ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Π. Δημητρίου: Αρχικονκλαβιούχος-Αντιπρόεδρος στο Προεδρικό δίνει διαταγές και προκαλεί αναταραχή

Κάποιος να πει στον Αχιλλέα Δημητριάδη ότι δεν τον ψηφίζουν ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Οι άνθρωποι του Προέδρου, τους λένε περιγραφικά, όταν ο ηγέτης ενός κράτους ή πολιτικού σχηματισμού, διαθέτει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και λοιπών συμβούλων, που προσφέρουν λύσεις και μεταφέρουν ιδέες και απόψεις, ώστε να ευκολύνεται ο προύχοντας που υπηρετούν. Φυσικά, όταν είσαι δίπλα από ηγέτες, ενίοτε συμπαρασύρεσαι από το νέκταρ της εξουσίας και θεωρείς τον εαυτό σου ότι βρίσκεσαι κάποια σκαλιά πιο πάνω από τον ηγέτη και Πρόεδρο που υπηρετείς.

• Στο μοντέλο εξουσίας που εισήγαγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την μέρα που κατέλαβε τον ανώτατο πολιτειακό θώκο του Κυπριστάν, κυρίαρχο στοιχείο είναι η λάμψη και άποψη του υπερισχύει των πάντων και οι υπόλοιποι Υπουργοί και λοιποί σύμβουλοι είναι απλώς διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των θέσεων και απόψεων του. Ελάχιστοι ξεφεύγουν από τον κανόνα και απλώς αφήνονται από τον Νίκαρο, λόγω ενδεχομένως προσωπικών συμπαθειών. Εν ολίγοις, ο γενικός κανόνας είναι ότι για τα ΠΑΝΤΑ τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο Νίκαρος. Ακόμη και για τις σκούπες των καθαριστριών, τις κουνουπιέρες των Υπουργείων θέλει να έχει άποψη και κυρίως αυτό που θα πει να ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ πάραυτα, χωρίς σουξου μουξου. Έτσι, για να μην κατηγορείται άδικα τους Υπουργούς, να σας ενημερώσουμε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων, απλώς διεκπεραιώνουν εντολές Νίκαρου.

• Προφανώς και στο εν λόγω μοντέλο χρειάζεται να λειτουργεί και το κονκλάβιο, που θα μεταφέρει και τα κουτσομπολιά και θα εκτελεί διάφορες διαταγές χωρίς να απασχολείται ο Νίκαρος. Αίφνης διορίστηκε αρχικονκλαβιούχος και σε θέση οιονεί Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (Νίκαρος είναι ότι θέλει κάνει και δημιουργεί αξιώματα…) ο Διευθυντής του προεδρικού γραφείου ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ένα παιδί άγνωστο στην πολιτική κονίστρα που υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Πρωτοπορίας (φοιτητική οργάνωση ΔΗΣΥ). Απέκτησε τέτοια δύναμη που ΔΙΑΤΑΖΕΙ ακόμη και Υπουργούς να εκτελούν, ετοιμάζει λίστες διορισμών και εν γένει παρουσιάζεται να ελέγχει την Κυβέρνηση. Για να σας προλάβουμε, ναι μεν καίρια θέση ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου, αλλά περιορίζεται στην οργάνωση του προγράμματος του Προέδρου και άλλες συναφείς εργασίες, χωρίς να δίνει εκτελεστέες διαταγές.

• Είδες ο Πετράκης. Αν θέλει κάποιος Υπουργός να επιβιώσει θα πρέπει να υπακούει στον Πετράκη. Και μάλιστα έχει άποψη επί παντός επιστητού, καθότι ανέπτυξε επί του προκειμένου και την επερχόμενη ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ της εξουσίας. Οι μάγκες Υπουργοί μας δεν ΤΟΛΜΟΥΝ να του εναντιωθούν και ορισμένοι εξ αυτών που έμαθαν να ελίσσονται ανέπτυξαν και προσωπική σχέση με τον Πετράν ώστε να παραμείνουν στην Κυβέρνηση. Ξέρουν ότι αν του εναντιωθούν και δεν υπακούσουν στις εντολές του για ρουσφέτι ή άλλες επισημάνσεις, θα δεχτούν την επαύριον τα ΤΑΣΑΚΙΑ του Νίκαρου.

• Όπως μας πληροφορεί και ο πράκτορας της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό, οι σκηνές με Υπουργούς να επισκέπτονται τον Πετράκη στο γραφείο του για να επιδείξουν πίστη και σεβασμό είναι συχνές και προκαλούν συνειρμούς και άλλα συναισθήματα. Πάντως μετά από τέτοιου είδους συναντήσεις επιστρατεύονται οι καθαρίστριες για να μαζέψουν όλα τα υγρά που εναπόθεσαν οι Υπουργοί…

• Η δυσφορία κάποιων είναι δεδομένη, αλλά κανείς δεν αντιδρά αφού ο Υπουργικός-πολιτειακός θώκος υπερισχύει της όποιας καταπάτησης της αξιοπρέπειας των ανθρώπων. Τώρα από πού αντλεί όλη αυτή την δύναμη και το πολιτικό σύστημα και τα άλλα κέντρα εξουσίας, όπως ο ΔΗΣΥ, δεν αντιδρούν αποτελεί αντικείμενο μελέτης και παρακολούθησης αν και σε τέτοιες περιπτώσεις για να επιβιώσεις, πρέπει να έχεις προσβάσεις και στην Πινδάρου με όλα τα παρεπόμενα …

• Πάμε και σε άλλο θέμα. Κύριε ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ μην βασανίζεσαι καλέ μου άνθρωπε. Ξεκάθαρα να σου το πούμε εμείς για να μην τρέφεις ψευδαισθήσεις και να σπαταλάς φαιά ουσία. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ να στηρίξουν την υποψηφιότητα σου για τις Προεδρικές εκλογές. Κάποιες νεφελώδεις υποσχέσεις ορισμένων στελεχών του ΑΚΕΛ δεν έχουν καμία βάση και δεν δεσμεύουν το κόμμα.

• Επειδή παρελαύνεις από όλα τα κανάλια και περίπου θεωρείς ότι έχεις και στο τσεπάκι το ΑΚΕΛ κυρίως, να σε πληροφορήσουμε ότι στην Εζεκία Παπαϊωάννου ΣΒΗΣΤΗΚΕΣ από την λίστα των υποψηφίων. Κατ’ αρχάς σε περίπτωση που επιδιώξουν συμμαχία με ΔΗΚΟ, είσαι ήδη κόκκινη γραμμή για τον Πρίγκιπα, οπόταν και δεν προχωρά η υποψηφιότητα σου. Απόλαυσε την δημοσιότητα, ενημέρωσε μας για το όραμα σου το 2035 (το χρονικό σου ορόσημο δεν θα τους άρεσε μάλλον…) και επέστρεψε στην ασφάλεια του δικηγορικού σου γραφείου. Μην χτίζεις παλάτια στην άμμο, γιατί όπως άδει και στο άσμα ο αοιδός ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ και ερμήνευσαν σε επανεκτελέσεις, εξαίσια αρκετοί, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, «ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια». Για τις προθέσεις ΑΚΕΛ θα τα πούμε οσονούπω…

• Ξέρετε κ. Αχιλλέα μας, η στήλη εφηύρε για το ΑΚΕΛ την έκφραση ΣΤΥΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ η οποία αφορά στελέχη που τα χρησιμοποίησε το κόμμα και αφού τα ξεζούμισε τα πέταξε στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων. Για να φανταστείς τέτοια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον τέως Γενικό Γραμματέα ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Καλημέρα Αντρίκο μου, σε απαθανάτισε πράκτορας της ΞΥΠ στην πορεία ειρήνης του ΑΚΕΛ την Κυριακή ανάμεσα στο πλήθος και προσομοίαζες με Τσιτσιπά στην εμφάνιση με το κοντό σου παντελονάκι. Προετοιμάσου γιατί σε αναμένουν οικιοθελώς να παραχωρήσεις την θέση σου στην Βουλή στην πρώτη επιλαχούσα ηθοποιό ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ και όπως λένε δεν θα σε περιμένουν για πολύ γιατί έχουν λειτουργικά προβλήματα στο Κοινοβούλιο και δεν βγαίνει η δουλειά…Σε προειδοποιούμε με αγάπη όπως πολλές φορές στο παρελθόν και αμαρτία ουκ έχουμεν.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Α, τώρα το μάθαμε ότι ανάμεσα στα μαθήματα ιατρικής διδάσκονται - προαιρετικά - και μάρκετινγκ, διαφήμιση, προώθηση και πωλήσεις. Ε, ναι το υπαγόρευε και ο Ιπποκράτης. Πάντως οι Κύπριοι γιατροί που βλέπουμε στις τηλεοράσεις να πλασάρουν συνεχώς προϊόντα ήταν οι καλύτεροι στα σεμινάρια…Υπάρχουν δε και κάποιοι σε πόστα που αρίστευσαν στο μάρκετινγκ και στην προώθηση προϊόντων. Ε, καλό θα περιμένουν τα χρήματα της βίζιτας σας ρε Ευρωττοπουζοκυπράιοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X