ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράλληλος προεκλογικός Νίκαρου-Φούλη και ότι ήθελε προκύψει

Περιοδεύει σαν Εθνάρχης ο Πρόεδρος και ο Πάφιος συνεχίζει την πορεία στον λαό προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ε, μην λέμε ότι είναι και αυτοκόλλητα φιλαράκια. Η λυκοφιλία είναι η σωστή έκφραση για αποτύπωση της σχέσης των Νίκαρου και Φούλη. Μπορεί Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία, αλλά ο καθένας παίρνει το κουβαδάκι του και αράζει σε διαφορετική παραλία. Ξέρετε δυο λύκοι μαζί δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν. Τώρα αν στις βουλευτικές εκλογές συνένωσαν δυνάμεις σας παραπέμπουμε στην αρχαία ρήση που αποτυπώνει την κατάσταση που βρίσκονταν και οι δυο. «Ανάγκα και οι θεοί πείθονται».

• Φυσικά η πολιτική τους τέχνη κάλυψε αρκετά, αλλά κυρίως η αχαπαροσύνη και η ανεπάρκεια των ηγεσιών ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, τους έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγουν. Και οι δυο ηγέτες γνωρίζουν ότι η διολίσθηση των ποσοστών του ΔΗΣΥ είναι ανησυχητική και τους προβληματίζει, αλλά βρήκαν την τέλεια διέξοδο διαφυγής από τους συγχυσμένους, άτσαλους και νάρκισσους αντιπάλους τους. Διαφορετικά αν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ έπαιρναν τα ποσοστά που η πολιτική πρακτική προϊδεάζει για κόμματα της αντιπολίτευσης όταν αντιμετωπίζουν Κυβέρνηση με τραύματα και σφάλματα, σήμερα ο σεισμός δεν θα ήταν το σύνθημα του ΔΗΣΥ, αλλά οι δονήσεις που θα προκαλούνταν από την σύγκρουση Προεδρικού-κυβερνώντος κόμματος.

• Εκτός κι αν πιστεύατε ότι ο Φούλης θα παρίστανε το πρόβατο που το πάνε στην σφαγή και θα επωμιζόταν το βάρος της ήττας. Κάνοντας υπόθεση εργασίας, αν ο ΔΗΣΥ έπαιρνε την δεύτερη θέση και τον προσπερνούσε το ΑΚΕΛ, τότε θα βλέπατε τον Φούλη και θα τρομάζατε. Δημόσια και χωρίς αναστολή, θα υποδείκνυε ότι η κατρακύλα του ΔΗΣΥ οφειλόταν στην ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και όσων παρέλειψε να υλοποιήσει. Κι από την άλλη ο Νίκαρος που κι αυτός δεν μοιάζει με πρόβατο, θα απαντούσε αναλόγως και θα προκαλείτο σεισμός μεγατόνων. Έλα όμως που Άντρος Κυπριανού - Νικόλας Παπαδόπουλος είναι παικτάκια της πολιτικής και θα έπρεπε να ήταν στα σπιτάκια τους να πίνουν το τσάι τους από την επόμενη των εκλογών.

• Κι επειδή οι συγκυρίες τα έφεραν με τέτοιο τρόπο που αποφεύχθηκε η σύγκρουση, δεν σημαίνει ότι θα μείνουν άπραγοι Νίκαρος και Φούλης. Α, μπα. Ήδη άρχισαν τον προεκλογικό αγώνα και την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και άλλων, εκμεταλλευόμενοι και την πολιτική κατάσταση. Και οι δυο έχουν στόχο τις Προεδρικές εκλογές του 2023 και ο καθένας για δικούς του λόγους προφανώς. Αν και ο Νίκαρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας-ε, τον πιστεύουμε αφού δεσμεύτηκε-ορισμένοι θεωρούν ότι οι συγκυρίες θα υπαγορεύουν την παραμονή του, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα… Σε κάθε περίπτωση και να μην είναι υποψήφιος θα θελήσει να δώσει το δακτυλίδι στον διάδοχο του. Αν θα είναι ο Φούλης αυτός; Η ερώτηση του εκατομμυρίου. Σύντομα θα απαντηθεί ευκρινώς. Εμείς ως ΞΥΠ δεν κρυβόμαστε και εκ πρώτοις πιστεύουμε ότι ο Φούλης δεν είναι η πρώτη του επιλογή. Ουπς τι είπα;

• Λοιπόν ο Νίκαρος σαν Εθνάρχης θα αρχίσει περιοδείες σε όλη την επικράτεια για να παρακολουθήσει την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της Κυβέρνησης. Κι επειδή δίνει ιδιαίτερη σημασία έδωσε οδηγίες ώστε οι περιοδείες να οργανωθούν τέλεια και ήδη οι τεχνοκράτες Υπουργείων δουλεύουν συστηματικά. Η πρώτη περιοδεία στις 1-2 Ιουλίου θα γίνει σε Λάρνακα - Ελεύθερη Αμμόχωστο και θα αφορά την ανασκόπηση της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος όπως περιγράφεται στην διαδικτυακή πύλη «Εξάντας». Στην πύλη η οποία αποτελεί την αποτύπωση του κυβερνητικού έργου καταγράφεται η προσπάθεια και η πορεία υλοποίησης 767 αναπτυξιακών έργων μέχρι το 2023. Η πορεία στην βάση σαν Εθνάρχης, εμπεριέχει και το στοιχείο της ενίσχυσης της υστεροφημίας ως ηγέτης που άφησε έργο, αλλά και όλα τα συναφή.

• Από την άλλη ο Φούλης συνεχίζει ακάθεκτος τον προεκλογικό αγώνα για το 2023. Κι ενώ οι άλλοι περιέπεσαν σε εσωστρέφεια, αυτός χτίζει την επόμενη μέρα με το προφίλ του λαϊκού ηγέτη που βρίσκεται δίπλα από τους αγρότες που μαζεύουν κεράσια, τους επιχειρηματίες - βιοτέχνες έως και τους επιστήμονες με τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Και ο προεκλογικός αγώνα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, ενώ οι παρεμβάσεις του στο πολιτικό παιχνίδι θα γίνονται όταν θα υπάρχει ουσία και ανάγκη. Φάνηκε και τυχερός στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Βουλής οπόταν έκλεισε μ’ αυτά και συνεχίζει την πορεία στο λαό…

• Αυτά είναι τα ωραία. Ποιος ασχολείται τώρα ποιος θα είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης. Ε, κάποιος που να λέει καμιά κουβέντα για τα παλιά με τον Νίκαρο και να παλιμπαιδίζουν.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τις αγιογραφίες την ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχή, συνήθως τις υπογράφουν οι καλλιτέχνες και δεν κρύβονται πίσω από ονόματα άλλων προσώπων... Εξάλλου δεν είμαστε και άσχετοι επί της αγιογραφίας για να μην γνωρίζουμε την τεχνοτροπία των καλλιτεχνών, ιδιαίτερα όταν η αγία που απεικονίζεται είναι η γνωστή Μηλού που την Γιόλου. Μεγάλη η χάρη της…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X