ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι φοβισμένοι βουλευτές - οι δραπέτισσες Πανά, Επ. Παιδιού - οι 2 μόνο επιδημιολόγοι στην ΣΕΕ

85% των γονιών είναι υπέρ της χρήσης ράπιτ τεστ ενώ 76 % ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την χρήση μάσκας στα παιδιά

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ανεξαρτήτως της άποψης που έχει ο καθένας, της κομματικής απόχρωσης και προσανατολισμού, το κυρίαρχο στοιχείο που πηγάζει από την χθεσινή διαμαρτυρία των γονέων έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι ότι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τους ΦΟΒΟΣ εδράζεται στην αντίδραση της κοινωνίας. Κι επειδή ο Διοικητής της ΞΥΠ κατοικοεδρεύει στην Βουλή τα τελευταία 30 χρόνια μπορεί να διαγνώσει επακριβώς τους φόβους και τις ανησυχίες τους.

• Και χθες συνέβηκε αυτό. Τους έβλεπες να περιδιαβάζουν ΑΜΗΧΑΝΑ, να ρίχνουν κλεφτές ματιές στις τηλεοράσεις και γενικά να ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝΤΑΙ. Ο φόβος για τις κοινωνικές αντιδράσεις, τα γιουχαΐσματα και τις φωνές, ήταν διάχυτος στον τρόπο συμπεριφοράς τους, στην γλώσσα του σώματος τους και γενικότερα στις αντιδράσεις των εκπροσώπων του λαού. Δεν είπαμε προφανώς ότι φοβήθηκαν το ξύλο και την εισβολή αγανακτισμένων στην Βουλή, αλλά τρόμαξαν και προβληματίστηκαν για τις θέσεις και αντιθέσεις τους.

• Οπόταν, πρέπει ν’ αντιληφθούν οι πολίτες ότι ΜΟΝΟ με ενεργοποίηση τους και ειρηνικές διαμαρτυρίες με παλμό και συνθήματα, αλλά και θέσεις και απόψεις, μπορεί κάτι να αλλάξει. Διαφορετικά θα μένουν όλα τα ίδια χωρίς ν’ αλλάζει οτιδήποτε και απλώς θα μεμψιμοιρούμε όλοι στα καφενεία των σόσιαλ μίντια. Πλέον υπάρχει και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα.

• Συνέβησαν πολλά χθες στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Εμείς θα σας τα παραθέσουμε για να πληροφορηθείτε επαρκώς και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Χωρίς φανατισμούς και φανφάρες, αλλά με σαφήνεια για να τα δείτε αποτυπωμένα, αφού η ταχύτητα των καναλιών ενδεχομένως να μην σας δίνει την ευκαιρία να τα εμπεδώσετε.

• Λοιπόν, να αρχίσουμε με την πλέον ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ που ακούσαμε από τον ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΥΛΒΕΣΤΡΟ, επιδημιολόγο πεδίου στο Υπουργείο Παιδείας. Ο νεαρός επιστήμονας και σε ερώτηση του βουλευτή ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ, περί των ακαδημαϊκών προσόντων των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΕ), δηλαδή όλων αυτών που ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ τις ζωές μας τα τελευταία δυο χρόνια, είπε ξεκάθαρα τα εξής. «Στην ΣΕΕ είμαστε ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ. Ο υποφαινόμενος και μια Ιταλίδα που δεν ήρθε στην συνεδρία γιατί δεν μιλάει Ελληνικά». Ακούσατε καλά. Όλοι αυτοί οι τηλεπιστήμονες, που παρουσιάζονται ειδικοί επί της πανδημίας και των επερχόμενων συνεπειών, δεν έχουν την τεχνογνωσία, την επιστημοσύνη για να μιλούν περί της εξέλιξης και των παραμέτρων της. Δηλαδή, ο παθολόγος Τσιούτης, οι παιδίατροι Κολιού και Πανά, οι ιολόγοι Κωστρίκκης και Καραγιάννης, ο πενυμονολόγος Αρμεύτης δεν έχουν την τεχνογνωσία και δεν είναι το αντικείμενο τους να μιλούν περί της πανδημίας. Και μην μου πείτε ότι στην ΣΕΕ χρειάζονται όλες οι ειδικότητες. Ναι, αλλά να μιλούν περί του αντικειμένου τους και να μην μας παρουσιάζονται σαν ΣΟΥΠΕΡ εμπειρογνώμονες.

• Το θέλετε και απλούστερα; Όπως εμένα που είμαι δημοσιογράφος - λέμε τώρα - και γράφω στήλες και επειδή πέρασα από 3-5 εκπομπές του ΣΙΓΜΑ, πριν 135 χρόνια, να παρουσιάζομαι σαν τηλεπαρουσιαστής και να τοποθετούμαι επί του τρόπου παρουσίασης των δελτίων και να σιωπούν ο Τσουρούλης, ο Νικήτας, ο Κημήτρης, η Κενεβέζου, ο Παυλίδης και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που είναι το αντικείμενο τους. Ε, δεν είμαι ειδικός σ’ αυτό τον τομέα. Όπως και τους εν λόγω συναδέλφους, αν τους πεις να γράφουν στήλη καθημερινά, μπορεί να μετοικίσουν στο φεγγάρι… Η αρχαιοελληνική ρήση το λέει ξεκάθαρα. Καθείς εφ’ ώ ετάχθει.

• Να επισημάνουμε ότι υπήρξε και εσωκομματική αντιπαλότητα, αφού άλλος βουλευτής του ΔΗΚΟ ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΕΚΚΗΣ, ανέφερε ότι δεν πρέπει να αμφισβητούμε την επιστημοσύνη των επιδημιολόγων. Ναι, αυτό λέμε. Των επιδημιολόγων και όχι των παιδιάτρων.

• Η οποία παιδίατρος ΖΩΗ ΔΩΡΟΘΕΑ-ΠΑΝΑ (εδώ που τα λέμε θα διέπρεπε σαν παρουσιάστρια απογευματινής εκπομπής), αφού μίλησε για 10 λεπτά και ενώ η Επιτροπή συνεδρίαζε για το κρίσιμο θέμα περί της απόφασης για μάσκες στα παιδιά δημοτικών σχολείων, ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ και εξαφανίστηκε χωρίς να δεχθεί την κοινοβουλευτική ανάκριση. Μόνο αποφάσεις και διαταγές, χωρίς έλεγχο; Οι βουλευτές δεν αντιλαμβάνονται ότι τους μειώνουν και δεν τους σέβονται ως εξουσία;

• Δραπέτισσα και η Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού ΔΕΣΠΩ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, που ακόμη νομίζει ότι βρίσκεται σε έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και βγάζει αποφάσεις με ύφος και άποψη, διατάζοντας τους πάντες. Αφού με δική τους μουρμούρα διακόπηκε η συνεδρία λόγω πρωτοκόλλου, τότε βρήκε ευκαιρία να δραπετεύσει η Ζωούλα το δώρο Θεού για τους ΕυρωττοπουζοΚυπραίους, στην επανέναρξη ήθελε να μιλήσει και να σηκωθεί να φύγει από την αίθουσα λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.

• Λες και ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι υποδεέστερος και χατίρι κάνει στους βουλευτές που μένει μαζί τους και αναπνέει τον ίδιο αέρα για καμιά ωρίτσα. Έφυγε λοιπόν η κ. Μιχαηλίδου, αφού μετέφερε τους δικολαβισμούς και τις δικαστικές της αποφάσεις και βγήκε από την αίθουσα. Ναι και για να δείξει ότι δεν ασχολείται με τους βουλευτές κάθισε στους αναπαυτικούς καναπέδες επί μισάωρο και απολάμβανε καφεδάκι. Κι εμείς ενίοτε βαριόμαστε δεν ανεχόμαστε τους βουλευτές κυρία μου αλλά είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ μας. Αν δεν την κάνουμε σωστά θα πάρουμε πόδι και δεν θα έρθει ο μισθούλης και η σύνταξη του Δικαστή με τα πολλά μηδενικά, να μας βρει…

• Ο επιδημιολόγος, το τονίζουμε, κ. Συλβέστρος είπε και άλλα όπως περί των αλυσίδων μετάδοσης που οι περισσότερες ήταν ενδοοικογενειακές και σαφώς δεν ήταν στα κέντρα αναψυχής, καφετέριες και άλλους χώρους που προσφέρουν ψυχαγωγία στους καταρρακωμένους ψυχικά πολίτες και αποφάσισε ο Καραγιάννης να τους κλείσει, γιατί λέει πήγε σε εστιατόριο και δεν καθάρισαν τα τραπέζια. Φαντάζομαι σε κουτούκι για πιτα σουβλάκια με τον σουβλιτζή να είναι και σερβιτόρος θα πήγ , γιατί εμείς που περιδιαβάζουμε σε αρκετά κέντρα αναψυχής-εστιατόρια, παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι τηρούν τα μέτρα.

• Ακόμη να σας πληροφορήσουμε ότι εκπρόσωπος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων δημοτικών σχολείων, αναφέρθηκε σε έρευνα σε 335 σχολεία, όπου καταδείχτηκε από τις απαντήσεις ότι (προσέξτε παρακαλώ και κυρίως οι κυβερνώντες) ότι το 85% των γονιών είναι υπέρ της χρήσης ράπιτ τεστ ενώ 76% ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την χρήση μάσκας στα παιδιά. Οι γονείς μίλησαν και καλά είναι να λαμβάνονται υπόψη.

• Φυσικά δεν θα μπορούσε τέτοιου είδους παράσταση να μην έχει και τα χάπενινγκ του. Ο θηριώδης βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, μας πληροφόρησε ότι σε επικοινωνία με Ισραηλίτες φίλους του γιατρούς του είπαν ότι η πανδημία θα τελειώσει το 2030-2035. Μεγάλε τα χάπια μου ρε αυτά του κορωνοιού όμως που ξεχάστηκαν.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Συναδελφική αλληλεγγύη στο λήμμα του λεξικού της διακυβέρνησης Νίκαρου είναι οι ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ. Όταν δε γίνεσαι πιόνι στα χέρια του σκακιστή, πρέπει να γνωρίζεις ότι ενίοτε για να προχωρήσει ο παίκτης σε κινήσεις και να κερδίσει την παρτίδα, μπορεί και να σε θυσιάσει. Κάποιοι δε όψιμοι πολιτειακοί αξιωματούχοι που ξεπερνούν τα εσκαμμένα και την είδαν παίκτες που χαράζουν πολιτική να τους παραπέμψουμε στην ρήση που λένε στην Αγία Νάπα και στους αναστάσιμους και ανθισμένους κήπους της Μακεδονίτισσας. Ξύπνησαν τα κουπέπια και τυλίουνται μόνα τους.

• Άσχετο της ημέρας. Είδατε και τον Πάπα. Πόσα να κάνει για εσάς ο Νίκαρος. Να σας φέρει και τον Θεό; Πάντως την Πανδώρα με το κουτί, την φιλοξένησε…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X