ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O αγωγός στην Τουρκία, η κοινή επιτροπή για φ. αέριο και η Εθνάρχης Ειρήνη Χ.

Προβάλλεται σαν υποψήφια της αριστεράς και θα κατέβει ανεξάρτητη αν δεν την στηρίξει το ΑΚΕΛ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Παρουσιάζεται σαν περιφερειακό θέμα από όσους δεν επιθυμούν να το αγγίξουν, γιατί ζεματίζει και φοβούνται τα χεράκια τους μην πάθουν εγκαύματα. Ωστόσο θα καίει το Κυπριστάν το επόμενο διάστημα οπόταν και θα πρέπει να μας πληροφορήσουν περί τούτου οι ταγοί μας και ιδιαίτερα όσοι εξ αυτών επιθυμούν να ανέλθουν στην εξουσία. Κι επειδή τα εν λόγω θέματα ενδεχομένως να κρίνουν και συνεργασίες τα θέτουμε, αφού όπως πληροφορηθήκαμε ήδη σε κάποια κόμματα συζητείται έντονα και μετά επιτάσεως. Μάλιστα για υποψηφίους όπως τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ, τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, θα παίξει καθοριστικό ρόλο η θέση τους στα θέματα διαχείρισης φυσικού αερίου και ενδεχομένως να αποτελεί και αιτία για να μην προβληθούν ως υποψήφιοι στις Προεδρικές εκλογές από ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ.

• Καθοριστική θα είναι και η τοποθέτηση και των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ-ΦΟΥΛΗ στα εν λόγω θέματα, αφού ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ- ΔΗΠΑ θα λάβουν σοβαρά υπόψη και τις δικές τους θέσεις επί των καυτών αυτών θεμάτων. Παρά τους δικολαβισμούς και τις ήξεις αφήξεις στο παρόν στάδιο στην προεκλογική εκστρατεία και στις διαπραγματεύσεις για σύμπηξη συμμαχιών θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους εν δυνάμει εταίρους.

• Συγκεκριμένα ο αγωγός του φυσικού αερίου που θα παράγεται από τα οικόπεδα του Κυπριστάν να οδεύει προς Τουρκία στα πλαίσια μιας διφορούμενης και ενδεχομένως ουτοπικής προσέγγισης ότι σε τέτοια περίπτωση ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα συναινέσει στην λύση του Κυπριακού. Την εν λόγω θέση ασπάζεται και ο Αχιλλέας Δημητριάδης και αρκετοί υποστηρικτές του εντός και εκτός ΑΚΕΛ που τον προωθούν αδιαλείπτως σε μια μορφή λύσης με δέλεαρ το φυσικό αέριο. Αντίθετη άποψη και μάλιστα σφοδρή φαίνεται να έχει η πλειοψηφία στελεχών του ΑΚΕΛ που θεωρεί ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν οδηγεί προς λύση του Κυπριακού και είναι άκρως επικίνδυνη.

• Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο κ. Παμπορίδης που δεν συναινεί σε τέτοιου είδους διευθετήσεις και ευελπιστεί ότι η ενασχόληση του με το θέμα και η συγγραφή σχετικού βιβλίου θα τον υποβοηθήσει να παρουσιάσει ως ατού τα περί φυσικού αερίου.

• Κάποιες γκρίζες ζώνες παρατηρούνται στις απόψεις και περί της σύστασης κοινής επιτροπής για διαχείριση του φυσικού αερίου. Όπως επανειλημμένα γράψαμε περί του συγκεκριμένου υιοθετείται από αρκετούς μια λύση τύπου δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών, όπου συμμετέχουν Ελληνοκύπριος - Τουρκοκύπριος και εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Κάπως έτσι οραματίζονται αρκετοί τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου και τον πλούτο του Κυπριστάν έστω και αν δεν έχει εκ των προτέρων λυθεί το Εθνικό θέμα. Επιμένουν μάλιστα ότι με τέτοιου είδους προσέγγιση θα επιτευχθεί η γρηγορότερη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου με την σύμφωνο γνώμη της Τουρκίας. Καυτό θέμα που παραμερίζεται για τα επουσιώδη, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι που θέλουν το χρίσμα των κομμάτων σε πρώτο στάδιο στις συνεντεύξεις που θα δώσουν με τις ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και οι άλλοι του ΔΗΣΥ στις επαφές τους με τους ψηφοφόρους που επιθυμούν να ελκύσουν…

• Αυτά περί υδρογοναθράκων αν και εμείς καταγράψαμε και το ενδεχόμενο αντί του προσοδοφόρου αερίου που θα αντληθεί από την θάλασσα να περιοριστούμε στο συνώνυμο του που αποτελεί την ύστατη προσπάθεια συγκεκριμένου μέρους του σώματος για να άδει άριες ή για άλλους λαϊκά άσματα Στέλιου Καζαντίδη, όπως το «δυο πόρτες έχει η ζωή»

• Αμάν. Μα το Κοινοβούλιο ανακήρυξε ΕΘΝΑΡΧΗ του Κυπριστάν την ΕΙΡΝΗ ΧΑΡΑΛΑΠΙΔΟΥ; Μα δεν ακούσατε διθυράμβους από το σύνολο των κομμάτων του Κοινοβουλίου για την πρόταση νόμου της που εγκρίθηκε περί πληροφοριοδοτών; Μελετήσαμε το νόμο όπως ψηφίστηκε λόγω ΞΥΠ, αλλά ουδόλως μας αφορά και μας αφήνει αδιάφορους. Προσέξατε όμως τι έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής της περασμένη Πέμπτη. Όλα τα κόμματα μίλησαν για την τεράστια προσπάθεια της Χαραλαμπίδου για να προωθηθεί το νομοθέτημα.

• Μέχρι και το ΕΛΑΜ ψήφισε το νομοσχέδιο και ο Πρόεδρος του ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ επισήμανε ότι δεν έχει παρωπίδες το κίνημα του και ψηφίζει για το καλό του τόπου. Έλα όμως που κάποιος προσεκτικός παρατηρητής θα διαπίστωνε ότι στο ΑΚΕΛ επικρατούσε παγωμάρα λες και η Βουλή έπλεκε το εγκώμιο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ. Συνοφρυωμένοι έως και εκνευρισμένοι για όσα άκουγαν σήκωσαν το χεράκι με βαριά καρδιά και μετά δυσκολίας.

• Ε, βέβαια αυτά ακούει η Ρένα μας και παρουσιάζεται σαν εν δυνάμει υποψήφια για την Προεδρία και μάλιστα σε αντιπαραβολή με την αντίστοιχη Παμπορίδη, Προβάλλεται σαν υποψήφια της αριστεράς και μεταφέρει σε κάθε στιγμή και με οποιαδήποτε αφορμή ότι πρέπει να της δοθεί το χρίσμα γιατί με τρεις υποψήφιους από τον ΔΗΣΥ θα καταρρεύσει το ΑΚΕΛ. Η επιμονή της έγινε ενοχλητική και παρά το ότι της έγιναν συστάσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ επιμένει και δηλώνει ότι θα κατέβει ανεξάρτητη αν δεν την ψηφίσει το κόμμα.

• Ε, είναι πρόβλημα καθότι η Ρένα είναι δημοφιλής όπως αποδείχτηκε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις - πρώτη σε σταυρούς προτίμησης - και ευελπιστεί ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς θα προσελκύσει και το ΔΗΚΟ. Α, μάνα μου οι ανακατωμένες δυνάμεις του ΑΚΕΛ τελικά θα τιμήσουν το προσωνύμιο τους και θα ανακατέψουν το κόμμα με νέες επαναστάσεις.

• Απορία: Τώρα που οι Τουρκοκύπριοι εξέλεξαν τον Τατάρ που θέλει δυο κράτη και πάλι κάποιοι Ε/Κ πιστεύουν ότι δεν κάνουμε όσα πρέπει να τους ελκύσουμε και φταίμε εμείς για όλα ; Πάντως ο καημένος Ακιντζί που παρουσιαζόταν διαλλακτικός και τον προωθούσαν οι δικοί μας …εξαφανίστηκε.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η ανοσία της αγέλης- το τείχος της ανοσίας - ο εμβολιασμός για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αποτελούν κι αυτά μέρος μέρος της ίδιας κατηγορίας με την εφεύρεση Κωστρίκκη περί της παραλλαγής του ιού. Τουτέστιν παραμύθια - επιστημονικά ψέματα και τεχνικά λάθη. Παρεμπιπτόντως οι συνάδελφοι - συμφοιτητές και κάποιοι εξ αυτών γκουρού του τηλεπιστήμονα ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ σε ΑΓΓλία- Ιρλανδία είναι άσχετοι και επικίνδυνοι που χαλάρωσαν τα μέτρα και κήρυξαν λήξη στην πανδημία; Ε, μα αυτοί δεν βγαίνουν καθημερινά στις τηλεοράσεις; Ο ιός της δημοσιότητας είναι απείρως ποιο επικίνδυνος από αυτό του κορωνοιού…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X