ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Δελφίνοι Χριστοφίδης - Δημητριάδης - Κληρίδης - Οδυσσέας που προαλείφονται για Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο καθένας έχει τις δικές του πιθανότητες επιδιώκουν στήριξη των κομμάτων

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς προεκλογικό τραβούν. Οι πληγές, η ανακατωσούρα, τα παρεπόμενα και όλα τα συναφή που προκλήθηκαν από τις βουλευτικές εκλογές περνούν σιγά- σιγά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και νέες προκλήσεις μπαίνουν ενώπιον των κομμάτων. Προφανώς και χωρίς να το επιθυμούν εμπλέκονται και οι πολίτες στην διαδικασία, αφού ο καταιγισμός των δηλώσεων και η επιχειρούμενη χειραγώγηση τους, είναι το ζητούμενο.

• Βεβαίως θα υπάρξει το διάλειμμα με τις Δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου, αλλά αυτές θα είναι η γέφυρα που θα οδηγήσει στο τεράστιο διακύβευμα, στην καθ’ αυτή εξουσία που όλοι ορέγονται. Όλα έχουν την σημασία τους, αλλά ο θώκος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο υψηλότερος και κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, ως απορρέει και από το είδος του πολιτεύματος μας.

• Αν και οι κομματικές συγκυρίες με τις αναδιαρθρώσεις στα κόμματα δεν ευνοούν τις συζητήσεις, εντούτοις οι δελφίνοι που προαλείφονται να μπουν στην διαδικασία για να διεκδικήσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας, άρχισαν να κάνουν την παρουσία τους στο πολιτικό σκηνικό, για να μην παρουσιαστούν αίφνης ως αλεξιπτωτιστές και πέσουν στα κεφάλια των κομμάτων και των ψηφοφόρων. Μιλήσαμε για αναδιαρθρώσεις στα κόμματα, γιατί αυτή την εποχή οι πολιτικοί σχηματισμοί -πλείστοι εξ αυτών- προσομοιάζουν με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) και για να μην εκποιηθούν υποχρεώνονται σε αναδιαρθρώσεις.

• Λοιπόν εκ πρώτης όψεως και χωρίς να είναι ο τελικός κατάλογος, φαίνεται ότι στην λίστα των κομμάτων, μπαίνουν γνωστά πρόσωπα της κυπριακής κοινωνίας που απασχολούν την κοινή γνώμη κατά καιρούς. Με κάθε αφορμή εμφανίζονται στα ΜΜΕ κάνοντας την παρουσία τους ώστε να μην αποκοπούν από την πολιτική σκηνή και να τους έχουν και στα υπόψη τα κόμματα. Ο καθένας έχει τις δικές του πιθανότητες και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών θεωρούν ότι έχουν σίγουρη και την εξασφάλιση στήριξης των κομμάτων.

• Ως τέτοιοι παρουσιάζονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι εξής:

• ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ: Τέως πρύτανης, καθηγητής Πανεπιστημίου , επικεφαλής του κινήματος το «νέο κύμα η άλλη Κύπρος». Ήδη από την επομένη των βουλευτικών εκλογών με σχετική δήλωση του επισήμανε ότι χρειάζεται αλλαγή στην πολιτική σκηνή του τόπου.
• ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Δικηγόρος. Οι παρεμβάσεις του σε κανάλια και εφημερίδες πύκνωσαν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και πέραν του αντικειμένου του που έγινε ιδιαίτερα γνωστός, δηλαδή τις προσφυγές στο ΕΔΑΔ, καταθέτει απόψεις και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.
• ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: τέως Γενικός Εισαγγελέας. Η διακριτική του παρουσία στα ΜΜΕ συνεχίζεται και με κάθε ευκαιρία δηλώνει το παρών του .
• ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Γενικός Ελεγκτής. Μετά την προσωρινή ανάπαυλα λόγω βουλευτικών εκλογών ο κ. Μιχαηλίδης πήρε και πάλι την ρομφαία του και άρχισε τον αγώνα του. Κάποιοι τον εκλαμβάνουν και ως προεκλογικό με ορίζοντα τις Προεδρικές του 2023. Αν και η υπερχρήση του από το ΔΗΚΟ και με δική του υπαιτιότητα στον προεκλογικό αγώνα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, εντούτοις ο Οδυσσέας επιθυμεί όπως και ο αρχαίος συνονόματος του να αποδειχθεί…πολυμήχανος. Πάντως είναι ο μοναδικός εκ των δελφίνων που προαναφέραμε που έχει και έτοιμο Κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού κατά παγκόσμια πρωτοτυπία , κρατικός αξιωματούχος διαθέτει και εκπρόσωπο τύπου. Το πάλαι ποτέ ενεργό στέλεχος της φοιτητικής παράταξης του ΔΗΣΥ «Πρωτοπορία» στην Πάτρα, τον ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΡΙΔΗ.

• Κάναμε μια πρώτη καταγραφή των δελφίνων , κυρίως όσων προσδοκούν ότι θα έχουν την στήριξη ενός εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης ή έστω μιας συμμαχίας που ενδεχομένως να προκύψει με αυτά τα κόμματα. Για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι γρήγορα αφού ο Νίκαρος κάνεις τις δικε΄ς του σκέψεις για το δακτυλίδι της διαδοχής.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Σε αντιδιαστολή με όσα ακούσαμε και είδαμε τις τελευταίες μέρες, παραθέτουμε όσα είπε στην κάμερα κάποιος αγρότης Παφίτης μετά την επίσκεψη Καδή – Φούλη στο κτήμα του. «Δεν θέλουμε τίποτε απ’ αυτούς. Απλώς να έρχονται να μας δείχνουν την συμπαράσταση τους.» Αυτός είναι ο μέσος Κύπριος. Περήφανος, δουλευτής και αξιοπρεπής. Που δεν αππώνεται και δεν κάνει σόου για να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπο του. Κυρίως γνωρίζει καλά την αρχαία ρήση «φοβού τους υπό εσου ευεργετηθέντες» …

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση