ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κεντρώος Αβέρωφ - ο Βαρνάβα που διέσπασε ΕΔΕΚίτες - απαλλάγηκε ο Χρήστου

Ανατίναξε τις γέφυρες με ΕΛΑΜ ο Αβέρωφ Ν - Ο Βαρνάβα διέσπασε τους διαφωνούντες της ΕΔΕΚ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

• ΑΧΤΑΡΜΑΣ. Κάπως έτσι θα είναι και η στήλη σήμερα, καθότι με όσα συμβαίνουν στο Κυπριστάν μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε να προσδιορίσει την κατάσταση. Ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, όλοι επιδιώκουν να κλέψουν ότι μπορούν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και τελικά απομένει μια γεύση ότι ζούμε στο κράτος της παράνοιας που τα μικρά αναδεικνύονται σε μείζονα και τα σπουδαία υποβαθμίζονται. Κυρίως δε ότι εκλέγουμε ή διορίζονται από τους ταγούς, μας άνθρωποι που δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες, αφού μοναδική τους έγνοια είναι το προσωπικό όφελος, η θεσούλα και το σόου. Πάμε λοιπόν και ότι ήθελε προκύψει.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΚΛΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ Β ΓΥΡΟΥ

• Να αρχίσουμε από τα εκλογικά. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ επιδιώκει αλλαγή στρατηγικής και αναλαμβάνει μόνος του το βάρος του προεκλογικού αγώνα. Με εκφραστή τις ΤΗΛΕΜΑΧΙΕΣ του ΡΙΚ, εκεί όπου βρήκε πρόσφορο έδαφος να ξεδιπλώσει το προεκλογικό του παιχνίδι, χαράσσει τα επόμενα βήματα και καταδεικνύει την μέθοδο που θα ακολουθήσει αφήνοντας μηνύματα και παραπέμποντας σε δράσεις που θα τον υποβοηθήσουν να περάσει στον β’ γύρο και να καλλιεργήσει το έδαφος για ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ που θα του δώσουν τα ποσοστά που του υπολείπονται.

• Έτσι και διαφάνηκε ξεκάθαρα και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ότι πλέον μετατρέπεται σε κλασικό ΚΕΝΤΡΩΟ υποψήφιο επιδιώκοντας να καλύψει το κενό που πιστεύει ότι υπάρχει λόγω της στήριξης του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ από ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και ενδεχομένως ΔΗΠΑ. Οπόταν με την στροφή του αφενός θέλει να υφαρπάξει ψήφους από τον κύριο αντίπαλο του (ΝικΧρι), κλείνοντας παράλληλα τις διόδους προς τον ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ που το παίζει κεντροαριστερός και αφετέρου καλλιεργεί το ΠΡΟΦΙΛ του ηγέτη που θα είναι αυτός που με μεθοδευμένες κινήσεις θα λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας. Η στρατηγική στροφή θα εκδηλωθεί με σειρά ενεργειών που θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

• ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ

• Προς τούτο δε θέλησε να ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΕΙ από τον οποιοδήποτε εναγκαλισμό με το ΕΛΑΜ, ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΣ τις γέφυρες με το Εθνικιστικό κόμμα και διαλύοντας την περιρρέουσα και τους αστικούς μύθους ότι θα συνεργαστούν ΦΟΥΛΗΣ-ΕΛΑΜ στον β’ γύρο των εκλογών. Η στάση του έναντι του Προέδρου του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ στο ΡΙΚικό ντιπέιτ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ οδηγό για όσους αντιλαμβάνονται ότι ο Αβέρωφ θέλησε να ξεκαθαρίσει προς όλους, ότι θα είναι κεντρώος ΜΕ δεξιά ΑΠΟΚΛΙΣΗ και θα το επιδεικνύει με κάθε τρόπο και αφορμή. Έστω και αν χάνει τους ψήφους του ΕΛΑΜ, θεωρεί ότι μπορεί να κερδίζει από άλλους χώρους.

ΟΥΤΕ ΑΒΕΡΩΦ - ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ

• Η στάση του και οι θέσεις του στο μεταναστευτικό που είναι το ΥΠΕΡΟΠΛΟ του ΕΛΑΜ κατά την τηλεμαχία, κατέδειξε τον προσανατολισμό του Αβέρωφ Ν. που θέλει να διαφύγει από όποιους εναγκαλισμούς με το εθνικιστικό κόμμα και να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις. Προφανώς και οι ενέργειες του Προέδρου του ΔΗΣΥ, υποβοηθούν και τον Χρήστο Χρήστου που πλέον θα ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ το βάρος που έφερε στους ώμους του, να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας και δεν είναι το δεκανίκι του Φούλη. Πάντως σημαντικό ρόλο στην απόφαση αλλαγής στρατηγικής του ΑΒΈΡΩΦ Ν. έπαιξε και το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις - κυρίως αυτές που βλέπει ΜΟΝΟ ο ίδιος - διαφαίνεται ότι μέρος του ΕΛΑΜ οδεύει προς Χριστοδουλίδη, οπόταν και θα έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση του.

• Πάντως το ΕΛΑΜ δεν ενοχλείται και αντίθετα ικανοποιείται αφού όπως μας λέει ο πράκτορας της ΞΥΠ με τα μαύρα, δεν θεωρούν απειλή τον Χριστοδουλίδη, κυρίως γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν θα τους προσεγγίσει μεταξύ α’ και β’ γύρου, οπόταν δεν θα έχουν κανένα δίλημμα… Αντίθετα οργανώνονται για να εκμεταλλευτούν την συγκυρία με την μετατροπή του μεταναστευτικού ενός εκ των δυο κορυφαίων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, και εκεί θα επικεντρωθούν χωρίς εσωκομματικά προβλήματα που ταλανίζουν άλλους πολιτικούς χώρους και με την νέα εξέλιξη χωρίς την ρετσινιά ότι στηρίζουν ΑΒΕΡΩΦ ή ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Και στον ΔΗΣΥ υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για να επελάσουν… όσον αφορά τα περί ελληνικότητας του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ το ακροατήριο τους μάλλον δεν επηρεάστηκε από τις θέσεις του Προέδρου του ΕΛΑΜ

• ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΙ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΕΔΡΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

• Χθες είχαμε άλλη μια ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ, στην προκειμένη της συνοχής των επονομαζόμενων ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ της ΕΔΕΚ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ εκ των σημαινόντων στελεχών της εν λόγω πλατφόρμας, ανακοίνωσε ότι στηρίζει ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, οπόταν θα βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τον αντίπαλο του, Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ. Τι γελοία υπόθεση είναι η πολιτική… Αυτός που ήταν ο ηγέτης της επανάστασης κατά Σιζόπουλου, αφού θα ήταν ανθυποψήφιος του για να τον εξοστρακίσει – αποκαθηλώσει από την Προεδρία της ΕΔΕΚ, θα συνυπάρξει μαζί του στην κορυφαία εκλογική μάχη…

• Με τα νέα δεδομένα ο Βαρνάβα φαίνεται να τερματίζει τις όποιες συνομιλίες και προσπάθειες των ανταρτών της ΕΔΕΚ να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο συντεταγμένα ώστε να δώσουν το στίγμα τους και την διαφοροποίηση από τον Σιζό. Αν δε ληφθεί υπόψη ότι ο βουλευτής ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, το σημαίνον στέλεχος των διαφωνούντων ΑΔΡΕΙΑΝΗ ΟΔΥΣΣΕΩΣ και άλλοι της συνομοταξίας στηρίζουν ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ, τότε όλα καταρρέουν και αφήνουν τον Σιζό στο θρόνο του. Ορισμένα εκ των στελεχών θα ταυτιστούν με τον ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, οπόταν άλλη μια διάσπαση. Προσέξετε την κατάντια των κομμάτων και τι θα φέρει η επόμενη μέρα των εκλογών. Η ΕΔΕΚ διασπάστηκε και το ένα εκ των κομματιών της ξαναμοιράστηκε…

• Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΑΠΑΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ

• Ο περιοδεύον θίασος της παιδείας με όρους θεάματος επικυρώνει την ληξιαρχική πράξη θανάτου της Κυπριακής κοινωνίας. Όταν ο κομματικός έμμισθος του ΑΚΕΛ ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑ, άλλως Πέλεντρος (Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Λάρνακας), εκμεταλλεύτηκε την τυπολατρία ενός διευθυντή σχολείου και έστρεψε την προσοχή της κοινής γνώμης στις τρίχες, τότε καταστραφήκαμε. Και η πάντα πρόθυμη από το σπίτι της – στο γραφείο δεν παρουσιάζεται - Επίτροπος Παιδιού ΔΕΣΠΩ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ να εμφανιστεί στα κανάλια να κάνει το σόου, αφού ως πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου φαίνεται να καταπιεζόταν από την περιρρέουσα, αλλά και ο Διευθυντής Μέσης εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΛΟΥΗΣ που λέει σε κάθε κανάλι - δημοσιογράφο ότι θέλει ν’ ακούσει και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης διογκώνουν μεμονωμένα περιστατικά, τότε ΣΩΤΗΡΙΑ δεν υπάρχει.

• Αντί να αναδεικνύονται οι επιτυχίες και να γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης της παιδείας, η προσοχή πάει στα μεμονωμένα περιστατικά, τότε και το 1.5 δισεκατομμύριο που σπαταλείται στον προϋπολογισμό για την παιδεία θα πάει του βρόντου. Οι μακάκες θα πληρώνουν και θα ασχολούνται με ένα καθηγητή παραβλέποντας τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να παράξουν έργο.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κάπου θα συναντηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ με τον ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, τον ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΚΑΡΑΟΛΗ και τους άλλους ήρωες της ΕΟΚΑ που έδωσε εντολή να απαγχονιστούν στα 19 τους χρόνια, γιατί αγωνίζονταν για την ελευθερία της πατρίδας τους. Να μην φοβάται όμως η κυρία. Οι ήρωες θα την υποδεχτούν και δεν θα την ξεμπροστιάσουν, γιατί η ψυχή τους είναι καθαρή και δεν κρατούν κακία ακόμη και σ’ αυτή που τους αφαίρεσε την ζωή…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση