ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Η Σωτηρούλα Χ. διαδέχεται Κυρίτση και ο Άντρος που παραμένει

Οι τρεις σωματοφύλακες Στέφανος – Λουκαίδης – Άριστος να μείνουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι νεωτέρας

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Μάλλον με αποτυχημένο λίφτινγκ μοιάζει η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να καταδείξει ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές θα αλλάξουν τα πάντα και πλέον δεν υπάρχει λόγος κάποιοι να αποχωρήσουν ή να αποστασιοποιηθούν, με την πεποίθηση ότι η λειτουργία του κόμματος της αριστεράς, παραμένει παγιωμένη σε μια άλλη εποχή με διαφορετικές δομές και αντιλήψεις.

• Όλα προφανώς βρίσκονται υπό την αίρεση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί και η λαϊκή βούληση στέλνει τα δικά της μηνύματα. Διαφορετικής αντιμετώπισης θα τύχει η συνέχεια της ηγεσίας του κόμματος και αλλιώτικα θα προχωρήσει αν το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό. Σε κάθε περίπτωση όμως και με μειωμένα ποσοστά, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα βρουν πάλι δικαιολογίες και θα κρυφτούν πίσω από την πανδημία, στην προκειμένη, το Κυπριακό και την απαξίωση των πολιτών. Κανείς δεν θα αναλάβει τις ευθύνες του.

• Αναφερθήκαμε σε μερικό λίφτινγκ και το δεδομένο μέχρι στιγμής είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου επικεφαλής συνδικαλιστικής οργάνωσης τίθεται γυναίκα. Πρόκειται για την πρώην Υπουργό Εργασίας ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ που θα αναλάβει τα ηνία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας ( ΠΕΟ) και η οποία είναι ρεκορντγούμαν, αφού ήταν και η πρώτη γυναίκα -Πρόεδρος σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

• Όσον αφορά τον νυν Γενικό Γραμματέα ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, αποχωρεί λόγω ηλικίας αλλά και γιατί νοιώθει ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ από την ηγεσία του κόμματος αφού δεν τον βοήθησε να καταλάβει βουλευτική έδρα. Ε, δεν μπορεί να ηγείσαι ενός κολοσσού όπως είναι η ΠΕΟ, με χιλιάδες μέλη, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ και να μην καταφέρνεις να ανέλθεις σε βουλευτικό θώκο. Άσε που ο Χαραλάμπης είχε και απωθημένο να καταλάβει πολιτειακό αξίωμα αλλά ούτε επί διακυβερνήσεως Χριστόφια ούτε και αργότερα του προσέφεραν την ευκαιρία. Έμεινε να ασχολείται με τους κτιστάες τους κουμμουνιστές και να συνάει τα ππούλια ( εισφορές) για την συντεχνία είπε χαιρέκακα κάποιος σύντροφος του

• Πάμε και στον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Ο φίλος μου, συντοπίτης και συγχωριανός (καθότι και οι δυο μας έποικοι που ήρθαμε από το Παλαιχώρι και καταλάβαμε τον Στρόβολο), σκέφτεται την παραμονή του και για μια ακόμη θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Όπως με πληροφορεί ο κόκκινος σύντροφος – πράκτορας της ΞΥΠ, που μπαινοβγαίνει στην Εζεκία Παπαϊωάννου, φαίνεται ότι ο Άντρος αλλά και οι ηγέτες του ΒΑΘΕΟΣ κόμματος θεωρούν ότι δεν είναι ώριμοι να τραβήξουν το βάρος οι σύντροφοι που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής. Μπορεί η σύνθεση των προσόντων, ηγετικών- πολιτικών και άλλων των δελφίνων που προαλείφονται για την θέση του επικεφαλής του κόμματος της αριστεράς να συνθέτουν τον ιδανικό ηγέτη αλλά δύσκολα κάποιος από μόνος του μπορεί να τραβήξει το βάρος.

• Οι τρεις σωματοφύλακες, όπως τους χαρακτήρισε η στήλη προ καιρού δηλαδή ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ και ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και παλεύουν για την θέση του Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ αλλά μάλλον πρέπει να περιμένουν ακόμη λίγα χρόνια…Πάντως σε πρόσφατη συνέντευξη στον ΑΛΦΑ ο κ. Κυπριανού οριοθέτησε ως ηγεσία του κόμματος τους Στέφανο – Λουκαίδη, προφανώς υποδεικνύοντας ότι ο Άριστος δεν μπορεί να είναι στο σινάφι των υποψηφίων.

• Ωστόσο, όλα βρίσκονται υπό την αίρεση όπως προαναφέραμε του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και της κατάταξης των δελφίνων. Έτσι και η μάχη της Λευκωσίας για το ΑΚΕΛ κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική, αφού ο νικητής θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα για να αναρριχηθεί στην θέση του Γ. Γρ. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να γραφτεί το όνομα του στους θρύλους του κόμματος και της πολιτικής του τόπου.

• Φανταστήκατε κάποιος να μην καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής; Ε, τότε αποκλείεται παντελώς και το σκηνικό αλλάζει. Πάντως ο Άντρος μας μένει μέχρι νεωτέρας, αφού οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η ανάγκη για ενότητα στο κόμμα το επιβάλουν ( αν ξανακούσατε αυτή την κασέτα, ε, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως) …

• Εκτός κι αν ο Άντρος Κυπριανού εκπληρώσει το μύχιο του πόθο , προσανατολισμό και πάθος που γνωρίζουν μόνο οι εξ απορρήτων του και φυσικά και ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ, για να καταλάβει πολιτειακό αξίωμα και στην προκειμένη την Προεδρία της Βουλής.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν η Άννα Θεολόγου άλλαξε το όνομα του κόμματος (εμείς την προειδοποιούσαμε για άλλους που της πήραν το σλόγκαν περί Ανεξαρτήτων) σε Αλλαγή γενιάς, εννοεί ότι εμείς όλοι της προηγούμενης έστω γενιάς να μην ψηφίσουμε ή θα μας στείλουν με πλοία στο εξωτερικό;

• Το ανέκδοτο της ημέρας. Έπεσε και πάλι η πύλη εμβολιασμού παρά το ότι ο Κόκκινος εξάγγειλε την 10η αναβάθμιση και εφάρμοσε την πρακτική να μπαίνει μόνο ένας για κάθε δικαιούχο. Ρε μπας και η αναβάθμιση ήταν να μην μπαίνει κανένας και αποτελεί πατέντα Κόκκινου που θέλει να πουλήσει και σε άλλες χώρες; Έλεος – έλεος , τα χάπια μας ρε τα χάπια μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X