ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικολόγοι: Ο Περδίκης αμφισβητεί Θεοπέμπτου μέσω Τσιμίλλη

Δούρειοι ίπποι συμφερόντων σπρώχνουν προς ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ο αχταρμάς, το συνονθύλευμα απόψεων και θέσεων που αρχίζουν από την άκρα αριστερά και καταλήγουν στο όρια και στις παρυφές της επονομαζόμενης και εθνικιστικής δεξιάς (υπάρχουν και αυτοί στους πράσινους), το οποίο μετατράπηκε το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών ανιχνεύει το επόμενο διάστημα τον βηματισμό του στο πολιτικό σκηνικό, που μάλλον μένει μετέωρος.

• Κατέχοντας μάλιστα και το μοναδικό ρεκόρ παγκοσμίως (μόνο στην Γκάμπια και στη νήσο Άου -άου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο), να διαθέτει δυο βουλευτές εκ των τριών που αποτελούν την Κοινοβουλευτική του ομάδα ,που δεν έχουν σχέση με τους Οικολόγους και που απλώς εξελέγηκαν με την σημαία του κόμματος,επιχειρεί να οριοθετήσει τον τρόπο δράσης του. Τα κομμάτια του πολύχρωμου πάζλ δεν μπορούν να βαφτούν πράσινα και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί αυτό το πολύχρωμο πανηγύρι να γίνει συντεταγμένο κόμμα.

• Μέσα σ’ όλα αυτά ψάχνει να βρει τον ρόλο του και να ισορροπήσει τις τάσεις ο Πρόεδρος των Οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ, που μάλλον η καινούρια του αποστολή δεν τον ενθουσιάζει και την διαχειρίζεται διεκπεραιωτικά, χωρίς παρεμβάσεις και επιβολή τάξης παρά μόνο αφήνει το καράβι να ταξιδέψει όπου θέλει και όταν βρει λιμάνια κατεβαίνουν όποιοι θέλουν. Χαρακτηριστική προς τούτο είναι και η συμπεριφορά της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, όπου η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ ενεργεί κατά το δοκούν και στην βάση της δικής τη ατζέντας , ενώ και ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ που προσπαθεί να μην ξεφεύγει από τα κομματικά όρια δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση και ενεργεί σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του που σίγουρα διαφέρουν απ’ αυτές της συναδέλφου του Αλέκας.

• Όλα αυτά βλέπει ο τέως Πρόεδρος των Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ και παθαίνει ψυχικό τραλαλά, αφού το κατασκεύασμα του πλέον πήρε άλλη μορφή και ακολουθεί άλλες πορείες. Ιδιαίτερα σε καυτά θέματα , όπως το Κυπριακό και το μεταναστευτικό, οι Οικολόγοι κλίνουν προς αριστερά και επιχειρούν έναντι οποιουδήποτε τιμήματος να καταστούν ΟΥΡΑ του ΑΚΕΛ. Βλέπετε , προσδοκούν συνεργασία με το κόμμα της αριστεράς στις Προεδρικές εκλογές του 2023, θέλοντας να εξασφαλίσουν και Υπουργικούς θώκους. Όλα αυτά όμως θα τα διαπραγματευτεί και θα τα ελέγξει ο Πρόεδρος του κόμματος , οπόταν και ο Περδίκης δεν θα μπορεί να έχει άποψη περί τούτου και κυρίως για υπουργοποίηση , που είναι στα πλάνα της πολιτικής του καριέρας.

• Έτσι και εν όψει εκλογικού συνεδρίου των Οικολόγων που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου οι Περδικικοί εμφανώς στηρίζουν τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΙΜΙΛΛΗ , ιστορικό στέλεχος του κινήματος, που ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΙ τον Παμπίνο Θεοπέμπτου για την Προεδρία του κόμματος. Αν και λόγω Προεδρίας ο Παμπίνος διατηρεί κάποιο προβάδισμα, εντούτοις δεν πρέπει να υποτιμάται το εύρος και η δυναμική Τσιμίλλη, που με την συμπαράσταση Περδίκη, προσδοκεί να φέρει την ανατροπή και να αποκαθηλώσει τον Θεοπεμπτου. Κυρίως, στοιχίζονται μαζί του όσοι στηρίζουν την πολιτική Περδίκη στο Κυπριακό, που περιγράφεται από πιο σκληρές θέσεις και σίγουρα δεν προσεγγίζουν αυτές που διατυπώνει ο Θεοπέμπτου και η ομάδα του, που ενισχύθηκε με την Ατταλίδου που σκιαγραφούνται εν ολίγοις από την δράση των επονομαζόμενων United of Cyprus ή οπαδών της όποια λύσης.

• Η εκλογική διαμάχη είναι έντονη τα πράσινα μαχαιρώματα στην ημερησία διάταξη και πλέον απομένουν λίγες μέρες να διαφανεί προς ποια πλευρά θα οδεύσουν οι Οικολόγοι. Πάντως ο Περδίκης έντονα αναμειγμένος στην προεκλογική εκστρατεία με την εκλογή Τσιμίλλη, θα επανέλθει δυναμικά στις εσωκομματικές διεργασίες και θα επιδιώξει να αποτελεί τον οιονεί ηγέτη. Εξάλλου τα έργα και ημέρες του Παμπίνου, με την τεράστια αποτυχία στις βουλευτικές εκλογές, όπου χάθηκε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους Οικολόγους να είναι τέταρτη πολιτική δύναμη και η εισαγωγή στα ψηφοδέλτια, όποιου περνούσε από την Περικλέους ( στρατηγείο Οικολόγων) και ανάδειξης του ως βουλευτή , παραπέμπουν σε συνεχή διολίσθηση του κόμματος.

• Τέλος πάντων ας αφήσουμε τους πράσινους και να έρθουμε σε θέματα υγείας. Γράφαμε προχθές στην στήλη υπό τον τίτλο « τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται CYPRUS AIRWAYS και Συνεργατισμός¨» και στις επόμενες ώρες είδαμε άλλη μια παράσταση του έργου που παραπέμπει σε ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων το επόμενο διάστημα. Τέτοια προπαγάνδα και δυσφήμιση των Τμημάτων επειγόντων περιστατικών ( ΤΑΕΠ) δεν μπορούσε να γίνει ακόμη και απ’ αυτούς που σπρώχνουν προς ιδιωτικοποίηση. Κι όμως όλα αυτά λέγονται από νοσηλευτές, ιατρούς και άλλους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για να πληροφορήσουν τους πολίτες ότι στα ΤΑΕΠ όλα είναι διαλυμένα. Και προφανώς, όπως έκαναν και με τις ειδικότητες που έστειλαν τους πολίτες στους ιδιώτες να κάνουν και κάτι αντίστοιχο με τα ΤΑΕΠ. Έστω κι αν πληρώνουν λεφτά πολλά οι πολίτες στις Πρώτες βοήθειες των ιδιωτών δεν τους ενοχλεί.

• Μα δεν αντιλαμβάνονται ότι ακυρώνουν το έργο τους; Δηλαδή όταν λέει κάποιος νοσηλευτής ότι ασθενής έμεινε στις Πρώτες βοήθειες 49 ώρες, δεν ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ τους ιατρούς και νοσηλευτές των ΤΑΕΠ για το επίπεδο επαγγελματικής τους επάρκειας και παραβίασης του όρκου του Ιπποκράτη; Δηλαδή φτύνουν το έργο τους. Δε φοβούνται ότι θα χαρακτηριστούν δούρειοι ίπποι των ιδιωτικών συμφερόντων για να ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία. Άσε που η κοσμοθεωρία που πρεσβεύουν είναι αντίθετη με τις ιδιωτικοποιήσεις. Το ξεχνάνε κι αυτό;

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Είσαι τεράστιος. Ογκόλιθος ο κύριος. Βουλευτής ονόματι ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ – ΔΗΚΟ. Γύρισε σκηνές από όλα τα ΤΑΕΠ και θα τις παρουσιάσει προσεχώς. Σενάριο - σκηνοθεσία και ερμηνεία ο τεράστιος σε ιδέες και σωματότυπο. Περιμένουμε μεγάλε να τα δούμε. Διαφορετικά θα χαρακτηρίσουμε την εξαγγελία σου …λαφαζανιά και σένα λαφαζάνη ολκής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X