ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Αναστασιάδης ανοίγει τον δρόμο στον Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές

Δημοσκοπήσεις, δημοφιλία σε άλλα κόμματα, αποδεκτικότητα και καθαρότητα κριτήρια για επιλογή υποψηφίου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Δίπολο εξελίσσεται στον ΔΗΣΥ σε σχέση με την υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις Προεδρικές εκλογές, προσδίδοντας ιδιαίτερο σασπένς και αγωνία στο πολιτικό σκηνικό και προκαλώντας παρενέργειες σε αρκετούς ανθρώπους και εν γένει σε καταστάσεις. Από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχήματα των σεναρίων για τις Προεδρικές είναι ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος και με βάσει τα υφιστάμενα δεδομένα, θα έχει προβάδισμα για εκλογή στον ανώτατο θώκο της Δημοκρατίας.

• Κι επειδή στην περιρρέουσα παρουσιαζόταν ΕΝΤΕΧΝΩΣ, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περίπου ξεκαθάρισε ότι ευνοεί υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ, η χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ΜΑΡΙΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ αποσαφηνίζει το σκηνικό και βάζει στην ίδια μοίρα με τον ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και τον Υπουργό Εξωτερικών ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Περιέργως τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης το ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ, πιστεύοντας ότι δεν θα περάσει στην κοινωνία, και θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες εντυπώσεις. Εμείς όμως δεν ταχθήκαμε να δημιουργούμε εντυπώσεις αλλά να μεταφέρουμε γεγονότα και ειδήσεις και να καταγράφουμε και επισημαίνουμε προεκτάσεις…

• Προφανέστατα και οι πλέον αδαείς θα λέγαμε γνωρίζουν ότι οι δηλώσεις του Κ.Ε ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ τη θέληση Νίκαρου και ουδόλως μπορεί να μην στρατεύονται στην ευρύτερη στρατηγική και σχεδιασμούς του σε ποιο θα δώσει το ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ του διαδόχου. Στην προκειμένη ο Πελεκάνος ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι: «Είχε αναφερθεί στις διαδικασίες και τις καταστατικές πρόνοιες όσον αφορά την επιλογή υποψηφίου στον ΔΗΣΥ( παραπέμποντας ότι υποψήφιος είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος του κόμματος) ενώ αναφέρθηκε και σε γεγονότα του 2008 με την επιλογή ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ως υποψηφίου στις Προεδρικές». Για μην ξεχνιόμαστε. Τότε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ και Υπουργός Εξωτερικών ο Ιωάννης Κασουλίδης. Οπόταν ο Αναστασιάδης άνοιξε τότε τον δρόμο στον Κασουλίδη και επισημαίνει ότι και τώρα μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο.

• Έτσι ξεκινούν οι συζητήσεις. Ο καθένας διατυπώνει την θέση του κι εμείς την δική μας για να μην αιωρείται το θέμα. Και διατηρούμε την ίδια άποψη εδώ και έξι μήνες, αφού η δεξαμενή σκέψης της ΞΥΠ μετά από πολύωρες αναζητήσεις, ψάρεψε την ιδέα ότι η λύση είναι να καθίσουν σε ένα τραπέζι Φούλης και Χριστοδουλίδης και ως Πάφιοι να βρουν την λύση και να πορευθούν μαζί για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου. Μια τέτοια είδους ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα δίνει περιθώρια σε αντιπάλους και θα πρόκειται για εκλογή ενός γύρου.

• Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις υπάρχει και ο μπούσουλας που μπορεί να είναι υποβοηθητικός και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Οι δημοσκοπήσεις που θα δώσουν την δυναμική του κάθε ενός εκ των υποψηφίων, της αποδεκτικότητας του στην κοινή γνώμη και της διείσδυσης σε άλλα κόμματα, που ανυπερθέτως θα χρειαστούν οι ψηφοφόροι τους για να πετύχουν τον στόχο τους. Εξάλλου, αρκετές εκ των αποφάσεων παίρνονται και μετά από διενέργεια δημοσκοπήσεων , με τα ευρήματα τους να παρουσιάζονται ως οδοδείκτης για περαιτέρω δράσεις. Ε, δεν μπορεί κάποιος να πηγαίνει στα τυφλά και να αρκείται σε όσα του μεταφέρουν οι έμμισθοι , οι φίλοι και τα κομματόσκυλα που έχουν αναμφισβήτητα την δική τους ατζέντα.

• Πάντως ο Φούλης συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία και πραγματοποιεί επισκέψεις για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες από εργοστάσια , επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα, αμπέλια, παπουτσοσυκιές και παντός είδους φυτά και ζώα που υπάρχουν στο νησί. Μετά απ’ αυτήν την μακρά περιοδεία, η δημοσκόπηση για την δημοφιλία του θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος και αναλόγως θα πράξει. Ε, δεν μπορεί να βαδίζει στα τυφλά πολιτικός του βεληνεκούς του Φούλη και να στηρίζεται ΜΟΝΟ στο ένστικτο και στους κονκλαβιούχους που τον περιστοιχίζουν.

• Από την άλλη πλευρά αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος ο ΥΠΕΞ Ν. Χρι. θα πρέπει σε κάποιο στάδιο - μάλλον στο δεύτερο τρίμηνο νέου έτους - να υποβάλει την παραίτηση του από το αξίωμα και να τρέξει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών. Πάντως ο Νίκος Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι μπορεί να κεφαλαιοποιήσει και το πολυδιάστατο έργο του στο ΥΠΕΞ , ενώ μετά από μελέτη και ενασχόληση και ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, μπορεί να αντεπεξέλθει και σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Εξάλλου με ορθολογιστικούς διορισμούς Υπουργών όλα μπορούν να γίνουν…

• Μια άλλη παράμετρος του θέματος είναι αν και σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος εκ των δυο να ελκύσει προς συνεργασία κάποια εκ των κομμάτων ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΔΗΠΑ - ΕΛΑΜ . Η όποια συνεργασία είναι αυτονόητο ότι μετατίθεται στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών αλλά οι προγενέστερες συμφωνίες και οι δεσμεύσεις αποτελούν διαπραγματευτικό ατού στα χέρια των υποψηφίων. Φυσικά όπως διαμορφώθηκε ο πολιτικός χάρτης και η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων, δύσκολα μπορεί κάποιο πολιτικό κόμμα να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ το σύνολο των υποψηφίων του προς τον υποψήφιο για την Προεδρία με τον οποίο θα συμφωνήσει για συνεργασία.

• Η εν λόγω παράμετρος, της ανυπακοής δηλαδή των ψηφοφόρων και της αποχώρησης τους από το κομματικό μαντρί σε συνάρτηση με την κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία με τις προτεραιότητες που θέτει θα αποτελέσουν ενδεχομένως και ΚΛΕΙΔΙ για να ανοίξει κάποιος τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ της εξουσίας, που λέγεται Προεδρικός θώκος.

• Κι επειδή πάλι θα αρχίσουν οι μεμψιμοιρίες, οι κατηγορίες και οι επιθέσεις να γνωρίζουν ότι κανείς δεν κέρδισε μάχες στην ζωή εμφορούμενος από φοβίες, ανασφάλειες και κυρίως ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ. Φιλιά σε όλους και για εμάς ισχύει ο στίχος του παμμέγιστου ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ που ερμηνεύει με την αισθαντική της φωνή η ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ ( μην ακούσω συνειρμούς για τον παμπάλαιο Ξιουρή και τις παλαιολιθικές τραγουδιστικές του προτιμήσεις) στο άσμα « οι παλιοί μας φίλοι». Άδει λοιπόν η Κωχ : « Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται/ όταν τα γιοφύρια πίσω μας θα κόβονται/ εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω/ τις μέρες τις παλιές…»

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ουάου. Θα ταράξουμε την οικονομία και τους λοιπούς συντάκτες με την πληροφορία που μας μετέφερε ο υψηλόβαθμος πράκτορας ΛΟΥΑ ότι επίκειται συγχώνευση τραπεζών στο Κυπριστάν που θα προκαλέσει εκρήξεις και αναταραχές. Οσονούπω οι εκρήξεις και μην μας ξεχάσετε κι εμάς. Άσχετο αλλά η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη, οπόταν όλα γίνονται…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X