ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O αχταρμάς-ανασχηματισμός με ονόματα και η επανίδρυση του ΑΚΕΛ

Ως το Υπουργικό Συμβούλιο είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή αν προτιμάτε κοινωνικό παντοπωλείο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Έλα καλέ. Γράφουν-σβήνουν, επιμένουν σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά ο Νίκαρος ετοιμάζεται να προβεί σε αχταρμά - ανασχηματισμό, που παραπέμπει περισσότερο σε εσωτερικές μετακινήσεις παρά τεράστιες αλλαγές. Βλέπετε πονόψυχος ο Πρόεδρος μας θεωρεί ότι θα προκαλέσει κλάμα και οδυρμό, αν αλλάξει κάποιους εκ των Υπουργών και προσπαθεί να το αποφύγει. Έτσι και στην προκειμένη μετέρχεται διαφόρων τρικ και μεθόδων ώστε να μην κλάψουν αρκετοί και να μην δυσαρεστηθούν περισσότεροι. Λες και το Υπουργικό Συμβούλιο είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή αν προτιμάτε κοινωνικό παντοπωλείο και θα πρέπει όλοι οι βασανισμένοι άνθρωποι να παίρνουν πάντα κάτι από τις αγαθοεργίες.

• Ακούγονται τρελά σενάρια και ωραίες επινοήσεις αν και οριστική κατάληξη δεν υπάρχει, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα δεχθεί καμιά 100αριά τηλεφωνήματα από φίλους - υποστηρικτές ενδιαφερομένων (ομάδα ανθρώπων που πάντα κινείται σε περιπτώσεις διορισμούς για να εξασφαλίσει τον ημέτερο- ελεγχόμενο) και μετέπειτα θα αποφασίσει. Αν και όλα τα σενάρια είναι υπαρκτά και δεν αποκλείεται να δούμε και εκπλήξεις εντούτοις υψηλόβαθμος πράκτορας της ΞΥΠ μας ενημέρωσε ότι η μοναδική δυστοκία είναι στο Υπουργείο Υγείας.

• Εκεί όπου ο Νίκαρος θεωρεί ιδανικό τον τέως Πρόεδρο της Βουλής, που απλώς θα μετακινηθεί κατά 100 μέτρα, αφού τόσο απέχει η καρέκλα του στο Κοινοβούλιο από την αντίστοιχη που του προτείνεται στο Υπουργείο Υγείας. Αν και ο κ. Αδάμου σε όλη την σταδιοδρομία του διατράνωνε ότι ανήκει στις νέες δυνάμεις, εντούτοις θα λάβει υπόψη και την αρνητικότητα του Γενικού Γραμματέα σε τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θεωρεί το ΑΚΕΛ σαν αιτία πολέμου ή casus belli, όπως το λένε οι σπουδαγμένοι.

• Λοιπόν αν και είπαμε ότι όλα είναι ρευστά η ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ φαίνεται να προκρίνεται για την θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αφού ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΣΙΟΣ βαρέθηκε τους δημοσιογράφους και θέλει να εκπληρώσει την επιθυμία του, νυν και αεί, να καταλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ουπς η ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ που θα πάει. Πάντως στην Λεμεσό θα πηγαίνει, αλλά μόνο τα βράδια φαίνεται, αφού κι αυτή κατάλαβε που έμπλεξε με μπάτσους-αστυνομικούς και λοιπούς δικηγόρους και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Ο Νίκαρος την θεωρεί αξιόλογη και της προτείνει το Υφυπουργείο παρά τω Προέδρω, όπου η Έμιλυ θα απομονωθεί στον λόφο και όσο αντέξει…

• Φυσικά η εν λόγω αντικατάσταση θα γίνει μόνο αν ο νυν κάτοχος της θέσης, αθόρυβος μαχητής του Προεδρικού ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΜΑΣ επιθυμεί την αποχώρηση του ή την μετακίνηση του σε άλλο θώκο. Του προτάθηκε το Υπουργείο Παιδείας αλλά φαίνεται ότι δεν αποδέχεται, οπόταν θα γίνει σχετική διαβούλευση και με τον ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ που ως κολλητός φίλος του Νίκαρου, θα τα πούνε και θα βρουν λύσεις.

• Αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Παιδείας θα διοριστεί όνομα-έκπληξη που τυγχάνει να είναι Λεμεσιανός και αναμειγμένος στα εκπαιδευτικά δρώμενα . Όσον αφορά τον ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, όλα είναι πιθανά ακόμη και το ενδεχόμενο μετακίνησης σε άλλο θώκο. Από εκεί και έπειτα ότι ήθελε προκύψει αφού εμείς δεν υπακούσαμε στον Νίκαρο για παραφιλολογία. Εξάλλου ξέρουμε ότι τα παραπολιτικά και τα παρασκήνια είναι η παντοτινή αδυναμία και αγάπη του.

• Περνάμε και στους συντρόφους που ακόμη βρίσκονται σε αφασία. Καταπελτικό, επαναστατικό και εξόχως πολιτικό μανιφέστο ρίχνει στον προσυνεδριακό διάλογο ο Ευρωβουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ με ορισμένες ρηξικέλευθες τομές που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του κόμματος. Με χαρακτηριστικό τίτλο «καθαρά, έντιμα, αριστερά… Όχι λόγια, αυτή τη φορά πράξεις» παραθέτει σε ΑΚΕΛικό φόρουμ τις σκέψεις του που συνοψίζονται στην ιδέα της ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ του ΑΚΕΛ ως της μόνης λύσης για το κόμμα της αριστεράς.

• Ο Γεωργίου που όπως γράψαμε επανειλημμένα, υπό προϋποθέσεις και κατόπιν σφυγμομέτρησης των αντιδράσεων της βάσης του κόμματος στις εισηγήσεις του, θα διεκδικήσει την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, αναφέρει αρκετά στην εισήγηση του που θα δημοσιοποιήσουμε σε άλλο ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αριστεράς. Όπως ότι οι προειδοποιήσεις για την διολίσθηση του κόμματος γίνονταν από διάφορους, αλλά δεν λαμβάνονταν υπόψη από την ηγεσία, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές στην ηγεσία του κόμματος που εκτός από τον Γ. Γρ. ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και τους εν δυνάμει δελφίνους συνυποψηφίους του ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΙΔΗ.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αμάν ρε τι κουτσομπόληδες είσαστε που θέλετε να μάθετε τι έφαγαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης οι συνδαιτυμόνες στα γενέθλια της κορούς. Κάτι παλι αστακομακαρονάδες και μένουμε μέχρι εκεί καθότι χωριάτες της σούβλας που δεν γνωρίζουμε αλλά γκουρμέ φαγητά που στοιχίζουν μόνο για γεύμα, όσο και ο μισθός ενός οδηγού της κορούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση