ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Συνταξιούχος - δάσκαλος Κολοκασίδης, ο άριστος Άριστος, η υπερβατική Ειρήνη

Ποιον προτιμούν ως αντίπαλο οι ΑΚΕΛικοί μαχητές Κένττηρος-Κουκουμάς

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Πληθαίνουν οι δελφίνοι που προαλείφονται τον προεδρικό θώκο και καταθέτουν όλοι τις υποψηφιότητες τους προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού. Με τους ρυθμούς που οδεύουν και με την πυκνότητα των εξαγγελιών μάλλον κατατείνουμε προς την επαλήθευση του όρου περί δελφιναρίου που θα μετατραπεί ο κατάλογος των αυτόκλητων σωτήρων μας. Ξέρετε η πολιτική είναι ακριβό σπορ ιδιαίτερα αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις, πόσο μάλλον στο ανώτατο επίπεδο, οπόταν και χρειάζεται και το συνεπαγόμενο χρήμα. Ε, ναι για να διεκδικήσεις την Προεδρία της Δημοκρατίας σύμφωνα με έρευνες των οικονομολόγων, πρακτόρων της ΞΥΠ χρειάζεσαι από 7-10 εκατομμύρια Ευρώ! Θα τα πούμε αναλυτικά σύντομα…

• Μην σοκάρεστε από τους αριθμούς γιατί σας δίνουμε τους μετριότερους υπολογισμούς. Αν κάποιος θέλει να ρίξει περισσότερο χρήμα, ευελπιστώντας ότι θα ελκύσει την ψήφο των πολιτών, δικαίωμα του γιατί αυτά έχουν τα αθλήματα. Θέλεις να πάρεις τον Μέσι, τον Μπαπέ και τον Νειμάρ στην ίδια ομάδα; Θα πληρώσεις ακριβά. Προφανώς και δεν είναι σίγουρο κύριε Καταριανέ Νασέρ Αλ Κελαίφι ότι μ’ αυτούς τους τρεις παικταράδες θα πάρεις και το Τσάμπιονς Ληγκ. Υπάρχουν και άλλα θηρία που θα ανταγωνιστείς για το τρόπαιο.

• Πάμε όμως και στα γήινα. Εξήγγειλε και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μα που βρισκόταν από το 2011 που τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα, ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ; Αίφνης του ήρθε η έμπνευση να μας σώσει από τους κακούς δαίμονες και ΕΠΕΣΕ με το ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ του μετά από μια δεκαετία που απολάμβανε τις επιδαψιλεύσεις του δικηγορικού επαγγέλματος; Α, στενομάκρουλε μου Τζόρτζ δεν γίνονται τέτοια. Και καλέ μου κύριε εμφάνιση ήταν αυτή ηγέτη που θέλει να πάρει τα ηνία του κράτους;

• Βλέποντας σε να μπαίνεις στο οίκημα της ΠΟΕΔ, προκάλεσες τους αναγκαίους συνειρμούς, αφού μας θύμισες συνταξιούχο δάσκαλο που ήθελε να μιλήσει στο ακροατήριο που προφανώς αποτελείται από συναδέλφους σου, για το θέμα της επόμενης μέρας μετά την συνταξιοδότηση και μακριά από τα σχολεία. Με αυτή την εμφάνιση και με όσα ράθυμα και τετριμμένα μας είπες ευελπιστείς ότι θα σε προτιμήσουν οι ψηφοφόροι για την Προεδρία της Δημοκρατίας; Α, μπα. Δύσκολο.

• Όσο για τις ελπίδες που τρέφεις, αλλά και τις υποσχέσεις που πήρες ότι ορισμένοι θα σε στηρίξουν, ελέω και των αντιομοσπονδιακών σου θέσεων, να ξέρεις ότι αντίστοιχη πολιτική άποψη έχουν και άλλοι πολιτικοί-κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Δεν αρκεί. Και κυρίως χρειάζεται έμπνευση και δυναμική και όχι κυριλέ και μπλαζέ εμφανίσεις. Έτσι για να μην σας λένε αρλούμπες διάφοροι κύριε Κολοκασίδη μας η μάχη σας θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και ενδεχομένως να πληγωθείτε, κυρίως γιατί αρκετοί από όσους σας υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα σας θα ΛΑΚΙΣΟΥΝ ή όπως διόρθωσε και τον Διοικητή συντρόφισσα χθες στο Ναό της Δημοκρατίας, σε γνήσια αυθεντική ντοπιολαλιά, θα λακκιστούν, τουτέστιν θα πέσουν σε κομματικούς λάκκους.

• Όσο για βουλευτές και άλλους πολιτικούς που περιμένετε υποστήριξη, θα την αναμένεται για αρκετό καιρό όπως τον ναυαγό που περιμένει το πλοίο της γραμμής να περάσει για να τον παραλάβει, αλλά απλώς θα σου κορνάρουν και θα σε προσπεράσουν. Με αγάπη, γιατί όπως λέει και στο σλόγκαν του ο μέγας Κουλίας, είσαι καλός κύριος με σωστές θέσεις. Κι επειδή η πράκτορας της ΞΥΠ, επονομαζόμενη ΣΤΑΡ μας πληροφόρησε και για το σλόγκαν του στενομάκρουλου υποψηφίου θα σας το μεταφέρουμε: «Το μη χείρον δεν είναι επιλογή. Ανάγκη ανεξάρτητης υποψηφιότητας. ΣΤΟΧΟΣ. Ένας άνθρωπος μια ψήφος».

• Άρχισαν και οι προτιμήσεις στους ΑΚΕΛικούς για τον αντίπαλο τους. Λες και έκαναν γκάλοπ όπου ο καθένας ψήφιζε και τον αντίπαλο που επιθυμεί για τις Προεδρικές εκλογές και έτσι εξελίχθηκαν οι ομιλίες των βουλευτών του ΑΚΕΛ στην διάρκεια της συζήτησης των προϋπολογισμών. Ο καθένας εκ των βουλευτών έδειχνε με την αποστροφή του ή την επιθετικότητα του, αναλόγως της περίστασης, ποιο ΔΕΝ θα ήθελε αντίπαλο. Ωστόσο κι επειδή όλα είναι ακόμη ρευστά χτύπησαν και τους δυο αντιπάλους, ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και ότι ήθελε προκύψει.

• Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΑ που μίλησε για αναγκαιότητα αλλαγής και όχι παραλλαγής με ένα εκ των δυο που θα πάρουν το χρίσμα. Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ με την στεντόρεια του φωνή κάλεσε σε ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των δημοκρατικών δυνάμεων σε βάρος του Αβέρωφ, ενώ ο ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ φαίνεται ότι φοβάται, θεωρεί επικινδυνότερο αντίπαλο, τον Υπουργό Εξωτερικών, αφού παρέθεσε τα γνωστά επιχειρήματα που θα ακούσουμε κατά κόρον στον προεκλογικό αγώνα, περί Αμμοχώστου και δηλώσεων - χειρισμών του Ν.Χ.

• Ξεχωρίζει επίσης η ατάκα - κάλεσμα της ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, μάλλον προς τους ηγέτες του κόμματος της απευθυνόταν περί «υπερβάσεων που γίνονται από μεγάλους ηγέτες για το καλό του τόπου». Ε, ναι ρε ψηφίστε Ειρήνη ή και άλλη γυναίκα για να υπερβείτε τα όρια σας.

• Πάντως τις εντυπώσεις έκλεψε ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, που παρουσιάστηκε τεκμηριωμένος, αιχμηρός και με στυλ ηγέτη που είναι έτοιμος για να αναλάβει τα ηνία. Α, δεν ενσπείρουμε καινά δαιμόνια, απλώς καταγράφουμε τα δεδομένα της συγκεκριμένης φάσης. Για τα υπόλοιπα θα έχουμε σύντομα περαιτέρω αναλύσεις από τον Τμηματάρχη υψηλής Πολιτικής, κόκκινο σύντροφο της ΞΥΠ. Εξάλλου στο ΑΚΕΛ προέχει να βρουν υποψήφιο…

• Προφανώς και η ατάκα του Προεδρεύοντα της Βουλής (τελικά θα καταγράψει περισσότερες παρουσίες στο θώκο, παρά η Αννιτούλα) ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ, ο οποίος εισήγαγε τον όρο ότι «στο ΔΗΚΟ πάσχουν από το σύνδρομο της Τροίας», παραπέμποντας φυσικά στους δούρειους ίππους που είναι διάσπαρτη η ιστορία του κόμματος του, καταγράφηκε στην κοινοβουλευτική ιστορία

• Γκάφα ολκής ετοιμάζονται να κάνουν σήμερα ελέω αντιπολιτευτικού οίστρου, αφού θα απολύσουν τις 4 κοπέλες που ο Νίκαρος από εργαζόμενες αορίστου χρόνου, μετέτρεψε με το μαγικό- ασύδοτο ραβδί σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Καλά το αυτονόητο δεν καταλαμβαίνουν; Εξόφθαλμη αντισυνταγματική εκτροπή που και μαθητούδι της πολιτικής και νομικής θα αναγνώριζε. Μπορεί η Βουλή να απολύει υπαλλήλους; Αν θέλετε πολιτικό μήνυμα, πέστε το από το Βήμα της Βουλής, Αλλά την ασυδοσία της Κυβέρνησης μην την καταπολεμείτε με το τσαλαπάτημα των θεσμών.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Στην τρομολαγνεία που άρχισε πάλι να ενσπείρεται για δεύτερη χρονιά, μας πληροφόρησαν ότι η παραλλαγή ΟΜΙΚΡΟΝ μπορεί να συζευχθεί με την ΔΕΛΤΑ. Έτσι για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν της αργούς ότι «κόρωνος κορώνου… εν ιφκάλει μάτι». Α, κι επειδή μας λένε ότι περίπου θα παντρευτούν ΟΜΙΚΡΟΝ και ΔΕΛΤΑ με κουμπάρο τον Μπουρλά και παρανυφάκια τους τηλεπιστήμονες, προφανώς ως ομόφυλο ζευγάρι, εμείς θα στείλουμε τις ευχές μας, αλλά δεν γράφονται…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση