ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: ΑΚΕΛ: Υποψίες για μαγειρέματα αποτελεσμάτων ψηφοδελτίων

Σοκαριστικά αποτελέσματα με βουλευτές και επιφανή στελέχη του κόμματος να Καταβαραθρώνονται

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η ελεγχόμενη Δημοκρατία ενδεχομένως να είναι και το αγαπημένο πολίτευμα των ηγεσιών των κομμάτων. Και φαίνεται ότι την εφαρμόζουν εσωκομματικά, αλλά συγκεκαλυμμένα και στο πολίτευμα του κράτους. Βεβαίως αυτό το ιδιότυπο πολίτευμα που επικρατεί στα κόμματα του Κυπριστάν, έχει διάφορες παραλλαγές και προσομοιώσεις αλλά πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα. Να ελέγχουν οι αρχηγοί την κατάσταση, τους βουλευτές και άλλους αξιωματούχους που τους περιβάλλουν και γενικά να καθίστανται οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο εσωκομματικό παιχνίδι. Μπορεί να λέγεται και ΜΟΝΑΡΧΙΑ, αλλά πάντα εξευγενισμένα και με τακτ για να φαίνεται στ’ αρνιά του μαντριού, ότι αναπνέουν αέρα δημοκρατικό.

• Έτσι μετά τον ΔΗΣΥ που ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ κατάφερε να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές – πλην της Λάρνακας που θα αναλύσουμε προσεχώς την ίντριγκα που διαδραματίζεται- στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων, ο άλλος μεγάλος του παιχνιδιού, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ με άλλο στυλ και κόνσεπτ, όπως λένε στο χωριό του Παλαιχώρι Ορεινής, θα ελέγξει τους υποψηφίους που θα μπουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

• Ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ, που δεν κοιμήθηκε ψες, όπως και αρκετοί σύντροφοι, διενεργώντας έρευνες περί του καταρτισμού των ψηφοδελτίων του κόμματος της αριστεράς, μας παρουσίασε την έκθεση γεγονότων και σας την μεταφέρουμε. Αφού ακολουθήθηκε μια καθόλα δημοκρατική διαδικασία με επιλογή υποψηφίων από τις Κομματικές Ομάδες Βάσης ( ΚΟΒ) ακολούθησε η ψηφοφορία στις Επαρχιακές Γραμματείες του κόμματος.

• Ωπ, αναφώνησε ο Άντρος και η υπόλοιπη κόκκινη ηγεσία, εδώ κάτι δεν πάει καλά. Ξεφεύγει το παιχνίδι. Παρατηρήθηκε λοιπόν στην ψηφοφορία, ότι η κατάταξη των σημαινόντων στελεχών – κυρίως σε επαρχίες Λευκωσίας - Λεμεσού- ήταν τραγική και θα προκαλούσε τρικυμία στο κόμμα. Φανταστήκατε να δημοσιοποιείτο ότι ηγετικά στελέχη και βουλευτές ΠΑΤΩΣΑΝ στις εσωκομματικές εκλογές; Προφανώς η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ θα ήταν στην ηγεσία και σίγουρα οι προεκτάσεις… δυσμενείς. Δημοσιοποιήθηκαν και χθες κάποια αποτελέσματα που καταδείκνυαν αυτή την τάση, όπου βουλευτές-στελέχη Λευκωσίας-Λεμεσού, διαφαινόταν ότι εισέπρατταν αντίδραση των κόκκινων ψηφοφόρων, κάτι που προκάλεσε πανικό . Ενεργοποιήθηκαν τα κομματικά ένστικτα επιβίωσης, οπόταν όλα έπρεπε να κρυφτούν.

• Έτσι στην χθεσινή ψηφοφορία των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων τηρήθηκαν διαδικασίες άλλων εποχών. Επιστρατεύτηκαν κομματικά στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία και υπό την επίβλεψη των συναδέλφων της ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ, καταμέτρησαν τα ψηφοδέλτια χωρίς να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις – όπως Αμμόχωστο , Λεμεσό- η καταμέτρηση συνεχιζόταν μετά τα μεσάνυχτα. Με αστραπιαίες κινήσεις οι εντεταλμένοι του κόμματος πήραν τους φακέλους με τα αποτελέσματα και τα διαφύλαξαν – ιδία ευθύνη- για να τα παραδώσουν στον Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ. Κανείς δεν έπρεπε να μιλήσει, κανείς να γνωρίζει.

• Χαρακτηριστικό της απελπισίας των συντρόφων είναι ότι στελέχη του ΑΚΕΛ που ήταν υποψήφιοι έπαιρναν τηλέφωνο τον Διοικητή της ΞΥΠ για να τον ρωτήσουν αν γνωρίζει περί των αποτελεσμάτων. Τους κρατούσαν σε αγωνία και η άγνοια τους ήταν χαρακτηριστική. Η στερεότυπη απάντηση είναι ότι θα ανακοινωθούν πανηγυρικά όλοι στην συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ το ερχόμενο Σάββατο.

• Πάντως οι πληροφορίες μας από συναδέλφους της Επαγρύπνησης- καλημέρα Άντρο μου παρεισφρήσαμε και στην εν λόγω υπηρεσία και καλά είναι να μην ψάχνεις τις πηγές μας, αλλά να αποδεχτείς την ικανότητα της ΞΥΠ - μιλούν για ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ αποτελέσματα με βουλευτές και επιφανή στελέχη του κόμματος να ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟΝΤΑΙ και η κατάταξη τους να παραπέμπει σε κίνδυνο μη εκλογής τους. Οπόταν, όσα θα ανακοινωθούν το Σάββατο ενδεχομένως να μην αντικατοπτρίζουν την θέληση της βάσης του κόμματος, αλλά να αποτελούν τις συνταγές του σεφ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και του κονκλαβίου που τον περιτριγυρίζει.

• Ξέρετε όμως αν δεν χτυπήσει η καμπάνα μπορεί στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου να πέσει ολόκληρο το καμπαναριό και να προκαλέσει σε αρκετούς- της ηγεσίας συμπεριλαμβανομένης- ασύμβατα με την πολιτική ζωή… τραύματα. Κυρίως δε το φαγητό που κατασκευάστηκε να προκαλέσει δηλλητηριάσεις.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το ρεπερτόριο των εκφοβιστών μας αλλάζει. Ολοκλήρωσαν με την διασπορά τρόμου περί του θανατηφόρου ιού και τώρα ενέταξαν την παράσταση περί μεταλλάξεων. Έλεος δηλαδή δεν υπάρχει όριο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X