ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Α. Αδάμου - Τσαλαπάτησε την Βουλή για χατίρι του ΑΚΕΛ

Ψήφισε ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ στους προϋπολογισμούς

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η πολιτική πρακτική που σημάδεψε την νεώτερη ιστορία του τόπου, φαίνεται να συνεχίζεται και στους επίγονους του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ. «Ψηφίζω ΟΧΙ για να τσιμεντώσω το ΝΑΙ» είπε ως θέση πολιτικής επί του Σχεδίου Ανάν και έμεινε ως καθοδηγητικός φάρος για τους ΑΚΕΛικούς και λοιπούς των νέων δυνάμεων. Στα πρότυπα της ρήσης του αείμνηστου κινήθηκε και ο νυν Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ.

• Εξαίρετος γιατρός, προσηνής και ωραίος άνθρωπος, αλλά στην προκειμένη κατά την συζήτηση των προϋπολογισμών δεν τήρησε τις ίσες αποστάσεις και την αυτονομία που διακήρυξε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι θα διατηρήσει κατά την θητεία του. Και ως γνωστό ψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους όλων των κομμάτων, εκτός του ΕΛΑΜ που θεωρούσε ότι δεν μπορεί να αποποιηθεί την ΑΚΕΛική του ταυτότητα έστω και αν δηλώνει ότι ανήκει στις Νέες Δυνάμεις. Η πρωτόγνωρη και πρωτοφανής συναίνεση όλων των κομμάτων φόρτωνε με πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις τον επικεφαλής των εκπροσώπων του λαού στην νομοθετική εξουσία.

• Κι όμως ακόμη και το σημείωμα της Βουλής, που προφανώς έφερε την υπογραφή του, καθότι Πρόεδρος και επικεφαλής της και που επισήμανε τους κινδύνους από την καταψήφιση του προϋπολογισμού, δεν το έλαβε καθόλου υπόψη ή αν προτιμάτε το ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕ, για χατίρι του ΑΚΕΛ και για επίδειξη κομματικής πειθαρχίας. Κι όταν δεν χρειαζόταν καν η ψήφος του για να περάσει ο Προϋπολογισμός, αφού η διαφορά με τους αντιπάλους ήταν 5 ψήφοι και δεν υπήρχε ενδεχόμενο να ανατραπεί η ισορροπία σε καμία των περιπτώσεων. Οπόταν, ήταν περιττή η ψήφος του Προέδρου της Βουλής που ΕΙΘΙΣΤΑΙ να τοποθετείται μόνο σε μείζονα και σοβαρά θέματα που βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία και χρειάζεται η νικώσα ψήφος του, όπως αποκαλείται.

• Φύσηξε ο ΑΚΕΛικός αέρας και δεν άφησε περιθώρια στον κ. Αδάμου, που τις προηγούμενες μέρες είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό για να μην οδηγηθεί ο τόπος σε περιπέτειες. Τελικά ακολούθησε την ΑΚΕΛική πολιτική και ψήφισε ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Δεν τα λέγαμε εμείς για την κρισιμότητα της καταψήφισης του προϋπολογισμού, αλλά οι υπηρεσίες της Βουλής που μας επισήμαναν ότι οδηγούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και θα επέλθουν μείζονα προβλήματα στην κοινωνία.

• Μην παραξενευτείτε μετά από την επίδειξη απόλυτης κομματικής πειθαρχίας να αναιρεθεί η απόφαση για να μην είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Αδάμου και για λόγους κομματικού συμφέροντος να επαναδιεκδικήσει την έδρα του στο Κοινοβούλιο. Όλα γίνονται και βρίσκονται στο πολιτικό παιχνίδι.

• Α, και περιμένουμε και επί Προεδρίας του φίλου μου του Αδάμου να δημοσιοποιηθεί και η λίστα Γιωρκάτζη όπως μας υποσχέθηκε, αφού την θεωρεί ΜΑΥΡΗ ΚΗΛΙΔΑ στην ιστορία του Κοινοβουλίου. Περιμένουμε, περιμένουμε, περιμένουμε. Ε, δεν κάνει να φύγει και να αφήσει την βρομιά στο Ναό της Δημοκρατίας. Μην φυσήξει όμως κανένας άνεμος από την Εζεκία Παπαϊωάννου και συμπαρασύρει σαν χάρτινο πύργο και αυτή την υπόσχεση… Περιμένουμε υλοποίηση υποσχέσεων.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν η Ουχάν της Κίνας που εισήγαγε τον ιό, επέστρεψε στην κανονικότητα με πολυπληθή πάρτι και δεν εμφανίστηκε καμία μετάλλαξη, πως και παρουσιάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία; Εκτός και αν ο αναμαλλιασμένος Πρόεδρος τους ψάχνει διέξοδο από τα προβλήματα που προκλήθηκαν με το BREXIT και την αγανάκτηση της κοινωνίας για τη επικείμενη οικονομική δυσπραγία τους. Επιτέλους να βρεθεί και το αντίδοτο στον δηλητηριώδη όφη που ειδικά εμάς και όλη την ανθρωπότητα της χορηγεί δηλητήριο επί δεκαετίες…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X