ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο φόβος για νέα ήττα οδηγεί σε σκέψεις για αναβολή δημοτικών εκλογών

Τι σκέφτονται Στεφάνου-Πρίγκιπας-Φούλης και μικροί…

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η ανακατωσούρα, οι εσωκομματικές ίντριγκες, ο αλληλοσπαραγμός και τα συντροφικά - συναγωνιστικά μαχαιρώματα, οδηγούν τους ηγέτες των κομμάτων, κυρίως ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, να επιθυμούν την αναβολή των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου και ανανέωση της θητείας των παρόντων τοπικών αρχόντων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που θα καθοριστεί ώστε να συμπέσουν και με άλλες πολιτειακές εκλογές...

• Το επιχείρημα θα είναι η υπό επεξεργασία νομοθεσία για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται στα τελικά στάδια και δεν θεωρείται από τους ευρωπαίους εταίρους ως προϋπόθεση ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Προφανώς το ενδόμυχο είναι ότι με την υφιστάμενη ψυχολογία και κατάσταση των κομμάτων, ο φόβος για νέα ήττα λίγους μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, τρομάζει κυριολεκτικά τους Προέδρους των κομμάτων.

• Ο μεν Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ακόμη δεν συνήθισε την καρέκλα και το γραφείο του αρχηγού και θα κληθεί να δώσει εξετάσεις σε εκλογές που έχουν ιδιαιτερότητες και εμπερικλείουν χιλιάδες κινδύνους να κατατροπωθεί από τους αντιπάλους και τις συγκυρίες των πρόσκαιρων τοπικών συμμαχιών. Για να δοθεί με επιτυχία η μάχη των δημοτικών εκλογών, θα πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες συμμαχίες και προφανώς το ΑΚΕΛ με τον εν δυνάμει σύμμαχο του ΔΗΚΟ, πέρασε τραυματικές εμπειρίες το προηγούμενο διάστημα, κάτι που η όποια σύμπηξη μετώπου θα πρέπει να γίνει σε νέα βάση. Εξάλλου οι δομές και οι όποιες συνεργασίες συμφωνήθηκαν - κάτι που τελικά μετατράπηκε σε φιάσκο με την Προεδρία της Βουλής - ανήκουν στον τέως Γ. Γρ. και ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέλει να δώσει και το δικό του στίγμα.

• Ο δε Πρίγκιπας έχει να αντιμετωπίσει σωρό εσωκομματικών προβλημάτων, με τάσεις και ανταρσίες που δύσκολα μπορεί να τιθασεύσει και πρώτιστος του στόχος είναι να συμμαζέψει το κόμμα παρά να δώσει μια άλλη μάχη. Όπως μας μετέφεραν και πράκτορες της ΞΥΠ από το Πριγκιπάτο και το κονκλάβιο, ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν βρίσκεται και στην κατάλληλη ψυχική διάθεση, για να ασχοληθεί με μια νέα εκλογική αναμέτρηση και να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο νέας ήττας. Αν στην εξίσωση προστεθούν και οι πολιτικές φιλοδοξίες και ενδιαφέρον, αρκετών τοπικών παραγόντων, τότε ο Πριγκιπικός πονοκέφαλος επιτείνεται και χρειάζεται αρκετή κατανάλωση δισκίων για να ηρεμήσει. Κλασικό παράδειγμα η Δημαρχία Λεμεσού, όπου έτρεξε να εξαγγείλει υποψηφιότητα το στέλεχος του κόμματος ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΡΜΕΥΤΗΣ, ενώ το κόμμα θα ήθελε να χρίσει υποψήφιο τον ΝΕΟΦΥΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.

• Όσον αφορά τον Φούλη και τον ΔΗΣΥ, μάλλον δεν διάκεινται αρνητικά στο ενδεχόμενο αναβολής των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, αφού ανέκαθεν υποστήριζαν ότι θα πρέπει, πολιτειακές εκλογές να διεξάγονται την ίδια ημερομηνία, όπως δημοτικές και ευρωεκλογές, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες-ψηφοφόροι. Προέχει όπως μας έλεγε γαλάζιος πράκτορας της ΞΥΠ από τα ενδότερα της Πινδάρου, η προώθηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οι δελφίνοι που προαλείφονται για δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, να αναμένουν στο ακουστικό. Εξάλλου στο ΔΗΣΥ υπάρχουν αρκετοί που επιθυμούν θέσεις και αξιώματα και ως εκ τούτου χρειάζεται να κρατηθούν ισορροπίες, αφού πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που νοιώθουν αδικημένοι.

• Σε σχέση με τα μικρότερα κόμματα, μάλλον ισχύει το σλόγκαν, ένας μπελάς λιγότερος ή αν προτιμάτε «με κρύο με βράστη», κατά την ρήση της καθομιλουμένης, αφού προτιμούν να ασχοληθούν με την ανασυγκρότηση των δομών τους, παρά να διεξάγουν άλλη μια σκληρή μάχη σε λίγο χρονικό διάστημα, σπαταλώντας κι άλλους πόρους, φυσικούς και χρηματικούς από το καταπονημένο ταμείο και βασανισμένο ψυχισμό τους.

• Το μοναδικό θέμα που ανακύπει είναι ποιος θα εγείρει πρώτος την αναβολή των εκλογών, αφού πάντα υπεισέρχεται και το πολιτικό ΓΟΗΤΡΟ, το οποίο κανείς δεν θέλει αν τρωθεί ή έστω η επιθυμία τους, να εκληφθεί σαν ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Οπόταν οι παρασκηνιακές συζητήσεις ήδη άρχισαν δειλά-δειλά και αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα με απροσδιόριστο μέχρις στιγμής αποτέλεσμα, αλλά με τους δελφίνους που εποφθαλμιούν δημοτικά αξιώματα να βρίσκονται σε εγρήγορση και κυρίως κάποιοι εξ αυτών να αγωνιούν.

• Για δε την Συνταγματικότητα μιας τέτοιας πρότασης, περί αναβολής εκλογών και πάλι θα χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση της αργκό, «εκείνοι παπάδες – εκείνοι τατάδες», που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτα ψυχικά πέρα – δώθε στους κουλτουριάρηδες αναγνώστες για το απόλυτο χωρκαθκιό που περιήλθαμε (καλά νομίσατε ότι καταγόμαστε από την Βιέννη;), αλλά που προσδιορίζει την κατάσταση. Αν θελήσουν, τότε όλα γίνονται… με το πρόσχημα και σύνθημα τον στίχο από το άσμα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΩΚΑ «για το καλό μου/ για το καλό μου/ ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου / πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου».

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η διχόνοια, ο ναρκισσισμός των ηγετών, οι προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντες και ο κάθετος διαχωρισμός των πολιτών, εμποτισμένος με μίσος και πάθη που έφτανε στα όρια της παράνοιας, μας οδήγησε στην καταστροφή. Ας είμαστε επιτέλους ψύχραιμοι και όσους δεν συμφωνούν μαζί μας, ας μην τους θεωρούμε μιάσματα και εχθρούς…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση