ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O καθένας (ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ) το Ευρωδισάκι του - Κατερίνα Χ. VS K. Μαυρίδης

Στρατόπεδα στο ΔΗΚΟ για Ευρωεκλογές – θέση Γ. Γραμματέα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

 ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

• Το τρίο της συνεργασίας δεν μπορεί να επιτευχθεί, οπόταν ο καθένας θα πάρει το δισάκι του και θα μεταφέρει στις κάλπες των Ευρωεκλογών τους ψήφους του, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να κερδίσει την πολυπόθητη, που συνοδεύεται από αρκετό χρήμα, έδρα στις Βρυξέλλες. Η πολυδιαφημιζόμενη λοιπόν συνεργασία ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ θα μείνει ΜΟΝΟ σε επίπεδο στήριξης της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη και δεν θα επεκταθεί και στις Ευρωεκλογές, καθότι το κάθε κόμμα έχει άλλους προσανατολισμούς και διαφορετικές επιδιώξεις.

• Παρά το ότι κάποιοι εκ των θιασωτών της εν λόγω συνεργασίας έβλεπαν και προοπτική για κατάκτηση δυο εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο, προφανώς αν συγκέντρωναν ποσοστό γύρω στο 24- 25 %, εντούτοις τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα στην εκκόλαψη συμμαχιών. Σημειώνεται ότι το ποσοστό για είσοδο στην Β’ κατανομή των εδρών είναι στο 16.6 %, οπόταν και αναλόγως των υπολοίπων των δυο μεγάλων κομμάτων (εκεί θα είναι η πλάκα να μην πάρουν 2η έδρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ συγκεντρώνοντας μόνο ποσοστά 21-22%) , αλλά και του ποσοστού που θα πάρει το ΕΛΑΜ, θα κατανεμηθούν οι θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΥΡΙΔΗ

• Ακόμη να επισημανθεί μια σημαντική παράμετρος που σύμφωνα με τον ανεμογάμη – πράκτορα της ΞΥΠ, που ασχολείται με ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ σε σχέση με τις συμμαχίες των Ευρωεκλογών και εν γένει με τα εσωκομματικά των συγκυβερνώντων. Κάποιοι δε που έκαναν νύξη προς τον ΝικΧρι για να εμπλακεί ώστε να πεισθούν τα κόμματα να συμμαχήσουν δίνοντας μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ βρήκαν μπροστά τους Γεροσ(χ) ιπιανό σκόπελο…

• Έτσι οι διαβουλεύσεις πάγωσαν και ο καθένας προχωρεί από μόνος του με τα επιτελεία να άρχισαν ήδη την προεργασία. Στο ΔΗΚΟ πέραν από τον νυν Ευρωβουλευτή ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ, που αναμένεται να επαναδιεκδικήσει για τρίτη συνεχή φορά, η ΞΥΠ πληροφορείται ότι υποψήφια θα είναι και η δημοσιογράφος-Διευθύντρια του γραφείου τύπου του ΔΗΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ. Η μάχη θα είναι σκληρή ανάμεσα στους δυο, ενώ αναμένεται να είναι υποψήφιοι και άλλα στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος, αφού προσπάθεια του Πρίγκιπα είναι να παρουσιάσει ισχυρό ψηφοδέλτιο, έτσι ώστε να ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ το αντίτιμο της ΝΙΚΗΣ στις Προεδρικές εκλογές και της ανόδου στην εξουσία.

• Ακόμη προσπάθεια του Προέδρου του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι όπως στην εξάδα των υποψηφίων να προστεθούν νέοι άνθρωποι που θα δώσουν μια άλλη προοπτική στο κόμμα, ενώ επιδίωξη είναι να συμπεριληφθούν και άτομα που είναι γνωστά στην δημόσια σφαίρα και προέρχονται από όλο το φάσμα του κοινωνικοοικονομικού τομέα. Η ΕΞΑΔΑ (το εν λόγω άθλημα της πολιτικής προσομοιάζει και με την καλαθόσφαιρα) που θα αγωνιστεί στις Ευρωεκλογές, θα πρέπει να έχει όλων των ειδών και χαρακτηριστικών παίκτες- υποψηφίους, αφού ο αγώνας θα είναι σκληρός. Και προφανώς το ΔΗΚΟ δεν θα έχει στόχο να εκλέξει ένα Ευρωβουλευτή, αλλά να πάρει ψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, όπου πήρε 13.8 % και 38756 ψήφους.

• Η ΕΔΕΚ ΗΘΕΛΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗ

• Ιδιαίτερη ζέση για την συμμαχία των 3 συγκυβερνώντων επιδεικνύει η ΕΔΕΚ, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού θα πρέπει να διατηρήσει την θέση Ευρωβουλευτή, που την κατακρατεί ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ο οποίος βρίσκεται στα σαλόνια των Βρυξελλών και ετοιμάζει το δικό του ψηφοδέλτιο. Παρά την προσπάθεια του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ να συνενώσει έστω τις δυνάμεις του με την ΔΗΠΑ βρήκε κλειστές πόρτες, αφού του διαβίβασαν την απόφαση τους να κατέλθουν μόνοι τους και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι ο Σιζό επιχειρεί να ελκύσει άλλους χώρους, όπως την Αλληλεγγύη και την ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ με απροσδιόριστα αποτελέσματα. Πάντως το 10.58% (29715 ψήφοι) των Ευρωεκλογών του 19, αποτελούν ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ για τους πυγμάχους της ΕΔΕΚ. Το θέμα είναι για τον Σιζό, αν κατέβει αυτόνομα να ΜΗΝ δεχθεί ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ, αφού καραδοκούν αρκετοί να του επιρρίψουν ευθύνες και να τον αποκαθηλώσουν. Για να δούμε τι θα σκεφτεί ο ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΣ δερματολόγος. Κανένα μποτοξάκι θα βοηθούσε την καταπονημένη ΕΔΕΚ.

• ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΠΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥΣ

• Όσον αφορά την ΔΗΠΑ η ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ψυχραιμία του ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ παραπέμπει σε κινήσεις που αναμένονται με ενδιαφέρον. Όπως πληροφορείται η ΞΥΠ από το επιτελείο Κάρογιαν άρχισαν οι επαφές και προσεγγίστηκαν άτομα ώστε να καταρτιστεί ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΕΞΑΔΑ που θα προσφέρει ώθηση στο κόμμα. Θα υπάρξουν εκπλήξεις λένε οι ΔΗΠΑτζήδες και προσδοκούν ότι θα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ το 3.80 % (10673 ψήφους) των ευρωεκλογών του 2019 και το 2024 θα έχουν Ευρωβουλευτή.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΣΤΟ ΔΗΚΟ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΟ Χ.

• Παρά ταύτα στο ΔΗΚΟ η προσοχή είναι στραμμένη στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της 9ης Ιουλίου εκεί όπου η αναμέτρηση για την θέση του Γενικού Γραμματέα, δεσπόζει των εκλογών και διαχώρισε το κόμμα σε στρατόπεδα. Από την μια οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ που προέρχονται από όλο το φάσμα του ΔΗΚΟικού ακροατηρίου, ενώ παρά την προώθηση ψιθύρων υπό μορφή παραπολιτικών σε εφημερίδα, εντούτοις είναι αμφίβολο αν ο Πρίγκιπας στηρίζει τον ΓΙΣΟ. Όπως σας πληροφορήσαμε προ πολλού, οι σχέσεις Νικόλα Π-Γιώργου Σ. πέρασαν περίοδο κρίσης και είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Σολωμού από την θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Πρίγκιπα. Αν και ο Σολωμού ανήκε στο επονομαζόμενο ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ του ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟΥ, εντούτοις λόγω κάποιων παρασπονδιών, όπως τις εξέλαβε ο Πρίγκιπας απομακρύνθηκε …

• Όσον αφορά τον κύριο αντίπαλο του παρουσιάζεται ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ, στέλεχος της ΝΕΔΗΚ-ΔΗΚΟ που σύμφωνα με τους ανεμογάμηδες πράκτορες της ΞΥΠ εμφανίζεται με ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εν λόγω αναμέτρηση αφού φαίνεται να στηρίζεται από σημαίνοντα στελέχη του κόμματος , όπως τον Κεντρικό Οργανωτικό ΦΥΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, τον βουλευτή ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, καθώς και διακριτικά, από τον Υπουργό Εργασίας και πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΚ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. Η μάχη θα είναι σκληρή και σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι ψήφοι που θα καταφέρει να ελκύσει και ο τρίτος υποψήφιος ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΗΣ και από ποιο στρατεόπεδο θα τους αποσπάσει.

• ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΔΗΚΟΙΚΟΙ ΜΕ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ-ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ

• Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω περίοδος είναι η πλέον ευχάριστη για τους ΔΗΚΟικούς, αφού θυμούνται παλιούς συναγωνιστές για να τους ζητήσουν την στήριξη τους, ενώ και το τηλέφωνο χτυπάει ακατάπαυστα από ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ψήφων. Ακόμη η υποτιθέμενη( ου να δούμε πόσοι θα κοροϊδέψουν τους συναγωνιστές τους) αλληλοϋποστήριξη είναι στην ημερησία διάταξη, αφού θα υπάρχει εκλογική αναμέτρηση πέραν από τις 3 θέσεις Αντιπροέδρων, της θέσης Γ.Γ και για το Εκτελεστικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή.

• Μιλάμε ότι βρίσκονται σε πλήρη έξαρση οι ΔΗΚΟικοί και είναι η περίοδος που πέραν από τους συνεχείς καφέδες που θα καταναλώσουν, τις λυκοφιλίες και το παρασκήνιο χιλιάδων ωρών, θα επιδοθούν εις άγραν ψήφων που γι ‘ αυτούς ισοδυναμεί με την βιολογική ανάγκη να αφαιρέσεις από το σώμα διαφόρων ειδών υγρά και χαρακτηρίζεται σαν η προτεραιότητα και η Λυδία λίθος για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ρε εσείς μάππατζηδες –αθλητικογράφοι μην ωραιοποιείτε την κατάσταση με την Μικτή Κύπρου (ποιο Έθνος εκπροσωπούμε και την λέμε Εθνική;) . Παίξαμε με μια μικρομεσαία- ποδοσφαιρικά Ευρωπαϊκή χώρα, όπως η ΝΟΡΒΗΓΙΑ, με οκτώ αμυντικούς στην σύνθεση και τέσσερεις σέντερ μπακ. Θυμηθήκαμε τις εποχές που ήταν προπονητής ο αείμνηστος καθηγητής του ποδοσφαίρου ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΙΑΝΟΣ και παίζαμε αμυντικά για να δεχθούμε όσο το δυνατό λιγότερα γκολ. Και με τους ΣΤΑΥΡΟ-ΚΛΕΙΤΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ- ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΖΙΑΡΑ-ΛΙΛΛΟ στο κέντρο της άμυνας. Το μόνο που άλλαξε είναι ο πακτωλός χρημάτων που παίρνουν τώρα οι παίκτες που είναι επαγγελματίες, ενώ αυτοί οι τεράστιοι παικταράδες που γεννήθηκαν σε λάθος εποχή, πήγαιναν προπόνηση μετά από τις δουλειές στις τράπεζες-αστυνομία.

• ΥΓ. Η θεσπέσια καλλίπυγος ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ την ψυχή του παροικούντα στην πολιτική και τα λάφυρα σαν πολεμίστρια ολκής τα κρύβει στα βάθη της καρδιάς της, μπας και χαλάσει την μονοδιάστατη καθημερινότητα της…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση