ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι κουνιάδες Διευθύντριες Βουλής - Τμ. Αρχαιοτήτων επέβαλαν αναβολή ψήφισης Υφ. Πολιτισμού και η Αννίτα… σιγόνταρε

Δέχτηκε η Πρόεδρος της Βουλή να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού και την ίδια την νομοθετική εξουσία οι ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Οε, ο, οε, οε. Είμαστε ασύλληπτοι ως κράτος. Ούτε στις αγαπημένες μου χώρες, Μαδαγασκάρη - Ουγκάντα και νήσο Άου - Άου δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο και όλα θα κυλούσαν ομαλά χωρίς αντιδράσεις , παραιτήσεις και φωνές. Όλα περνούν επιφανειακά. Χαλαρά. Αλλά να μην διερωτούνται γιατί το 40 % και πλέον των πολιτών δεν ψηφίζει τα κόμματα και ξέφυγαν από το κομματικό μαντρί. Όταν θα δουν τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών μην κλαψουρίζουν σαν μωρές παρθένες, γιατί η κοινωνία πλέον τους βαρέθηκε για να μην πούμε, τους σιχάθηκε. Κι αν νομίζουν ότι η κοινωνία είναι οι ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ τους και οι παρατρεχάμενοι που τους περιτριγυρίζουν και τους εκθειάζουν, πλανώνται και ας δουν την πραγματικότητα… κατάματα.

Το ωραίο είναι που σήμερα θα παραθέσει διάσκεψη τύπου η Αννίτα Δημητρίου με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου για συνέδριο κατά της διαφθοράς που θα γίνει στο Κυπριστάν.

Αρχίζοντας από την δεύτερη τη τάξει το κράτος μας, πραγματικά μας σοκάρει. Δεν περιμέναμε ότι σε τόσο σύντομο διάστημα θα γινόταν μέρος του συστήματος που περισφίγγει την κοινωνία και τους πολιτικούς και τους οδηγεί στην απαξίωση. Αν δεν το αντιλήφθηκε να της το πούμε ξεκάθαρα της Προέδρου της Βουλής ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (η οποία αρκετοί γνωρίζουν ότι έχουμε ιδιαίτερα φιλική σχέση) ότι ΑΠΕΤΥΧΕ και προσέθεσε στην αλυσίδα της απαξίωσης του Κοινοβουλίου το πλέον επικίνδυνο και φοβερό κατασκεύασμα. ΑΝΕΚΤΗΚΕ – ΣΙΓΟΝΤΑΡΕ και δέχτηκε να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού και την ίδια την νομοθετική εξουσία οι ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ .

Παρέδωσε την εξουσία σε δυο κυρίες που είναι Διευθύντριες και θέλησαν για τους δικούς τους λόγους, να αναβάλουν την συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Υφυπουργείο Πολιτισμού. ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ Αννίτα Δ. και μην ακούς τους κουμπάρους και αόρατους και ορατούς επικοινωνιολόγους που σε περιτριγυρίζουν, γιατί αυτοί σε οδηγούν στο ΒΑΡΑΘΡΟ της ανυποληψίας.

Πάμε λοιπόν να εξηγήσουμε το ΜΕΓΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ. Καταγράψαμε πολλές φορές την διαμάχη στο Κοινοβούλιο με όσους στηρίζουν την τροπολογία ΔΗΚΟ περί παραμονής του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Μεταφορών και μη μετακίνησης του στο υπό σύσταση ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ. Οι λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού οι αρχαιότητες που θα βρίσκονται στο Τ/Κ συνιστών κρατίδιο θα τους ανήκουν. Ως υπάλληλοι και δη δημόσιοι ανησυχούν φυσικά και για τις προαγωγές τους – μεταθέσεις και άλλα.

Όσοι δε τους στηρίζουν, όπως το ΔΗΚΟ και ιδιαίτερα ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ενδεχομένως και λόγω ευρέων συνεργασιών με το ΛΕΒΕΝΤΕΙΟ μουσείο της βασιλομήτορος Φωτεινής), παραγνωρίζουν ότι το Τμ. Αρχαιοτήτων έχει τεράστιες αρμοδιότητες και πέραν της διαφύλαξης του πολιτισμού, μπορεί να παρέμβει και με γνωμάτευση να ακυρώσει αναπτύξεις, λόγω ενδεχόμενης ύπαρξης αρχαίων αντικειμένων στο οικόπεδο. Ε, μιλάμε για τεράστια δύναμη, χρήμα και μεγάλα συμφέροντα που διακυβεύονται. Με την ένταξη στο Υφυπουργείο Πολιτισμού ΧΑΝΟΥΝ τα πάντα. Άλλοι θα αποφασίζουν…

Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι η κ. ΜΑΡΙΝΑ ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΟΥ που ήταν πρωτοστάτης στην παραμονή τους στο Υπ. Μεταφορών. Μαζί με υπαλλήλους του Τμήματος της περιήλθαν πολλάκις τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς, πίεσαν, αλλά φαίνεται δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους, αφού οι ισορροπίες δεν ήταν υπέρ τους. Υπέβαλαν με τα γνωστά τεχνάσματα ότι θα χαθούν ψήφοι και άλλα τέτοια και κάποιοι εκ των εύκαμπτων πολιτικών υπάκουσαν. Με πρωτοστάτη τον Πρίγκιπα και ακολουθούμενους τους ΑΚΕΛικούς που στην προκειμένη ξέχασαν και την διαφορετική αντιμετώπιση τους στο Κυπριακό αποδέχτηκαν τις προτροπές των υπαλλήλων του Τμ. Αρχαιοτήτων.

Πλησίασε και η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια, αφού μπήκε στην ατζέντα από προηγούμενες βδομάδες και αφού προηγήθηκαν δεκάδες συνεδρίες, σπαταλήθηκαν χιλιάδες εργαοτώρες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και αρκετές χιλιάδες Ευρώ από την απουσία από τις εργασίες τους αρκετών δημοσίων υπαλλήλων. Ακολουθήθηκαν όλες οι κοινοβουλευτικές πρακτικές, ετοιμάστηκε η έκθεση της Επ. Παιδείας και παραπέμφθηκε έγκαιρα στην Διεύθυνση της Βουλής και την Πρόεδρο του σώματος για τα περαιτέρω.

Έλα όμως που οι ισορροπίες, λόγω της απουσίας κάποιων βουλευτών ήταν εναντίον της κλίκας και θα καταψηφιζόταν η τροπολογία. Τότε πέρασαν και στο έσχατο ανάχωμα και μπροστά στην διαφαινόμενη ΗΤΤΑ φανερώθηκαν. Έπρεπε να δράσει η Γενική Διευθύντρια της Βουλής ΤΑΣΟΥΛΑ ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΟΥ και ΚΟΥΝΙΑΔΑ της Μαρίνας Ιερωνυμίδου του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Καλή η συμφωνία - συνέργεια των κουνιαδούλων, αλλά έπρεπε να ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ και η Πρόεδρος της Βουλής. Μόνο και μόνο ότι γνώριζε ότι είχαν συγγένεια ούτε οι ίδιες αλλά περισσότερο η Αννίτα Δ. δεν θα έπρεπε να προχωρήσουν σ’ αυτή την ρύθμιση. Νεποτισμός λέγεται αυτή η πράξη.

Με πρόφαση που αποτελεί ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΉ η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δέχτηκε τον ΓΕΛΟΙΟ ισχυρισμό και μάλιστα τον πρόταξε στην Ολομέλεια της Βουλής στον ναό της Δημοκρατίας, ότι δεν ήταν έτοιμες οι υπηρεσίες να φέρουν το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Έλεος πόσο χαμηλά θα φτάσετε; Μα τι είναι η Βουλή κύρια Αννιτούλα μας; Κομμωτήριο και δεν έπιασε η βαφή; Εκτός κι αν νομίζεις ότι μιλάς με τις φίλες σου για το καινούριο λουκ ή το ωραίο φόρεμα ή το αδυνάτισμα τους. Προφανώς και το Σ/Κ η Αννιτούλα μαζί με την χωριανή της Τασούλα , Διευθύντρια της Βουλής θα πάνε σε κάποιο εστιατόριο της Λάρνακας , όπου θα είναι και η κουνιαδούλα για να πιουν κρασάκι για την νίκη τους. Έλεος δηλαδή…

Προφανώς και πέραν από τις κουνιαδούλες έδρασαν και άλλοι στο παρασκήνιο και έπεισαν την Αννιτούλα που ακόμη νομίζει ότι είναι κοινοτική σύμβουλος (ε, δεν μπορούμε να πούμε αζίνα, από το αζάς) στους Τρούλους και όχι επικεφαλής της νομοθετικής εξουσίας. Για να αντιληφτείτε τι έγινε και επειδή ο Διοικητής της ΞΥΠ κατοικοεδρεύει στο Κοινοβούλιο, όταν την Πέμπτη το πρωί ωρύονταν, αφού πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις, στους διαδρόμους της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ και ο βουλευτής – μέλος της Επ. Παιδείας της ΔΗΠΑ ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ για την παράκαμψη της Βουλής από την Αννίτα με την σύμπραξη των κουνιαδούλων, ο παριστάμενος βουλευτής του ΑΚΕΛ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ εξέφρασε άγνοια για την διευθέτηση και απογοήτευση για την μη ψήφιση του νομοσχεδίου. Κι αυτός μέλος της Επ. Παιδείας συνέβαλε αποφασιστικά στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Όμως είπαμε δεν αποφασίζουν οι εκπρόσωποι του λαού. Οι τεχνοκράτες υποκαθιστούν τους βουλευτές.

Το ωραίο είναι που σήμερα θα παραθέσει διάσκεψη τύπου η Αννίτα Δ. με την ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ για συνέδριο κατά της διαφθοράς που θα γίνει στο Κυπριστάν. Ωστόσο, κατά την δήλωση του Π. Μυλωνά στην Ολομέλεια , τα λόμπι και οι λομπίστες ωχριούν μπροστά στα όσα διαδραματίστηκαν για αναβολή της ψήφισης της νομοθεσίας. Και η πρόταση νόμου για τα λόμπι ανήκε στην Ρένα Χ. Θα κάτσουν όμως δίπλα - δίπλα τα κορίτσια να μας δώσουν τα φώτα τους.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αφού πανηγύρισαν για κάποιο αμερικάνικο έγγραφο, λοιδόρησαν και εξαπέστειλαν τον eastmed τώρα η Υπουργός Ενέργειας μας λέει ότι είναι λύση και για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο εν λόγω αγωγός. Σταθερή η Κυβέρνηση του Νίκαρου. Δεν λέει και μετανιώνει ρε παιδί μου. Ο κάθε Υπουργός τα δικά του.

ΥΓ. Παρακαλούμε όσες κυρίες – κύριοι μπορούν να μεταφέρουν σφουγγαρίστρες να παρουσιαστούν αύριο στο στάδιο Ελευθερία. Εκεί θα υπάρξουν τόσα σαλιγκάρια, θα γίνουν τόσα γλειψίματα από επιτήδειους που η παραγωγή τους ενδεχομένως να πνίξει την περιοχή…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση