ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Άριστος Δαμιανού 2ος τη τάξει στο ΑΚΕΛ - ΕΔΟΝόπουλο και νεοΚύπριος ο νέος διαπραγματευτής

Προβληματισμός Λουκαίδη για την άνοδο Άριστου- Aνατινάσσει το αφήγημα του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό η επιλογή του Μαυρογιάννη

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Ο Α. ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ

Προφανώς και αυτά που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα κόμματα είναι παρωνυχίδες, μπροστά σ’ αυτά που έχει ενώπιον του το ΑΚΕΛ, που περνάει μια περίοδο έντονης εσωστρέφειας, με τις επιθυμίες των στελεχών για τον υποψήφιο που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις Προεδρικές εκλογές, να διίστανται και να φέρνουν την ηγεσία σε δύσκολη θέση έως και ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ. Γιατί ναι μεν φαίνεται το ΑΚΕΛ να καταλήγει στον ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, αλλά συνεχίζουν αρκετά ηγετικά στελέχη να θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή ο πρώην διαπραγματευτής, αφού θα φέρει κι αυτός ΒΑΡΙΔΙΑ made in ΝΙΚΑΡΟΣ …

Εν πάσει περιπτώσει από την όλη ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές, διαφάνηκε για τους παροικούντες στην Εζεκία Παπαϊωάννου, αλλά και για όσους κινούνται στα πολιτικά παρασκήνια ότι ανακηρύχθηκε εκ των πραγμάτων, αλλά και ελέω ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, ως δεύτερος τη τάξει, ο βουλευτής ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ. Πλέον αποτελεί τον καθοριστικό παίκτη των εσωκομματικών του ΑΚΕΛ και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στις κατευθύνσεις που ακολουθεί το κόμμα.

Συνδέεται στενά με τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, οπόταν το έργο του είναι σαφώς ευκολότερο και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, που μετατρέπει τους δυο ως την οιονεί ηγεσία του κόμματος. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να κινηθεί μόνος του ο ΣτεφΣτεφ στον κυκεώνα που λέγεται ΑΚΕΛ και που ενδεχομένως να τον συμπαρασύρει και να τον εξουδετερώσει χωρίς να το αντιληφθεί, ενώ δεν έκατσε παρά μόνο λίγους μήνες στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΡΟΝΟ.

Κι όμως στο ΑΚΕΛ θεωρούν ότι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τον ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ως τον τύπο που θα προσφέρει αλλαγή στον τόπο, ιδιαίτερα στο Κυπριακό

Προς τούτο και για να αποδειχθεί η ανακήρυξη του Άριστου Δαμιανού ως του νούμερο 2 στο ΑΚΕΛ, παρατίθεται και από τον κόκκινο πράκτορά της ΞΥΠ η πληροφορία ότι η επιλογή Μαυρογιάννη αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του το οποίο και φαίνεται να καταφέρνει να κερδίζει, παρά τις αμφισβητήσεις και τις μεμψιμοιρίες όπως προαναφέραμε. Ο κ. Δαμιανού προετοίμαζε μεθοδικά το έδαφος για Μαυρογιάννη εδώ και αρκετό διάστημα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να βάλει στο κόκκινο τραπέζι την εν λόγω επιλογή.

Για να διαλύσει και τις όποιες αμφιβολίες βρήκε μέσω συγγενικών του διασυνδέσεων και τον σπόνσορα της υποψηφιότητας του Μπλακ Τζον που όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο σημείωμα πρόκειται για επιφανή ΑΓΡΟτη επιχειρηματία που είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει 7-10 εκατομμύρια που είναι απαραίτητα για την προεκλογική εκστρατεία. Βλέπετε οι ΑΓΡΟτες είναι αλληλέγγυοι, και στην προκειμένη δεν ξεχνιούνται τα παιδικά χρόνια που πέρασαν μαζί ως κολλητοί φίλοι και γείτονες, τα παιχνίδια ποδοσφαίρου στις αλάνες του Αγρού και τα κοτόπουλα που καταβρόχθισαν από την ψησταριά του ΔΙΟΜΗΔΗ, πατέρα του ΜπαλκΤζον.

Ο ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ

Μπροστά στο αδιέξοδο που περιήλθε το κόμμα η λύση Μαυρογιάννη θεωρείται εκ των πραγμάτων σωτήρια αφού οι άλλες υποψηφιότητες που προβάλλονταν, όπως του ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΛΑΤΗ, του ΤΑΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, συναντούσαν τεράστιες αντιδράσεις για διαφορετικούς λόγους. Οπόταν η αποφασιστικότητα Άριστου Δαμιανού διαφάνηκε ότι έπαιξε ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στην προκειμένη περίπτωση.

Φυσικά, ως είθισται στα κόμματα η άνοδος κάποιου εκ των στελεχών δεν αντικρίζεται πάντοτε θετικά, ιδιαίτερα στο ΑΚΕΛ, όπου η κούρσα για επικράτηση είναι πάντα στην ημερησία διάταξη. Αν και δεν το εξεδήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ εντούτοις την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ στο κόμμα του, την αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και ιδιαίτερο προβληματισμό. Μέχρι πρότινος θεωρείτο ως το αδιαφιλονίκητο νούμερο 2 στο κόμμα, με προοπτική για το επόμενο βήμα, αλλά φαίνεται ότι χάνει το προβάδισμα και έρχεται από την εξωτερική ως καθαρόαιμο, ο Άριστος Δαμιανού. Ο κόκκινος πράκτορας σε συνεργασία με τον Τμηματάρχη υψηλής πολιτικής ετοιμάζουν και σχετική έκθεση για τα εσωκομματικά του ΑΚΕΛ που θα την παρουσιάσουμε… οσονούπω.

ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Κι όμως στο ΑΚΕΛ θεωρούν ότι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τον ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ως τον τύπο που θα προσφέρει αλλαγή στον τόπο, ιδιαίτερα στο Κυπριακό. Εντάξει, ενίοτε οι ψευδαισθήσεις δεν είναι και απαγορευτικές στην ζωή των ανθρώπων. Οδηγούν έστω σε πρόσκαιρη ευφορία και ευτυχία και μέχρι την προσγείωση στην πραγματικότητα (ανεξαρτήτως βιαιότητας) αποτελούν στιγμές ευτυχίας. Κάπως έτσι και η ηγεσία του ΑΚΕΛ που με την επιλογή του ΜπλακΤζον ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ το αφήγημα της για το Κυπριακό, αφού ο τέως διαπραγματευτής ήταν εξ απορρήτων του Νίκαρου για 9μιση χρόνια.

Πως θα αντιμετωπίσει τους ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και ΦΟΥΛΗ στο Κυπριακό; Επιτιθέμενος στον εαυτό του; Αυτοί είχαν λιγότερη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις αφού ήταν η δουλειά του ΜπλακΤζόν και μάλιστα τον διαφήμιζαν (κόμματα- Προεδρικό) ότι την έκανε και πολύ καλά. Τώρα θα μας πουν ότι δεν έφταιγε για όσα συνέβαιναν στις διαπραγματεύσεις; Ε, σημαίνει ότι δεν ήταν καλός και χάνει και το μοναδικό του ΑΤΟΥ.

Τέλος πάντων. Θα κάνουμε το σχετικό χάζι. Για να δώσει συνέχεια στην πολιτική του στο Κυπριακό και για να μην μείνει το έργο του ημιτελές πρότεινε στον ΝΙΚΑΡΟ και αυτός αποδέχθηκε το πρόσωπο που διορίστηκε ως ΔΙΑΔΟΧΟΣ του. Μάλιστα κύριοι αντιλαμβάνεστε ότι ο Μπλακ Τζόν πολύ καλός κύριος πράος, ήρεμος όπως τον παρουσιάζουν (καλά δεν ψάχνουμε για δάσκαλο του κατηχητικού αλλά Πρόεδρο ημικατεχόμενης πατρίδας) είναι αδαής περί των πολιτικών παιγνίων και του την έστησε ο Νίκαρος. Τον έβαλε να επιλέξει τον διάδοχο του και αυτός πρότεινε ΕΔΟΝόπουλο για να ικανοποιήσει και το ΑΚΕΛ. Όπερ μεθερμηνευόμενο θα φορτώσουν στο ΑΚΕΛ και στον Μπλακτζόν ότι έχει σχέση με το Κυπριακό και την ανυπαρξία εξελίξεων… Τόσο εύκολα πέφτει σε παγίδες το Αντρικκούι μας;

• ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Λοιπόν το Αντρικκούι πρότεινε στον Νίκαρο και τον εισάκουσε, το πουλαίν του, τον αγαπημένο του ΜΕΝΕΛΑΟ ΜΕΝΕΛΑΟΥ, που είναι γνωστός στην πιάτσα για την προσήλωση του στο ΑΚΕΛ αλλά και την ΡΟΠΗ του στο νεοκυπριωτισμό. Εξάλλου το έγραψε και σε άρθρο του ο Μελής Μελή όπου φανερώνει την έφεση του προς τον Κυπριωτισμό και κατηγορεί αρκετούς που προωθούν την ελληνική παιδεία. Λόγω χώρου, σας βάζουμε μικρό μέρος άρθρου που περισυνέλεξε επιφανής πράκτορας της ΞΥΠ, για να καταλάβετε την κατεύθυνση του Μελή που δρέπει δάφνες, γιατί ως φοιτητής του Τμήματος τουρκικών σπουδών έδωσε μάχες κατά εκείνων που κατά την γνώμη του επιμένουν σε ελληνική παιδεία.

«Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι τα διλήμματα του τύπου «εθνοκεντρική» Vs «κυπροκεντρική» παιδεία, «ελληνικό» Vs «κυπριακό» πανεπιστήμιο, «ελληνική γλώσσα» Vs «κυπριακή διάλεκτος», δεν αποτελούν παρά προπετάσματα καπνού που υποκρύπτουν μια διαχρονική αντιπαράθεση μεταξύ δύο φιλοσοφιών για την παιδεία και ευρύτερα για την κοινωνία. Μεταξύ μιας παιδείας που στο όνομα του «ελληνοκεντρισμού» και του «εθνοκεντρισμού» θα αναπαράγει τη στασιμότητα, τη συντήρηση, την εσωστρέφεια, την παπαγαλία, το μιμητισμό και την περιχαράκωση, θα ανέχεται και ενίοτε θα καλλιεργεί φαινόμενα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, θα αδυνατεί να δημιουργήσει αναχώματα και ενίοτε θα διευκολύνει την ισοπέδωση κάθε πολιτισμικού πλούτου περιλαμβανομένων όχι μόνο των διαλέκτων αλλά στο τέλος και της ίδιας της γλώσσας και στην ακραία μορφή θα εκφράζει ότι πιο αντιδραστικό ανέδειξαν οι πιο σκοτεινές περίοδοι της ανθρώπινης ιστορίας. Και μιας παιδείας που θα βασίζεται στο δημοκρατικό διάλογο, την αναζήτηση, την έρευνα και στην κριτική σκέψη, θα καλλιεργεί πανανθρώπινες αρχές και αξίες όπως ο ανθρωπισμός, η πίστη στη δημοκρατία και στην ελευθερία, ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας και της διαφορετικότητας, θα αναδεικνύει και θα διαπλάθει συνειδήσεις ανθρώπων που θα πιστεύουν και θα αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.»

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τελικά είναι ακαταμάχητοι και πρωτοπόροι οι νέοι ηγέτες του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ και ο Γ. Διευθυντής ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΩΚΟΣ. Μετέτρεψαν το ΡΙΚΕΝΑ σε ΕΡΤ4. Όταν κάποιος παρακολουθήσει το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ1 στις 6 το απόγευμα θα διαπιστώσει ότι συνιστά αναπαραγωγή (μάλλον κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας λέγεται) του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Α, και το άλλο. Ακόμη και οι ομόλογοι τους ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ TV- ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ TV- ΑΟΥ ΑΟΥ TV, όταν ο Πρόεδρος του κράτους τους επισκέπτεται ξένη χώρα στέλνουν απεσταλμένους για να καλύψουν την επίσκεψη. Εκτός κι αν η Εσθονία δεν έχει αξιοθέατα. Προτιμούν ταξιδάκια στην Γενεύη οι ΡΙΚάδες Διευθυντές και ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X