ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Βαρνάβας φυγομάχησε, ο Μυριάνθους αποχωρεί και η άλλη ΕΔΕΚ των πλατφορμιστών

Ενισχύεται και εδραιώνεται ο Μαρίνος Σιζόπουλος που γίνεται είς και μόνος

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

  • Αποστροφή προκαλούν όσοι εγκαταλείπουν την μάχη χρησιμοποιώντας μάλιστα φτηνά επιχειρήματα. Στην προκειμένη ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ προκάλεσε σούσουρο, αναταραχή και τελικά λιποψύχησε και εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης για τα μετόπισθεν. Και καλά ποιος ήταν ο λόγος που έκανε όλο αυτό τον κομπασμό και την ανακατωσούρα, διασύροντας και το κόμμα του, για να απομακρυνθεί ατάκτως χωρίς πειστικές δικαιολογίες; Όποιος δεν αντέχει την ήττα, την κριτική, τον πόλεμο, καλύτερα να μένει στο σπίτι του παρά να ασχολείται με την πολιτική. Και ο Βαρνάβα αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.
  • Αυτά σας δίδαξε ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ στην ΕΔΕΚ; Να υποχωρείτε και να φεύγετε μετά τις πρώτες απώλειες ή έστω των δυσκολιών της μάχης και μετά που δώσατε ελπίδες σε κάποιους ανθρώπους, που πίστεψαν σε εσάς ότι θα επιφέρετε την αλλαγή που ευαγγελίζεστε; Ξέρετε τι καταφέρατε τελικά με την αποχώρηση Βαρνάβα από την διεκδίκηση της Προεδρίας της ΕΔΕΚ; Να ενισχύσετε τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος θα εδραιωθεί στο κόμμα των πυγμάχων, θα αλώσει τα πάντα και θα προετοιμάσει το κόμμα για να το δώσει στον διάδοχο που αυτός θα επιλέξει. Χωρίς εκλογές και αμφισβητήσεις αλλά κάνοντας υγιεινό περίπατο.
  • Αναφερόμαστε σε πληθυντικό αριθμό, γιατί ο Βαρνάβα δεν ενεργούσε μόνος του όλο αυτό το διάστημα, αλλά με την συμμετοχή - συμπαράσταση της πλατφόρμας αποστασιοποιημένων, δυσαρεστημένων και άλλων πονεμένων ΕΔΕΚιτών που ενεργούσαν σαν η εσωκομματική αντιπολίτευση. Που τελικά παρά τα όσα προηγήθηκαν, με δικαστήρια και πολέμους, αποφάσισε να μην αντιπαραταχθεί με τον Σιζόπουλο. Όπως μας πληροφορούν πράκτορες της ΞΥΠ, που διείσδυσαν στους αντι - Σιζοπουλικούς πλατφορμιστές, αποφάσισαν μετά από θυελλώδες συζητήσεις, κακοφανίσματα και αποχωρήσεις ότι δεν πρέπει να διεκδικήσει ο Βαρνάβα την Προεδρία του κόμματος, γιατί με ευρεία νίκη, λόγω και του αλλοιωμένου μητρώου μελών όπως υποστηρίζουν, θα έδιναν στον Σιζόπουλο μεγαλύτερη ισχύ και χώρο για πανηγύρια. Λες και τώρα κατάφεραν το αντίθετο.
  • Οι δε πλατφορμιστές που αποφάσισαν πλέον να κινούνται ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ και να αποτελούν την αντι ΕΔΕΚ, έχουν στο μυαλό τους να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και συναντήσεις, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για να έχουν και αυτοί λόγο στις Προεδρικές εκλογές. Μάλιστα παρουσιάζουν το επιχείρημα ότι η ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου θα συγκεντρώνει ποσοστό 3%, οπόταν δεν θα έχει λόγο στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές και στις συμμαχίες που θα συμπηχθούν. Ωσάν και ο Σιζόπουλος δεν έχει κάνει την προεργασία του και θα επηρεαστεί από όσα λέγονται στο παρασκήνιο και στις θεωρίες. Εξάλλου, μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν θα υπάρξει άλλη αναμέτρηση για να καταγραφεί το ποσοστό του κόμματος, οπόταν ισχύει, όπως και για όλα τα κόμματα, όσα τους έδωσαν οι ψηφοφόροι τον Μάιο του 2021.
  • Σε μια άλλη εξέλιξη φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του και παράλληλα την ανεξαρτητοποίηση του από την ΕΔΕΚ, ο βουλευτής Πάφου ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ. Επένδυσε και ο κ. Μυριάνθους στην υποψηφιότητα Βαρνάβα και εργάστηκε μάλιστα σε τοπικές εκλογικές συνελεύσεις, αλλά τελικά έχασε στο πολιτικό χρηματιστήριο. Η ευθεία αντιπαράθεση που έχει εδώ και αρκετό καιρό με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, αλλά και η αποστασιοποίηση του από τα εσωκομματικά δρώμενα, όπως και η συμπόρευση του με τους πλατφορμιστές, δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια.
  • Αν και ο κ. Μυριάνθους θα περιμένει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να κάτσει η σκόνη των εκ του συστάδην μαχών, εντούτοις είναι αποφασισμένος, έστω και με βαριά καρδιά και πόνο ψυχής, να εγκαταλείψει την ΕΔΕΚ και να συνεχίσει μόνος του την πολιτική του πορεία. Εξάλλου, μπορεί να αποτελέσει και την ΦΩΝΗ της πλατφόρμας των αντι - Σιζοπουλικών στην Βουλή, κάτι που αποτελεί και σημαντική ώθηση και δίοδο έκφρασης πολιτικών μανιφέστο και προτάσεων.
  • Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της ΕΔΕΚ ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ο οποίος διαφώνησε έντονα με τον Πρόεδρο του κόμματος, ιδιαίτερα στο θέμα της παρακοής των διαταγμάτων δικαστηρίου, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του Σιζόπουλου. Δεν τίθεται φυσικά θέμα αποχώρησης από την ΕΔΕΚ, αλλά η συνύπαρξη με τον Πρόεδρο του κόμματος καθίσταται… προβληματική.
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Καλά είναι σήμερα ο δραστήριος Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος να διοργανώσει εκδήλωση και να εξάρει με σχετική διαφώτιση ανάμεσα στα μέλη του, το έργο των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ( Κοσμά και Δαμιανού) ους και την Μνήμη Επιτελούμε. Οι συνάδελφοι τους εξέταζαν τους βασανισμένους ανθρώπους χωρίς να παίρνουν χρήματα. Καλά δύσκολοι καιροί για Αγίους αφού όπως γράψαμε επανειλημμένα το δέλεαρ των 2.1 δισεκατομμυρίων Ευρώ που παράγει η βιομηχανία της υγείας είναι τεράστιο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του προφανώς, αλλά και οι Άγιοι Ανάργυροι δείχνουν τον δρόμο.
  • ΥΓ: Να μην παραλείψουμε να ευχηθούμε και σε αρκετούς για την χθεσινή τους εορτή καθότι η Εκκλησία τιμούσε τον Άγιο Νάρκισσο. Μπορεί να μην έχουν το όνομα του στο ληξιαρχείο αλλά έχουν την χάρη του.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση