ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ - ΑΚΕΛ: Εκκίνησε το τρένο των βουλευτικών με στόχο την πρωτιά

Μέχρι μέσα Φεβρουαρίου έτοιμα τα ψηφοδέλτια

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αν και το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε μια περίοδο που κατατρύχεται από εσωκομματικά προβλήματα με αρκετές παλινωδίες και το ηθικό πλεονέκτημα καταπατείται από ημέτερους, εντούτοις η ηγεσία του κόμματος, ευελπιστεί ότι ο λαός θα μιλήσει και θα δώσει την πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2021.

• Η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ την περασμένη Τετάρτη ήταν καθοριστική σε σχέση με τις διεργασίες εν όψει εκλογών, αφού χάραξε τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ βάσει του οποίου θα κινηθεί το κόμμα για καταρτισμό των ψηφοδελτίων.

• Όπως μας ενημέρωσε ο κόκκινος πράκτορας που συμμετέχει και στις εργασίες της Κ.Ε το κλίμα στο κόκκινο σώμα, που αποτελείται ως επί το πλείστον από έμμισθους αξιωματούχους ήταν εύκρατο, αφού τέτοιου είδους συνθήκες επιδιώκει να περάσει στην βάση η ηγεσία ώστε να ξεχαστούν προβλήματα τύπου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΖΑΝΕΤΤΟΥ και ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΤΖΙΟΒΑΝΗ.

• Προς τούτο με την έναρξη της συνεδρίας ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ έθιξε ακροθιγώς το συμβάν με τον Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να αποφεύγονται, σε μια περίοδο που τους κατέπνιξε ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ, ο οποίος για το κόμμα της αριστεράς ήταν δακτυλοδεικτούμενος και απαγορευτική πράξη, αλλά πλέον έγινε καθημερινότητα.

• Τόσο ο Άντρος, όσο και τα άλλα ηγετικά στελέχη, αν και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, εντούτοις θεωρούν ότι ο στόχος της πρωτιάς στις βουλευτικές εκλογές είναι εφικτός, αν όλοι εργαστούν συνειδητά και δεν παρουσιαστούν άλλου είδους προβλήματα με ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ.

• Ο λόγος λοιπόν δίνεται στον λαό και η επιθυμία και ο ΠΑΛΜΟΣ της βάσης του κόμματος άρχισε να αποτυπώνεται πλέον στις κομματικές διαδικασίες με κατάληξη την επικύρωση του ψηφοδελτίου από την Κεντρική Επιτροπή στα μέσα Φεβρουαρίου.

• Λοιπόν ο οδικός χάρτης κατάρτισης του ψηφοδελτίου του ΑΚΕΛ έχει ως εξής:

• Αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα υπάρξουν συνεδρίες των Κομματικών Ομάδων Βάσης, των περιβόητων στο κομματικό λεξικό ΚΟΒ. Εκεί τα στελέχη της βάσης θα προτείνουν ονόματα υποψηφίων που κρίνουν κατάλληλα για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Ακολούθως οι Επαρχιακές Γραμματείες θα βολιδοσκοπήσουν τους προτεινόμενους αν αποδέχονται να μπουν στα ψηφοδέλτια.

• Στο δεύτερο στάδιο και την πρώτη βδομάδα Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν διευρυμένες Επαρχιακές Συνδιασκέψεις όπου τα μέλη θα ψηφίσουν τους προτεινόμενους για να καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο. Εκεί είναι το πρώτο τεστ για τους υποψηφίους αφού θα διαφανεί η βούληση της βάσης και η κατάταξη στις προτιμήσεις του λαού. Αποτελεί την πλέον έγκυρη δημοσκόπηση και παραπέμπει στην δημοφιλία κάθε υποψηφίου, αλλά και τις πιθανότητες εκλογής του. Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων παίζει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση των βουλευτικών.

• Στο τελικό στάδιο και στα μέσα Φεβρουαρίου θα επικυρωθεί ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων σε νέα συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία και δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις των Επαρχιακών συνδιασκέψεων εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

• Αυτά εν ολίγοις από την Κ.Ε που σήμανε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές. Εκεί όπου το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει αρκετά για το μέλλον του κόμματος, αλλά και των προσώπων που αποτελούν την ηγεσία, όπως π.χ η συγκλονιστική μάχη της Λευκωσίας με τους επίδοξους-δελφίνους για κατάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα να δίνουν την σημαντικότερη αναμέτρηση της πολιτικής του καριέρας τους. Με ενδεικτική της σημασίας της αναμέτρησης, να είναι ότι ενδεχομένως κάποιος να προαλείφεται για θέση Γ.Γρ. και να μην καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής , οπόταν όλα ανατρέπονται.

• Ε, δεν είμαστε και σίγουροι αν τα όποια ποσοστά πάρει το ΑΚΕΛ στις βουλευτικές θα κρίνουν το μέλλον του Άντρου Κυπριανού, αφού ο Γ. Γρ. μετά και την αναβολή του συνεδρίου , για 5 φορές και την παραπομπή του σε χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές, μάλλον θα παραμείνει -αν και ανήγγειλε αποχώρηση- προφανώς λόγω εξελίξεων στο Κυπριακό και φυσικά για την προσπάθεια εμπέδωσης συνεργασιών για τις Προεδρικές εκλογές… Τα γνωστά τρικ των αρχηγών…

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Χρόνια πολλά σε όσους εξ ημών και υμών αν και φέρουμε άλλο όνομα, εντούτοις τιμούμε την μνήμη της Αγίας Βαρβάρας. Ε, μην μου πείτε ότι δεν με αποκαλέσατε ενίοτε και Βάρβαρο…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X