ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήραν μηδέν ψήφους όλοι και δίχασαν με Γρίβα - Το λάθος Λουκαίδη - Η ηρωίδα ΑλΑττα

Η συμμαχία ΑΚΕΛ - ΕΛΑΜ - το σταύρωμα των κονδυλίων και η αποδοχή της οργής των αντιπάλων

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Αποδείχθηκε και σ’ αυτή την περίπτωση πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι το πολιτικό αισθητήριο, η στρατηγική και το πνεύμα των πολιτικών κομμάτων στο Κυπριστάν είναι για τα ΜΠΑΖΑ. Κυριαρχούνται από επιδερμική στάση, που δεν αποφέρει οτιδήποτε παρά μόνο επιτείνει την ΑΠΑΞΙΩΣΗ και προκαλεί αποτροπιασμό από τους πολίτες που ψάχνουν εναγωνίως κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο που θα τους βγάλει από το τέλμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΧΑΠΑΡΟΣΥΝΗΣ. Δεν μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ηγούνται πολιτικών σχηματισμών. Δεν έχουν την στόφα του ηγέτη. Απλώς δέχονται τις επιδαψιλεύσεις των αξιωμάτων και των ωφελημάτων που τους προσφέρονται.

ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ

Προκάλεσαν κρίση στην βασανισμένη κοινωνία, δίχασαν, χώρισαν τους πολίτες και τελικά τι κατάφεραν; ΕΛΑΒΟΝ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΨΉΦΟ. Άλλοι εσκεμμένα (ΑΚΕΛ ) και άλλοι με ανοχή και συνενοχή, οδήγησαν την κοινωνία σε παράκρουση, αφού διαπίστωσε ότι οι ταγοί της περί άλλων τυρβάζουν όταν η μάστιγα της ακρίβειας κατατρώει τα σωθικά των πολιτών. Κι όμως αυτοί θυμήθηκαν ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ευελπιστώντας ότι θα οδηγήσουν τ’ αρνιά στο γαλάζιο - κόκκινο- πράσινο μαντρί. Τους ταιριάζει απόλυτα το άσμα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, που άδει ο παμμέγιστος ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ « Ζαβαρακατρανέμια» …

ΑΣ ΑΝΑΝΗΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Οπωσδήποτε και επιδιώκοντας τον ΔΙΧΑΣΜΟ, θα έχεις και επιπτώσεις γιατί ο κάθε άνθρωπος δέχεται τα μηνύματα αναλόγως της ψυχοσύνθεσης του. Ας μην κλαυθμηρίζουν σαν μωρές παρθένες για τα επεισόδια και ας κοιτάξουν στον καθρέφτη και να ανανήψουν επιτέλους, διαφορετικά θα κλαίνε επί ερειπίων και οι επόμενες διαδηλώσεις θα είναι έξω από τα κόμματα, για να ζητήσουν εξηγήσεις για την κατρακύλα των ποσοστών και της δύναμης τους. Εν πάση περιπτώσει ας κάτσουν να ξεζουμίσουν τον νου τους για να αλλάξουν στρατηγική και να αφήσουν κατά μέρος την επίκληση του παρελθόντος και τους νεκρούς πολιτικούς. Να παραδειγματίζονται από την δράση τους και να ενστερνίζονται τις παρακαταθήκες τους , αλλά ας επιχειρήσουν να οδηγήσουν την χώρα στο μέλλον.

ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ

Αν ρωτήσει κάποιος ένα πολίτη σήμερα για τι έγινε στην Βουλή το τριήμερο της συζήτησης των προϋπολογισμών, όπου όλοι προσπάθησαν να αναδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, σπατάλησαν χρόνο, φαιά ουσία, να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα και να καταδείξουν ότι είναι άξιος ο μισθός τους ως εκπρόσωποι μας στην νομοθετική εξουσία, τι θα απαντήσει; Για το συλλαλητήριο και τις φωνές έξω από την Βουλή για το ψήφισμα της περασμένης Παρασκευής, που θεωρεί ως ανάξιο κάθε τιμής τον Γρίβα. Δεν θα σταθεί στην ποιότητα της ομιλίας των βουλευτών, ούτε αν αποκόμισε κάτι θετικό ή αν διέκρινε οποιοδήποτε εξελίξιμο πολιτικό. Α, κι επειδή αρκετοί δεν κατάλαβαν τι ψηφίστηκε να τους το καταγράψουμε ευκρινώς. Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες του ΑΚΕΛ που πήρε και τις ψήφους των βουλευτών των Οικολόγων (Θεοπέμπτου - Ατταλίδου), περί αποκοπής ΕΝΤΕΛΩΣ των κονδυλίων που αφορούν ότι έχει σχέση με τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ. Ωστόσο, υιοθετήθηκαν οι τροπολογίες ΔΗΚΟ –ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ που στήριξαν ΑΚΕΛ - Οικολόγοι (εναντίον ΕΛΑΜ – Θεμιστοκλέους) με τις οποίες ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑΝ τα κονδύλια που αφορούν τον Στρατηγό Γρίβα. Δηλαδή θα επανέλθουν προς συζήτηση τον ερχόμενο Μάρτιο - Απρίλιο στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία και θα αποφασίσει αν θα τα εγκρίνει ή απορρίψει. Ανάμεσα στα κονδύλια που σταυρώθηκαν είναι και αρκετά που αφορούν επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις του αγώνα της ΕΟΚΑ, αλλά και βοήθειας σε αγωνιστές

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αλλάξτε ρότα. Όσον αφορά τα παρεπόμενα των πράξεων τους τα βιώνει όλη η κοινωνία. Ξαφνικά αναβίωσε ο διχασμός για μια ΧΟΥΦΤΑ ΨΗΦΩΝ. Αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής (να της ευχηθούμε χρόνια πολλά αφού άγει τα ονομαστήρια της) ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να βελτιώσει το επίπεδο του πολιτικού λόγου και των πράξεων των εκπροσώπων του λαού. Αυτός είναι και ο ρόλος της, γιατί τα διαδικαστικά τα διεκπεραιώνουν με επιτυχία οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Πάμε και στα ωραία. Όπως την συμπόρευση όλων με όλους και ανάλογα με την περίσταση. Ενώ παρουσιάζονται ότι είναι διαφορετικοί και διχασμένοι στις τροπολογίες που κατατίθενται παρατηρήσαμε όλα τα δυνατά σχήματα. Όπερ μεθερμηνευόμενο να συμπορευτούν ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ - ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ- ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ και γενικώς όλες οι ετερόκλητες συμμαχίες προς επίτευξη του στόχου. Αυτή από μόνη της η πράξη, δηλαδή η συμμαχία σε μείζονα θέματα, καταδεικνύει ότι η προσήλωση στην ανάδειξη των διαφορών δεν είναι παρά μόνο προσχηματική.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΚΕΛ - ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Και έγινε το ωραιότερο. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΚΕΛ - ΕΛΑΜ σε τροπολογία για αποκοπή των κονδυλίων για επιχορήγηση του ENGLISH SCHOOL. Η αναταραχή που προκλήθηκε στο ΑΚΕΛ και η ένταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑΙΔΗ, που στις υποδείξεις ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ περί της συνεργασίας, αναφώνησε την λέξη «ντροπή», απέδειξε ότι το κόμμα της αριστεράς, πάσχει σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας. Μα δεν πρόσεξε ο απειράριθμος κόκκινος στρατός, ότι θα ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ με το ΕΛΑΜ και θα τους κράξουν οι υπόλοιποι, ενώ θα διαλύσουν και το αφήγημα τους, ότι απέχουν έτη φωτός από το εν λόγω εθνικιστικό κόμμα. Από καιρού τους φωνάζουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στο ΑΚΕΛ γενικώς και μας αποδίδουν διάφορα…

Ο ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΕΛΑΜ

Στην σύγχυση του ο κ. Λουκαίδης έκανε και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, αλλά ο δαίμονας της τεχνολογίας συνεπικουρούμενος από το άγχος, την έξαψη και το θυμό οδήγησαν σε μια ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ - κατά τον Λουκαίδη - ψήφισης σχετικής τροπολογίας. ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ του ΕΛΑΜ στην αποκοπή κονδυλίων για μετανάστες. (ιδού και η σχετική φωτογραφία που οι πράκτορες της ΞΥΠ απαθανάτισαν). Αμάν τα χάπια μου.

Η ΑΛΑΤΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ

Όσο για την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ ή κατά συντομογραφία ΑλΑττά, συμμεριζόμαστε το θυμό της από τις ύβρεις που δέχτηκε, αλλά την καλωσορίζουμε στον λάκκο των κροκοδείλων, όπως είναι η πολιτική. Οι τοποθετήσεις και οι φωνασκίες επί διαφόρων θεμάτων στην Βουλή, ενίοτε εκλαμβάνονται διαφορετικά από ανθρώπους αντίθετων πολιτικών κατευθύνσεων. Και πρέπει ως δημοκράτες να τους ανεχόμαστε όλους, διαφορετικά δεν αντέχουμε να βρισκόμαστε στην πολιτική ή τις παρυφές της, όπως εμείς οι δημοσιογράφοι. ΒΡΙΣΙΕΣ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ θα ακούσει πολλές η ΑΛΑττά. Ενδεχομένως να ήταν η πρώτη της φορά που είναι γενικώς, πάντα δύσκολη. Κι όταν λέει θα καταγγείλει στην Ευρώπη τι ακριβώς θα κάνει; Θα πάει στην Κομισιόν- Ευρωκοινοβούλιο και θα τους πει να βγάλουν ψήφισμα για ους υβριστές της;

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Κατά τ’ άλλα ο Πρόεδρος των οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ και η βουλευτής ΑΛΑΤΤΑ κατέδειξαν ότι αποτελούν την ουρά του ΑΚΕΛ στην Βουλή και το πράσινο τους χρώμα πλέον άρχισε να κοκκινίζει. Η παραλίγο εκπρόσωπος τύπου του ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, επιδεικνύει τόση ζέση να συμπορευτεί με το ΑΚΕΛ, που ενόχλησε ακόμη και τον μειλίχιο ομόσταβλο της βουλευτή ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ, που δεν συμπορεύτηκε με τους άλλους δυο κοκκινωπούς Οικολόγους, στην ψήφιση των προϋπολογισμών και στην περικοπή των κονδυλίων για τον ΓΡΙΒΑ.

Όσον αφορά τον ΔΗΣΥ επικράτησαν ηπιότερες σκέψεις και απόψεις και δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο θεωρώντας ότι μάλλον ζημιά θα τους προκαλούσε παρά θα τους απέφερε ψήφους για τον ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Οπόταν δεν ρίσκαραν οτιδήποτε και κανείς δεν πήγε να προσφωνήσει τους διαδηλωτές Γριβικούς.

 

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κι επειδή οι πράκτορες της ΞΥΠ, ιδιαίτερα ο επονομαζόμενος μαυροφορεμένος που ασχολείται με το ΕΛΑΜ, περισυνέλεξαν κάποια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, σας την μεταφέρουμε . Ο Πρόεδρος του ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα- Διγενή, ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΝΙΚΛΗΣ, διετέλεσε σπουδαίος ποδοσφαιριστής στην ΕΠΑ Λάρνακας. Στους κιτρινόμαυρους της Σκάλας έκανε μεγάλη καριέρα, προτού η ομάδα συγχωνευτεί με τους πράσινους της πόλης, τον περίφημο Πεζοπορικό Όμιλο Λάρνακας (ΠΟΛ - ΠΙΟΛΑ) και δημιουργήσουν την ΑΕΚ.

ΥΓ: Δεν θα λειτουργούν τις γεννήτριες λένε οι συντεχνιακοί της ΑΗΚ και θα μας κόψουν το ρεύμα. Και ακόμη το άλαλο Δ.Σ της ΑΗΚ να τους πάρει πειθαρχικό και να τους υποδείξει ότι είναι παραβίαση των καθηκόντων τους. Και οι ΑΗΚτζήδες εργαζόμενοι τους ανέχονται και μπαίνουν σε περιπέτειες, σε μια εποχή που ο κόσμος ακούει ΑΗΚ και βγάζει από σπυράκια, έως παθαίνει ελαφρύ εγκεφαλικό…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X