ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι λίστες που ρίχθηκαν στον κάλαθο και οι κούφιοι κομματικοί μηχανισμοί

Η πλειοψηφία των πολιτικών κατατρύχεται από το σύνδρομο του παθολογικού ναρκισσισμού

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Στον κυκεώνα των παρασκηνίων, διεργασιών και του θεάτρου σκιών για την ανάδειξη του Προέδρου της Βουλής δεν πρόκειται να εμπλακούμε, γιατί εμείς πήραμε τα μηνύματα των εκλογών, αλλά τα κόμματα προφανώς σε καμία των περιπτώσεων δεν κατάλαβαν τι τους είπαν οι ψηφοφόροι. Και όσοι καμώνονται ότι δεν μπήκαν σε συνδιαλλαγές, πάρε-δώσε και άλλες παραχωρήσεις και στρατηγικές απλώς κρύβονται καλά με περίτεχνες ενέργειες. Ξέρετε ότι το πλέον καυτό μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι είναι ότι δεν τους αρέσει να τους κοροϊδεύουν παρουσιαζόμενοι ως άμεμπτοι και άμωμοι.

• Μπορεί να μην εκφράζονται σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες της Κύπρου, καθότι βασανισμένοι κα φοβισμένοι από τις κακουχίες και την κατοχή από αρκετούς κατακτητές, αλλά έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται όσους επιχειρούν να στήσουν πολιτικά παιχνίδια για να αρπάξουν τις καρέκλες. Και θα τους δώσει και πάλι την δική του απάντηση. Εξάλλου ως στήλη σας ενημερώσαμε έγκαιρα με συνεχή δημοσιεύματα για την μάχη της Προεδρίας της Βουλής, οπόταν θα διαφανεί αύριο αν οι πράκτορες της ΞΥΠ έκαναν καλή δουλειά…

• Άλλο βασικό μειονέκτημα των κομμάτων ότι δεν αποκωδικοποίησαν τον τρόπο συμπεριφοράς, την ψυχολογία, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων. Καθότι η πλειοψηφία των πολιτικών κατατρύχεται από το σύνδρομο του παθολογικού ναρκισσισμού και θεωρούν εαυτούς σαν θεούθκια και μας κάνουν χάρη που ζούμε στην ίδια χώρα και έστω αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα και τα θέλω των ψηφοφόρων.

• Κλασικό παράδειγμα ο πανζουρλισμός, η παράνοια και η ένταση με σπατάλη ωφέλιμου χρόνου για να ψηφίσουν τις αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε εξευρωπαϊσμό, η ενασχόληση τους με τις διάφορες λίστες Γιωρκάτζη, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και άλλων. Κυριολεκτικά παγιδεύτηκαν σε ατέρμονες συζητήσεις και δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αρκετών πολιτικών προσώπων με την ψευδαίσθηση ότι κάποιοι εξ αυτών θα πληγούν και δεν θα καταφέρουν να επανεκλεγούν.

• Αυτό-παγιδεύτηκαν λόγω της μετριότητας τους και τελικά έκαναν μια τεράστια τρύπα στον ωκεανό, αφού όσοι ήταν στις περιβόητες λίστες και διεκδίκησαν θέση στα ψηφοδέλτια επανεκλέγηκαν χωρίς προβλήματα. Όσοι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν - μόνο 1-2-οι λόγοι προφανώς δεν ήταν η συμπερίληψη τους στις λίστες Γιωρκάτζη και Οδυσσέα, αλλά τα κριτήρια των ψηφοφόρων που εμφανώς στην προκειμένη είχαν σχέση με το έργο και την παραγωγικότητα τους.

• Και δεν έλαβαν υπόψη τις λίστες οι ψηφοφόροι γιατί το 95% των Ελληνοκυπρίων έχουν δάνεια, σημαντικό ποσοστό και μη εξυπηρετούμενα και θεωρεί ότι δεν είναι δα και κολάσιμο να χρωστά και κάποιος πολιτικός. Αν οι πάνσοφοι ήθελαν να καταδείξουν ποιοι είναι οι απατεώνες που καταχράστηκαν των θέσεων τους, θα μπορούσαν να κάνουν έρευνα για εκείνους που οι τράπεζες τους χάρισαν μέρος των δανείων ή τους τα έδωσαν με ευνοϊκούς όρους.

• Οπόταν άλλη μια πατάτα που έλαβαν υπόψη οι ψηφοφόροι και πήγαν στην κάλπη αποφασισμένοι να τιμωρήσουν. Γιατί δεν έχουν ιδέα από την ψυχολογία της κοινωνίας και δεν έμαθαν ακόμη τον τρόπο που σκέφτονται και ψηφίζουν οι Κύπριοι. Και μετά λένε ότι χρειάζονται χρήμα για να διαθέτουν κομματικούς στρατούς και οργάνωση.

• Άλλος ένας μύθος που καταρρίφθηκε. Οι περίφημοι κομματικοί μηχανισμοί που καθορίζουν τα πάντα. Παραμύθια για ανυποψίαστους. Και το τρανότερο παράδειγμα ότι ο περιλάλητος μηχανισμός του ΑΚΕΛ που κάποια στιγμή πέρασε στην κοινωνία ότι μπορεί και να βραβευθεί για την δομή και την δράση του απέτυχε παταγωδώς.

• Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κατρακύλας είναι ότι δυο εκ των Επαρχιακών Γραμματέων, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ της Λεμεσού και ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΖΑΝΕΤΤΟΥ της Αμμοχώστου απέτυχαν να εκλεγούν. Ο δε ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ της Λευκωσίας εξελέγη γιατί πέτασε η χήνα όπως λέμε στην αργκό ή να προτιμάτε το πανάρχαιο εκλογικό σύστημα έδωσε και έκτη έδρα στο ΑΚΕΛ για την Λευκωσία. Στην Λάρνακα δε ο υιός του Κεντρικού Οργανωτικού ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΕΚΟΥ, ο νεαρός Αλέξης, δεν πήρε έδρα παρά το παρασκήνιο για να μπει στο ψηφοδέλτιο. Άσε που το παιδί αν είχε άλλο επίθετο θα τα κατάφερνε…

• Και στον ΔΗΣΥ όμως κάτι που δεν παρουσιάστηκε εκτεταμένα είναι ότι ο Διευθυντής οργανωτικού του κόμματος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΣΑΝΔΡΙΔΗΣ δεν πήρε έδρα στην Αμμόχωστο, ενώ αρκετοί εκστασιασμένοι με τους μηχανισμούς πίστευαν ότι θα κάνει περίπατο.

• Εντάξει είμαστε και σαν λαός μυθομανείς οπόταν και στα κομματικά ακολουθούμε την ίδια ψυχολογική κατεύθυνση.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν θα δούμε άσπρη μέρα σ’ αυτό το τόπο είναι γιατί παντού επικρατεί η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Και μάλιστα με επίκληση της ρήσης του Σπύρου Καλογήρου στην ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Λόλα» όταν πρόδιδε τον φίλο του. Νίκο Κούρκουλο, αναφωνώντας: «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση