ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: ΑΚΕΛ - Απέκλεισαν υιό Βενιζέλου και Επ. Γραμματείς από βουλευτικές

Υποσχέθηκαν στον Χρύσανθο Ζανέττου ότι θα γίνει Επ. Γραμματέας και βουλευτής

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• ΧΑΜΟΣ. Κάπως έτσι μου περιέγραψε ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στα γραφεία του ΑΚΕΛ στην Εζεκία Παπαϊωάννου (α, Μπάμπη μου και οι επίγονοι σου πήραν τον λάθος δρόμο), την κατάσταση στα ενδότερα του κόμματος, σε μια εποχή που προετοιμάζονται για τις βουλευτικές εκλογές . Και πώς να διορθωθούν είναι το θέμα, φίλε- σύντροφε ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, αφού όλα τα κεφάλαια είναι ανοικτά και κυρίως το κόμμα βάλλεται εκ των έσω.

• Λοιπόν, πρόθεση-παρότρυνση ή και διερεύνηση που έγινε προς τους Επαρχιακούς Γραμματείς του ΑΚΕΛ προκάλεσε πανδαιμόνιο. Κάποιοι στα κόκκινα γραφεία λένε ότι πάρθηκε απόφαση και απομένει μόνο να ανακοινωθεί επισήμως, ενώ ορισμένοι, επιμένουν ότι πρόκειται για απλή διερεύνηση προθέσεων που έκανε η ηγεσία μέσω των ούτω καλούμενων συναδέλφων της Επαγρύπνησης, για να μετρήσει τις αντιδράσεις και να πράξει αναλόγως.

• Έλα όμως που υπάρχουν και τύποι παρορμητικοί που δεν δέχονται κουβεντούλες, αλλά αντιδρούν με πάθος και δύναμη, χωρίς να περιμένουν οποιαδήποτε εξήγηση. Βολιδοσκοπείται ο Επαρχιακός Γραμματέας ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΖΑΝΕΤΤΟΣ -υιός του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- από ηγετικά στελέχη, αν θα επιμείνει στην διεκδίκηση βουλευτικής έδρας στην Αμμόχωστο, παραπέμποντας σε πρόνοια του καταστατικού. Παλαιότερα στο ΑΚΕΛ, όσοι εκ των εμμίσθων καταλάμβαναν θέση Επ. Γραμματέα, με μισθό 2500 Ευρώ τον μήνα- διαθέτουμε και τις οικονομικές καταστάσεις σας σύντροφοι- δεν διεκδικούσαν έδρα, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων, όπως ο εμβληματικός ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ στην Λεμεσό.

• Έτσι αποφάσισαν να επαναφέρουν αυτή την πρόνοια και το πληροφορήθηκε ο Βενιζέλος Ζανέττος από τον υιό, που περίμενε εναγωνίως να γίνει βουλευτής και ήδη έραψε και το σχετικό κοστούμι, ενώ η οικογένεια προετοιμαζόταν για την εγκαθίδρυση σαν είδος ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗΣ-ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ μετά τα δεινά που υπέστησαν με την φυλάκιση του πατέρα. Τα πήρε στο κρανίο ο Βενιζέλος, αφού να υπενθυμίσουμε ότι στην περιρρέουσα, αναφέρεται ότι την εποχή που βρισκόταν στην φυλακή για το σκάνδαλο Δρομολαξιάς, του υποσχέθηκε η ηγεσία του κόμματος ότι σε αντάλλαγμα για την « θυσία» του, ο υιός θα γινόταν Επ. Γραμματέας και μετέπειτα βουλευτής.

• Ε, μόλις ο Χρύσανθος τον πήρε τηλέφωνο και λέγοντας στον μπαμπά τι συνέβηκε, αποφάσισε να καθαρίσει ο Βενιζέλος. Και έριξε τις βόμβες του μέσω της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, προκαλώντας αναταραχή στο ΑΚΕΛ, τσαλαπατώντας το ηθικό πλεονέκτημα του κόμματος και ρίχνοντας στα τάρταρα των προεκλογικό αγώνα. Αφού αποφασίσετε ανερυθρίαστα (ε, δεν σημαίνει ότι επειδή είναι αριστεροί πρέπει να κοκκινίζουν πάντα) με αυτό τον τρόπο, τότε θα έχετε πόλεμο τους διαμήνυσε ο Βενιζέλος. Τα υπόλοιπα, με τις παράπλευρες απώλειες και τα παρεπόμενα είναι μέρος του παιχνιδιού. Αμάν ρε Βενειζέλε κι εσύ, πόσο εκδικητικός είσαι;

• Έλα όμως που η εφαρμογή της απόφασης με τους Επ. Γραμματείς προκάλεσε και άλλους τριγμούς και φασαρίες, αφού υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές προαλείφονταν και άλλα στελέχη του κόμματος. Μπαμ- μπουμ δηλαδή αφού ανάμεσα στους Επ. Γραμματείς είναι σημαίνοντα στελέχη του κόμματος όπως:

• ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ: Επ. Γραμ. Λευκωσίας-Κερύνειας- πρώην Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου επί διακυβέρνησης Χριστόφια και μέλος της γραμματείας

• ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Επ. Γραμ. Λεμεσού-βουλευτής

• ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Επ. Γραμ. Λάρνακας

• ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΑΚΟΝΤΗΣ: Επ. Γραμ. Πάφου-νυν βουλευτής αλλά δεν θα επαναδιεκδικήσει λόγω συμπλήρωσης ορίου θητειών.

• Εκτός από τον Φακοντή, οι υπόλοιποι ενδιαφέρονται για να διεκδικήσουν θέση στο Κοινοβούλιο οπόταν η όποια απόφαση του κόμματος, τους έθετε εκτός μάχης, κάτι που δύσκολα θα αποδεχθούν. Προφανώς και μπορεί η γραμματεία να κάνει κάποιες εξαιρέσεις αλλά θα προκαλέσει άλλου είδους προβλήματα.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Γνωρίζουμε ότι στην ιστορία, ιδιαίτερα στην ελληνική μυθολογία, ήσουν άριστος μαθητής Άντρο Κυπριανού. Το κεφάλαιο με τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ δεν τον παρακολούθησες; Φαίνεται έκανες σκασιαρχείο να παίξεις μπάλα στον Παρνασσό Στροβόλου την ημέρα διδασκαλίας του μαθήματος από την κ Μαρούλα την δασκάλα σου...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X