ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι καυτές δημοσκοπήσεις,το plan b και επί θύραις το Θρόνος Καπ

Αρκετά γαλάζια παιδιά της πρώτης γραμμής εποφθαλμιούν την καρέκλα της Πινδάρου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ζεματίζουν οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι αρχηγοί των κομμάτων και κάποιοι νοιώθουν ότι χάνονται…Η προσπάθεια για ανάκαμψη δεν ευοδώνεται, ενώ και οι μετρήσεις καταδεικνύουν ότι αρκετοί δελφίνοι που προαλείφονται για να είναι υποψήφιοι για την Προεδρία, δεν δείχνουν ότι θα μπορέσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα τις ηγεσίες των κομμάτων ότι είναι οι κατάλληλοι, για να οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας.

• Αναφερόμαστε σε δημοσκοπήσεις οι οποίες να σας ενημερώσουμε ότι γίνονται σε συστηματική βάση , αλλά παραμένουν κρυμμένες στα συρτάρια των κομμάτων και σ’ αυτές έχει πρόσβαση ΜΟΝΟ ο στενός ηγετικός κύκλος. Αυτοί γνωρίζουν ότι αρκετές εκ των επιλογών τους δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά παρά μόνο στην ΗΤΤΑ, αλλά ευελπιστούν σε ανάκαμψη εν μέσω προεκλογικού αγώνα. Και μπορεί ο καλά σχεδιασμένος προεκλογικός αγώνας να σου δώσει πόντους αλλά η ΧΑΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ δύσκολα ανατρέπεται

• Απότοκο των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων είναι και καταρτισμός ενός plan b, όπως το προσδιόρισε και το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, το οποίο στην πορεία μπορεί και να είναι αναγκαίο και απαραίτητο. Αν και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ΔΗΣΥ το ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, εντούτοις όπως λένε στην Αργάκα, στην Στράκκα και στην Δευτερά (χωριό Στέφανου) των πολιτικών οι ηγεσίες πριν την ήττα στις εκλογές …αλλάζουν, κατά το αντίστοιχο «των φρονίμων τα παιδιά»…

Δύσκολο να πεισθούν οι αρχηγοί έστω και αν οι ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΒΟΟΥΝ και καταδεικνύουν ότι η επιλογή του κόμματος θα οδηγήσει σε ολέθρια ήττα με απρόβλεπτα αποτελέσματα

• Ήδη οι εναλλακτικοί όπως τους προσδιορίζουμε ως στήλη όλους εκείνους που καταθέτουν δειλά- δειλά την άποψη ότι θα πρέπει να κοιτάξουν και προς άλλες πλευρές, συζητούν χαμηλοφώνως λόγω και του φόβου από την μήνη των αρχηγών, πληθαίνουν και αλληλοστηρίζονται για να επιδιώξουν την αλλαγή κατ’ αρχή εντός του κόμματος. Δύσκολο να πεισθούν οι αρχηγοί έστω και αν οι ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΒΟΟΥΝ και καταδεικνύουν ότι η επιλογή του κόμματος θα οδηγήσει σε ολέθρια ήττα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

• Κατέχουμε ως ΞΥΠ κάποια νούμερα δημοσκοπήσεων, αλλά δεν μπορούμε να παραβούμε την δεοντολογία, αφού δεσμευόμαστε από το απόρρητο που προϋποθέτει η συνομιλία με συγκεκριμένους τεχνοκράτες ή αν προτιμάτε τους ΠΡΟΦΗΤΕΣ των εκλογικών αποτελεσμάτων , όπως τους ορίζουμε τους δημοσκόπους. Σε μεταγενέστερο στάδιο ενδεχομένως.

• Α, μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε και μια άλλη παράμετρο που παρουσιάζεται ειδικά στον ΔΗΣΥ, όπου κάποιοι εκ των δελφίνων του κόμματος ασχολούνται με την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και την διαδοχή του Προέδρου του κόμματος παρά με τον προεκλογικό αγώνα. Και όταν αναμειγνύονται οι προσωπικές ατζέντες με τις κομματικές επιδιώξεις το συνονθύλευμα είναι επικίνδυνο και μετατρέπεται σε εκρηκτικό. Ειδικότερα στον ΔΗΣΥ όπου αρκετά ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ της πρώτης γραμμής εποφθαλμιούν την καρέκλα της Πινδάρου, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, προβάλουν το δικό τους προφίλ και αυτοπαρουσιάζονται ως συνεχιστές του έργου του Φούλη. Όπερ μεθερμηνευόμενο, κάνουν την δική τους προεκλογική εκστρατεία αντί να επικεντρωθούν στην αντίστοιχη του κόμματος. Λες και δεν έχει Πρόεδρο το κόμμα ή ωσάν να μην τους νοιάζει η νίκη ή ήττα στις Προεδρικές, φτάνει να ΦΥΓΕΙ ο ΦΟΥΛΗΣ. Επικίνδυνα πράγματα για όλους. Και όπως λέει και κάποιος εκ των δελφίνων στο παράλληλο επιτελείο, που στήθηκε για να προωθήσει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΔΗΣΥ και μας μετέφερε ο γαλάζιος πράκτορας της ΞΥΠ, μας βολεύουν και τα δυο αποτελέσματα

• Α, μην προτρέχετε. Το ραντεβού που κλείστηκε μπροστά στις κάμερες που μετέδιδαν την συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, με ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΙΔΗ έχει να κάνει με άλλες υποθέσεις , όπως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την Αρχή κατά της Διαφθοράς ( ηφίστηκε στην συνέχεια και αποτελεί άλλη μια πολιτικά ουτοπία) και το ΓΕΣΥ, για το οποίο έγινε πραγματικός χαμός στην Επιτροπή Ελέγχου και θα μεταφέρουμε τα διαδραματισθέντα και τις προεκτάσεις οσονούπω…Το ραντεβού ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ είναι κλειστό για την ερχόμενη βδομάδα ,αλλά μάλλον γίνεται για τυπικούς λόγους, αφού στην ουσία κανείς δεν πιστεύει στην συνεργασία. Θα μιλήσουν για να διαπιστώσουν ότι διαφωνούν και να μπορέσουν μετέπειτα να δικαιολογηθούν στους ψηφοφόρους τους , όποιος εκ των δυο ηττηθεί . Γιατί μαζί δύσκολο έως ακατόρθωτο να κατέβουν στις εκλογές. Τα πολιτικά τραύματα είναι ανεπούλωτα…

• Αίφνης μας προέκυψε και άλλος προεκλογικός αγώνας. Τι γλυκός λαός που είμαστε και τι ηγέτες έχουμε…Εδώ ο κόσμος χάνεται και παλεύει να ξεφύγει από τα πλοκάμια της οικονομικής δυσπραγίας και της ψυχολογικής ισοπέδωσης ελέω πανδημίας και οι ταγοί ασχολούνται με τους θρόνους. Σε εξέλιξη βρίσκεται λοιπόν και το ΘΡΟΝΟΣ ΚΑΠ το πρωτάθλημα για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου. Το διακύβευμα τεράστιο και τα συμφέροντα απείρως μεγαλύτερα. Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ έχει βαρύνουσα άποψη και θέση στα πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικά δρώμενα του τόπου και παράλληλα έχει να διαχειριστεί την τεράστια περιουσία της Εκκλησίας.

• Το ποίμνιο περιμένει να εκλεγεί ο πεφωτισμένος ηγέτης που θα οδηγήσει την Εκκλησία στο φως και θα αποτελέσει το στήριγμα των βασανισμένων ανθρώπων και σίγουρα να μην παρουσιάζεται σαν στυγνός επιχειρηματίας και τιμωρός ρασοφόρων. Και φυσικά όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις υπάρχουν στρατόπεδα, διαμάχες και δελφίνοι που θέλουν να ανέβουν στον Θρόνο.

• Όπως παρουσίασε και στο ρεπορτάζ του στον ΑΝΤΙ ο καλός συνάδελφος ΜΑΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ υπάρχουν τέσσερα στρατόπεδα με επιρροές που φτάνουν μέχρι και το περιβόητο Ουκρανικό και τον διαχωρισμό των Μητροπολιτών μας σε Ρωσόφιλους και Ουκρανόφιλους. Υποψήφιοι θα είναι για το Θρόνος Καπ οι Ταμασσού Ησαίας, Λεμεσού Αθανάσιος, Πάφου Γεώργιος και Μόρφου Νεόφυτος. Προφανώς η περιπλοκότητα του συστήματος εκλογής αφήνει ανοικτούς δρόμους για πολλούς αφού να μην ξεχνούμε ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι πολιτικοί- Παφίτη γαρ- κατάφερε να καταλάβει τον Θρόνο.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν την 1η Μαρτίου θα ανοίξουν οι αιθέρες και θα κατέβουν οι τουρίστες θα τους ζητούν ράπιτ-τεστ 24 και 48 ωρών για να εισέρχονται στην εστίαση; Εκτός κι αν οι τουρίστες έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Ε/Κ κάτοικους του Κυπριστάν .

• ΥΓ: Μπορεί να εκνευριστήκατε με όσα σας καταλογίζουμε αλλά δεν είναι ανάγκη να τρέχετε με 160 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό. Έχουμε και ραντάρ η ΞΥΠ και κάμερες στους δρόμους και αποτυπώνουμε την δράση σας με τους φάρους στα αυτοκίνητα και την ιλιγγιώδη ταχύτητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση