαβάζουν .

• Οι στρατηγοί που θα έπρεπε να ήταν επιφορτισμένοι με την καθοδήγηση των υπολοίπων έμειναν αρκετά πίσω και μοιραία οι υπόλοιποι έφαγαν αρκετές αδέσποτες. Εν πάση περιπτώσει αφού πλέον άγγιξαν τα κανάλια τον πάτο τους δίνεται η ευκαιρία ν’ ανανήψουν και να προχωρήσουν στην δημιουργία. Να δώσουν στο τηλεθεατή αυτά που επιζητεί.

• Να γίνουν ρε παιδί μου κανάλια χώρας- μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι απαιτήσεις αυξάνονται και πρέπει όλοι μας από το δικό του μετερίζι να κάνει την προσπάθεια του για το καλύτερο. Μεθοδικότητα χρειάζεται και ορθές επιλογές. Να λείψουν οι καλοσύνες και απλά να μπουν στις ανάλογες θέσεις οι κατάλληλοι άνθρωποι. Ν’ αποκτήσουν οι θέσεις βαρύτητα και σ’ αυτές να μπαίνουν μόνοι αυτοί που μπορούν να τις γεμίσουν.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Και επιτέλους και οι καναλάρχες ν’ αντιληφθούν ότι στα χέρια τους κρατούν εξουσία την οποία πρέπει να χειρίζονται με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και σε δεύτερη μοίρα το προσωπικό τους. Γιατί δεν πρέπει να υπερισχύει το δεύτερο του πρώτου αφού σε κάποια στιγμή θα χαθούν όλα και θα κλαίνε πρώτοι επί των ερειπίων.

• ΥΓ: Λοιπόν σ’ αυτές τις πρώτες ώρες του 2021 ας μην μεμψιμοιρούμε άλλο. Ας αντικρύσουμε με αισιοδοξία το νέο έτος και να περιμένουμε απ’ αυτό κάτι περισσότερο απ’ ότι το καταραμένο τηλεοπτικά 2020. Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους. Υγεία, χαρά, ευτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X