ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O αχταρμάς των συγκυβερνώντων (ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ) συγυρίστηκε – κέρδισε στην Βουλή

Πόλεμο κατά ΕΛΑΜ κήρυξε ο ΔΗΣΥ -Όταν βρέθηκαν κάτω από την σκέπη Σπύρου , Πρίγκιπας- Κάρογιαν

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Ο ΣΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

• Η γλύκα της εξουσίας ενδεχομένως να είναι η πανάκεια και για τον περιβόητο ΣΑΣΜΟ, μεταξύ των κομμάτων και καλά είναι οι φίλοι μας οι Κρητικοί, να το δοκιμάσουν και στο δικό τους τηλεοπτικό σενάριο. Ε, μα να βλέπεις στο ίδιο τραπέζι να επιχειρούν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές, που υπό άλλες προϋποθέσεις, ενδεχομένως να μην αντάλλασσαν ούτε και χαιρετισμό συνιστά μια πρωτόγνωρη κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό. Ο κοινοβουλευτικός συντονισμός ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ που επιτεύχθηκε χθες υπό την επίβλεψη των αρχηγών τους και με την συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών των 3 κομμάτων, αποτελεί και απαρχή για περαιτέρω συνεργασίες τους σε αρκετά επίπεδα. Πάντως, το δεδομένο είναι ότι ο περιβόητος και περιλάλητος ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ επίλυσης διαφορών και συντονισμού του πολιτικού ΑΧΤΑΡΜΑ των συγκυβερνώντων έκανε την κοινοβουλευτική του παρουσία με επιτυχία.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ- ΚΑΡΟΓΙΑΝ – ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΑΧΤΑΡΜΑ

• Προφανώς και οι 3 αρχηγοί ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ- ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ έκαναν ένα βήμα πίσω για να καταφέρουν να λειτουργήσει ο μηχανισμός , αφού διέγνωσαν ότι είναι προς το συμφέρον των κομμάτων τους και ενδεχομένως και των δικών τους στρατηγικών σχεδιασμών και φιλοδοξιών, να βρουν ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ και να στηρίξουν την Κυβέρνηση. Οι πράκτορες της ΞΥΠ Προεδρικού, επιμένουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και το άγγιγμα με το ραβδί του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με συνεχείς συναντήσεις με τους ΑΧΤΑΡΜΑδες τους έπεισε να συνεργαστούν. Τώρα πόσο θα κρατήσει η ευφορία και ο μηχανισμός επικοινωνίας και επίλυσης διαφορών των συγκυβερνώντων θα λειτουργήσει είναι κάτι που θα διαφανεί στο αμέσως προσεχές μέλλον.

ΕΥΚΡΑΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΟΙΝΟΥ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

• Πάντως το κλίμα ήταν εύκρατο και οι ΚΟΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ σε μείζονα θέματα( τετράμηνα – διορισμός Επιτρόπου Διοικήσεως- εκποιήσεις) συνέβαλαν ώστε να επιτευχθεί εκ πρώτης μια κουλτούρα συνεργασιών ανάμεσα στους βουλευτές των συνεργαζομένων κομμάτων. Ο πράκτορας της ΞΥΠ, επονομαζόμενος και ανεμογάμης ( παρακολουθεί ως εκ του προσωνυμίου την δράση ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ) μας ενημέρωσε ότι έζησε συγκλονιστικές στιγμές στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ όπου και συνήλθαν οι συγκυβερνώντες. Προς τούτο δε κατάφερε να απαθανατίσει και απείρου κάλλου ιστορικές στιγμές που σας παρουσιάζει, όπως τους ΠΡΙΓΚΙΠΑ- ΚΑΡΟΓΙΑΝ να βρίσκονται υπό την σκέπη και το άγρυπνο βλέμμα του ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ - ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΕΝΕΚΚΗ-

• Μάλιστα, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία στο κοινοβουλευτικό ΔΗΚΟικό σπίτι, αφού με πρωτοβουλία και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, αλλά και του βουλευτή ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΚΗ διενεμήθησαν σε όλους σοκολατάκια. Απών και μάλιστα συνειδητά , όπως πληροφορούμαστε , αφού δεν υπάκουσε στην συμφωνία συγκυβερνώντων για συζήτηση του θέματος των εκποιήσεων ήταν ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ. Απουσίαζε και ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ, αφού θα ήταν Προεδρεύων στην συνεδρία της Βουλής για κάποιο χρονικό διάστημα( τηρεί απαρέγκλιτα τα κοινοβουλευτικά θέσμια) μέχρι να αναλάβει η Πρόεδρος του σώματος που ήταν Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας. Κατά τ’ άλλα παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Πρίγκιπας – Χριστιάνα Ε.- Λεωνίδου- Μυλωνάς-Σενέκκης- Παντελίδης- Χρ. Σαββίδης, της ΔΗΠΑ Κάρογιαν- Γιακουμής- Τρυφωνίδης- Μουσιούττας και της ΕΔΕΚ Σιζόπουλος- Μυριάνθους- Αποστόλου, στην παρουσία φυσικά των ακάματων και τεχνοκρατών κοινοβουλευτικών τους συνεργατών, που ετοίμασαν την στρατηγική και ανέλυσαν όλες τις πρόνοιες των νομοσχεδίων. Ο κομματικός κοινοβουλευτικός στρατός όταν είναι καταρτισμένος είναι και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ.

ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΣΥ – ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ

• Κι ενώ οι συγκυβερνώντες χάρασσαν κοινή γραμμή, ο ΔΗΣΥ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕ στην εσωστρέφεια του με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ και οι βουλευτές του να παραμένουν ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΙ – προβληματισμένοι και κυρίως ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ. Παίζει φυσικά ρόλο ότι βρίσκονται και σε προεκλογικό περίοδο και η αντιπαλότητα ακόμη και ΑΝΆΜΕΣΑ σε βουλευτές που θα παλέψουν για θέσεις Αντιπροέδρων ( Τσιρίδου- Σάβια- Κάρουλλας) να είναι εμφανής , αλλά το κόμμα φαίνεται ωσάν να είναι ΑΚΕΦΑΛΟ. Διαφάνηκε ότι οι επιφυλάξεις αρκετών, ότι ο ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ της ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, θα ταλαιπωρεί και την ίδια και το κόμμα ήταν δικαιολογημένες , αφού λόγω και του θεσμικού της ρόλου η Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να είναι και ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ. Στην προκειμένη, σε ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ , όπως τετράμηνα- εκποιήσεις η ΑΝΝΙΤΑ Δ. ήταν ΑΠΟΥΣΑ είτε λόγω του ότι εκπληρούσαι τα τρίτα καθήκοντα της , που είναι να Προεδρεύει του κράτους λόγω απουσίας ΝικΧρι( ο οποίος θα ταξιδεύει συνεχώς ) ή λόγω του θεσμικού της ρόλου ως Προέδρου όλων των βουλευτών και αποχρώσεων και ως εκ τούτου πρέπει να τηρεί ίσες αποστάσεις.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΔΗΣΥ

• Κι αφού ο καθένας κάνει ότι γουστάρει αποφάσισαν να ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ το ΕΛΑΜ, γιατί τοποθετήθηκε σε θέματα μεταναστευτικού και λοιπών επιδομάτων. Και το έκαναν στο ψηλότερο επίπεδο δηλαδή ο Νο 3 του κόμματος ( Ν.ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ) ο Νο4 (ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΟΥΛΛΑΣ) και ο Νο5 (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ) προκαλώντας και μια σύγχυση στον Ναό της Δημοκρατίας. Ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ δεν ασχολήθηκε και ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ κατέφθασε στην Βουλή όταν θα συζητείτο δική του πρόταση νόμου περί ανεργιακού επιδόματος σε συνταξιοδοτηθέντες τραπεζικούς. Αν έγινε ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ από τον ΔΗΣΥ της Αννίτας Δ. η επίθεση στο ΕΛΑΜ, θα διαφανεί οσονούπω , αλλά με αυτό τον τρόπο ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΙ και τις τελευταίες γέφυρες για εν δυνάμει συμμάχους. Θέλει ο ΔΗΣΥ να βρεθεί στην ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ και να παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης, θα διαφανεί οσονούπω, όταν φυσικά βρει και χρόνο από τα πολλαπλά της καθήκοντα η Πρόεδρος της Βουλής να χαράξει στρατηγική.

ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ - ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΥΛΛΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ

• Εκτός κι αν οι του ΔΗΣΥ θεωρούν ότι η εμπεδωμένη αντίληψη ότι ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ εκλέγηκε χάρη και στις ψήφους του ΕΛΑΜ, που είναι όσοι και η διαφορά του από τον δεύτερο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ( 4% - 18 χιλιάδες ψήφοι), αποτελεί αιτία πολέμου και θα το τραβήξουν στα άκρα με συνεχείς επιθέσεις κατά του Εθνικιστικού κόμματος. Ενδεχομένως όμως η απάντηση στο ερώτημα να εμπεριέχεται και στην ατάκα του Προέδρου του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, που απαντώντας στις κατηγορίες των Συναγερμικών, τους επισήμανε ότι είναι απότοκο του ΦΛΕΡΤ του ΔΗΣΥ με την αριστερά και το ΑΚΕΛ, που άρχισε από τον Β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών. Πάντως, σ’ αυτές τις εκλογές διαλύθηκε και το ΑΦΗΓΗΜΑ που πλάσαρε η γαλάζια προπαγάνδα, ότι ο ΦΟΥΛΛΗΣ έχει στο τσεπάκι το ΕΛΑΜ και τον Χρήστου και θα τον ψηφίσουν χωρίς αντιρρήσεις. Αποδείχτηκε παραμύθι για Συναγερμική κατανάλωση… Αμάν τα χάπια μου τα γαλάζια τα Εθνικιστικά.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όσα φάρμακα – εμβόλια και λοιπά αναλώσιμα έμειναν στις αποθήκες και θα πετάγονταν στις χωματερές (τεράστια ζημιά για το δημόσιο που πλήρωσαν οι μακάκες φορολογούμενοι, αφού οι Κυβερνήσεις υπάκουσαν στις προσταγές των τηλε- επιδημιολόγων) διέταξε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών να δοθούν για τις γάτες που κολλούν πλέον κορωνοιό. Α, και μην γελάσετε. Οι κτηνίατροι, θα ενσπείρουν το πανικό με την βοήθεια και των πρόθυμων Μέσων Μαζικής εξημέρωσης, θα οδηγήσουν όλες τις γάτες προς εμβολιασμό επικαλούμενοι την επικινδυνότητα της ασθένειας, ενώ φυσικά θα υπάρξει και safe pass για τις γάτες. Σκέφτονται και το λοκντάουν. Τελικά τι άνθρωπος – τι ζώα. Τι επιδημιολόγοι- τι κτηνίατροι. Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη που άδουν περιπαθώς στο σχετικό άσμα οι ανεπανάληπτοι ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ- ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X