ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
29° Λευκωσία,
31 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

O Άντρος δίνει το δακτυλίδι του Γ.Γ. στον Στέφανο και ο Λουκαίδης καραδοκεί

Οι φυλές της Κ. Επιτροπής προβληματίζουν τον Ευρωβουλευτή Γεωργίου που ζητεί κάλπες στην βάση

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Μαζεύοντας τα συντρίμμια τους στο ΑΚΕΛ θα επιχειρήσουν στο επικείμενο Παγκύπριο Συνέδριο 3-4 Ιουλίου και μέσω της ανάδειξης του νέου Γενικού Γραμματέα του κόμματος, την πολυπόθητη ανάκαμψη και ανασύνταξη, ώστε να περισώσουν ότι είναι δυνατό, αφού το κόμμα βρίσκεται στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του με το μέλλον του να προδιαγράφεται δυσοίωνο. Αν και η αλλαγή στο ανώτατο κομματικό αξίωμα προδιαθέτει αλλαγή της ψυχολογίας, εντούτοις με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο νέος Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ θα πρέπει να ανέβει βουνό ή αν προτιμάτε να αναρριχηθεί στο Έβερεστ.

• Οι συντριπτικές ήττες στις βουλευτικές εκλογές και στην εκλογή του Προέδρου της Βουλής, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις εντός κόμματος και υπάρχουν αρκετές σχολές σκέψης ανάμεσα στα στελέχη. Αφενός ορισμένοι θεωρούν ότι για να υπάρξει αλλαγή θα πρέπει να μπει ο νέος Γ.Γρ. με σκούπα και να εκκαθαρίσει τα πάντα και αφετέρου ορισμένα άλλα στελέχη θεωρούν ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά και σταδιακά για να μην διαταραχθεί το οικοσύστημα του κόμματος.

• Όπως πληροφορείται ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ, ο απερχόμενος Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ, όπως εξάλλου έχει δηλώσει και πρόσφατα, θα επιδιώξει να δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στον εκλεκτό του ή αν προτιμάτε σ’ αυτό που θεωρεί ότι θα υποβοηθήσει στην ανάκαμψη του κόμματος. Οι πληροφορίες από την Εζεκία Παπαϊωάννου επιμένουν ότι ο εκλεκτός του κ. Κυπριανού είναι ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής Λευκωσίας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του κ. Στεφάνου είναι ότι τυγχάνει και της στήριξης της οικογένειας Χριστόφια

• Η αξιολόγηση του Κυπριανού παραπέμπει στην εμπειρία και γνώσεις του κ. Στεφάνου, τον οποίο θεωρεί ότι λόγω και του νεαρού της ηλικίας του θα καταφέρει να δώσει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν κατάφεραν να εμφυσήσουν στο κόμμα. Εξάλλου ο Στέφανος έτυχε και ευρείας αποδοχής στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αφού κατετάγη δεύτερος - πίσω από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου - αποδεικνύοντας ότι διαθέτει και το σχετικό έρεισμα στην βάση.

• Ωστόσο, το σημαντικότερο πλεονέκτημα του κ. Στεφάνου είναι ότι τυγχάνει και της στήριξης της οικογένειας Χριστόφια, αφού οι πληροφορίες επιμένουν ότι η σκυτάλη με το δακτυλίδι του Γ. Γρ. θα συνεχιστεί με παράδοση από τον Στέφανο Στεφάνου, μετά από δυο - τρεις θητείες, στον ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, όπως ήταν και η επιθυμία που εξέφρασε σε ανύποπτο χρόνο, ο αείμνηστος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. Ακόμη επιπλέον ατού του κ. Στεφάνου είναι οι 35 και πλέον «Βούλγαροι», όπως αποκαλούνται από τους κόκκινους συντρόφους, δηλαδή οι απόφοιτοι Πανεπιστήμιων της Βουλγαρίας, όπως τυγχάνει και ο Στέφανος Στεφάνου.

• Προφανώς και σαν έτοιμος από καιρός να διεκδικήσει την θέση είναι και ο βουλευτής Λευκωσίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ που προσδοκεί να εισπράξει ψήφους από δυσαρεστημένους της Κεντρικής Επιτροπής που είναι το σώμα που θα εκλέξει τον νέο Γ. Γρ. , οι οποίοι θεωρούν ότι η αλλαγή πρέπει να επέλθει με ριζοσπαστικές αλλαγές στην δομή του κόμματος. Ο κ. Λουκαίδης έχει τις δικές του προσβάσεις στους έμμισθους του κομματικού μηχανισμού οπόταν και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

• Όσον αφορά τον Ευρωβουλευτή ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που παρουσιάσαμε σε σχετικό σημείωμα ότι θα είναι υποψήφιος για την θέση του Γ. Γρ., παρά την επιμονή των στενών συνεργατών του ότι είναι η ευκαιρία του να διεκδικήσει το αξίωμα, για το οποίο και προέβαινε σε βολιδοσκοπήσεις και συνέργειες το προηγούμενο διάστημα, εντούτοις προβληματίζεται αν θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής.

• Κυρίως λόγω των φυλών που απαρτίζουν την Κ.Ε, αφού σ’ αυτή συμμετέχουν ως επί το πλείστον έμμισθα μέλη του κομματικού στρατού, ξεπερνούν τους 70, αξιωματούχοι του κόμματος όπως βουλευτές - Δήμαρχοι γύρω στους 20, που αμείβονται από το κόμμα, αφού είναι γνωστή η πρακτική του ΑΚΕΛ βάσει της οποίας, όλοι οι αξιωματούχοι καταθέτουν τον μισθό που παίρνουν από την Πολιτεία στο επονομαζόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης και το κόμμα τους αμείβει αναλόγως της κρίσης του.

• Οπόταν και η προσπάθεια του κ. Γεωργίου θα ήταν όπως θεωρείται από αρκετούς μόνο για την τιμή των όπλων. Μάλιστα αρκετοί συνεργάτες του επιμένουν ότι πρέπει να απευθυνθεί στους σύνεδρους και την βάση του κόμματος και να επισημάνει ότι αλλαγή και ανάκαμψη δεν μπορεί να επέλθει στο ΑΚΕΛ με τους Στεφάνου - Λουκαίδη που ήταν ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ως μέλη της Γραμματείας του κόμματος, που λάμβανε τις αποφάσεις και που οδήγησαν στην καταστροφή.

• Ακόμη θα ζητήσει την αλλαγή στην αναχρονιστική , πεπαλαιωμένη έως και αρτηριοσκληρωμένη πρακτική η καθαρά ελεγχόμενη Κεντρική Επιτροπή , η οποία εκλέγει τους ανώτατους αξιωματούχους του κόμματος ώστε ως μέρος ρηξικέλευθων τομών που χρειάζεται το κόμμα να στηθούν κάλπες και να ψηφίσει όλος ο αριστερός λαός τον νέο Γ. Γρ. Κάλπες στην βάση είναι η λύση φωνάζουν οι υποστηρικτές του Γεωργίου.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ουφ επιτέλους και οφθαλμόλουτρο. Άρχισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και θα ανακουφιστούμε από τον πολυβολισμό που υπεστήκαμε από τους αχάπαρους πολιτικούς. Φυσικά και το ΡΙΚ ας προσέξουν λίγο με τον σχολιασμό. Καλά δεν κατάλαβαν τον αξεπέραστο τενόρο Αντρέα Μποτσέλι με την ερμηνεία του σε άρια και τον Μπόνο που ερμήνευσε το άσμα του ΓΙΟΥΡΟ 20, αλλά ας μας πληροφορούν για τις συμμετοχές στην Εθνική, την ομάδα των ποδοσφαιριστών και άλλες χρηστικές πληροφορίες. Ποιος κλωτσά το βλέπουμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πιστολέρο

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση