ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νουρής VS Xάρης Γ.: Αποκαθήλωση λαϊκισμού - ρηχότητας της Βουλής

Πολυδιασπασμένος ο ΔΗΣΥ για θέμα ταυτοτήτων χωρίς συνεννόηση και καθαρή γραμμή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Σε τέτοιες στιγμές όλα είναι μικρά και ασήμαντα. Μπροστά στην απώλεια ανθρώπων τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και η απώλεια της Υπουργού Εργασίας ΖΕΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ ήταν τεράστια πρώτα για τους δικούς της ανθρώπους και κατά δεύτερον στην πολιτεία και στον τόπο που υπηρέτησε με όλες τις δυνάμεις της με προσήλωση και πάθος. Αιωνία της η Μνήμη και πήγε στον πραγματικό κόσμο για να αναπαυθεί εν ειρήνη…

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟΥ

  • Όμως δεν μπορούμε να μην επιστρέψουμε στα γήινα, τα καθημερινά και τα επιφανειακά. Ωστόσο, αυτή είναι η ζωή. Κι εμείς σήμερα θα παρουσιάσουμε τα όσα ευτράπελα παρακολουθήσαμε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου επέστη ακόμη ένα ΠΛΗΓΜΑ η Βουλή, από τις συμπεριφορές των εκπροσώπων του λαού. Τελικά, όπως και σε όλα σ’ αυτήν την ζωή νομοτελειακά η αλήθεια πάντα φανερώνεται και τα πράγματα αποκαθίστανται. Η γεύση πάντως που άφησε η συνεδρία για ένα τόσο καυτό κοινωνικό θέμα , όπως η διαγραφή του πατρωνύμου από τις πολιτικές ταυτότητες ήταν πικρή έως και αηδιαστική. Όμως και μέσα απ’ αυτή την διεργασία, ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΝΑΓΛΥΦΑ Η ΡΗΧΟΤΗΤΑ της ΒΟΥΛΗΣ.
  • Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι γίνεται ο Ναός της Δημοκρατίας, έρμαιο της διεργασίας των πολιτικών εγκεφάλων για προβολή που ενίοτε συγχύζεται και με προσωπικές ατζέντες και κομματικές ισορροπίες. Πάντως χθες ο ΔΗΣΥ ως κόμμα δέχθηκε τρομερό χαστούκι στην Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφού για ένα θέμα παρουσίασε 4 διαφορετικές απόψεις. Ναι και εκτός αυτών για μια ακόμη φορά διαγνώστηκε ΕΥΚΡΙΝΩΣ ότι ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ που διεξάγεται στο παρασκήνιο, σε σχέση με την κατάληψη του θρόνου της Πινδάρου έχει φτάσει σε οριακά σημεία.

ΘΕΜΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΩΝ

  • Για ένα θέμα που θα μπορούσε να επιλυθεί σε 2 λεπτά αν κάποιος βουλευτής του ΔΗΣΥ σήκωνε το τηλέφωνο και ρωτούσε τον Υπουργό Εσωτερικών ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ για τις παραμέτρους του θέματος, έτσι ώστε να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ προβλήματα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, πέραν από τα ΗΘΙΚΑ ερωτήματα που προκύπτουν, προκλήθηκε ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ και δημόσια συζήτηση με διαχωρισμό πολιτών και αλληλοκατηγορίες. Ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει σωρό προβλήματα και δεν χρειάζεται και άλλου είδους διλήμματα.

ΝΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ – ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

  • Κι όμως άφησαν να προκληθεί αντιπαράθεση για να διαπιστώσουν χθες που άκουγαν τον ΗΜΕΤΕΡΟ τους και Υπουργό της Κυβέρνησης τους, να εξηγεί τα προβλήματα που θα επισωρευτούν. Εκεί παρακολουθήσαμε τις πρώτες δυο διαφορετικές απόψεις στον ΔΗΣΥ, αφού ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ αν και δεν ήταν μέλος της Επιτροπής ένοιωσε την ανάγκη να παραστεί για να μας πει ότι δεν χρειάζεται να έχουμε καν ταυτότητες. Όλα αυτά είναι ξεπερασμένα, με πατρώνυμα – μητρώνυμα και άλλα κατά τον κ Γεωργιάδη, που προφανώς αποτελεί μια άλλου είδους σχολή σκέψης στον ΔΗΣΥ απ’ αυτή του ΥΠΕΣ Νουρή. Συμπτωματικά είναι και οι δυο δελφίνοι που θα διεκδικήσουν την Προεδρία του ΔΗΣΥ.
  • Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ επισήμανε ότι θα πρέπει να δίνεται η προαιρετική επιλογή αναγραφής του πατρωνύμου στις ταυτότητες, ενώ λίγες μέρες προηγουμένως η βουλεύτρια ΣΑΒΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ είχε στηρίξει μια άποψη κάπου μεταξύ των δυο θέσεων…
  • Η τέταρτη γαλάζια διαφορετική άποψη διατυπώθηκε από την βουλεύτρια ΡΙΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ η οποία συμμερίστηκε- υιοθέτησε τις απόψεις της Επιτρόπου Διοικήσεως ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διάκρισης για τα παιδιά.

Η ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΠΑΡΟΥΣΑΖΕΙ ΡΩΓΜΕΣ

  • Κατά τ’ άλλα υπάρχει ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ στον ΔΗΣΥ και όλοι εργάζονται για την υποψηφιότητα του Προέδρου τους ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Ας αρχίσει απ’ αυτά ο Φούλης και μετέπειτα ψάχνει και ψηφοφόρους απ’ άλλα κόμματα. Ο καθένας τραβάει όποιο δρόμο θέλει και σηκώνει το δικό του μπαιράκι. Αν δεν βάλεις τάξη φίλε Φούλη μου στα εσωκομματικά τότε η έξωθεν καλή μαρτυρία θα είναι στρεβλή και θα παρουσιάζει ρωγμές και άσχημα εικόνα.

ΕΙΡΗΝΗ Χ. – ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ - ΣΑΒΙΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Όσον αφορά το σχετικό θέμα ειπώθηκαν και πολλά ψέματα, ενώ η προσπάθεια στηρίχτηκε σε ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Και εδώ εμφανίζεται ο λαϊκισμός και η ρηχότητα της Βουλής. Εδώ και ένα δεκαπενθήμερο βγαίνουν στα κανάλια η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, η ΣΑΒΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ και προκαλούν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ανεμίζοντας την σημαία της προοδευτικότητας, αλλά επικαλούνταν λάθος στοιχεία για να χτίσουν την επιχειρηματολογία τους και απλώς δημιουργούσαν εντυπώσεις. Κέρδισαν λίγα λεπτά δημοσιότητας έχασαν όμως από την αξιοπιστία τους αφού δεν ήταν καλά ενημερωμένες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ - ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  • Πρώτον και βασικό είναι ότι δεν υπάρχει στις ταυτότητες η ένδειξη ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. Για όσα παιδιά υπάρχει αυτό το θέμα μένει κενό δίπλα από την αναγραφή, όνομα πατρός. Κατά δεύτερο, η αναγραφή των πατρωνύμων ισχύει σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΧΙ σε καμία εκτός Κυπριστάν, όπως διαλαλούσαν για τόσες μέρες στα ΜΜΕ. Η χρησιμότητα της αναγραφής του ονόματος πατρός είναι απαραίτητη πέραν της ταυτοποίησης λόγω ύπαρξης πολλών παρόμοιων ονοματεπωνύμων, όπως 2036 Γιώργος Γεωργίου - 1203 Αντρέας Αντρέου και 1222 Κώστας Κωσταντίνου, για σκοπούς απόδοσης προσφυγικής ιδιότητας – ταυτοποίησης Τ/Κ, για συναλλαγές, ως ταξιδιωτικό έγγραφο και για χρήση από την Αστυνομία.

ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Η ΕΠ. ΠΑΙΔΙΟΥ

  • Άλλη θλιβερή ιστορία που αποδεικνύει ότι ενίοτε ο ΝΙΚΑΡΟΣ διόριζε ανθρώπους σε πόστα απλώς γιατί του έπαιζε πουρού κάποιος έξω από το Προεδρικό είναι και η Επίτροπος του παιδιού ΔΕΣΠΩ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ. Πάντα πρόθυμη να αντιπολιτευθεί, παραδέχτηκε στην διάρκεια της συνεδρίας ότι η γνωμάτευση τη στηρίχτηκε σε κάποιο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, σε κάποια επιστολή που είχε στο φάκελο της προ δεκαετίας και άλλα τέτοια. Εκτός αίθουσας που συνεδρίασε η Επιτροπή και με παρότρυνση της Ρένας Χαραλαμπίδου, ήθελε να κάνει δηλώσεις για να προβληθεί προφανώς το βράδυ στις ειδήσεις και να μας πει ότι διαφωνεί με την Επ. Διοικήσεως (αλήθεια δεν καταλάβαμε που) και να επιδοθεί σε φιλιππικό για την προστασία των παιδιών. Αρλουμπολογίας το ανάγνωσμα. Κρίμα και περιμέναμε περισσότερα από πρώην δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Νομίζαμε ότι είναι υπεράνω και δεν επηρεάζονται από την λαγνεία της δημοσιότητας και των καμερών.
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Επιχειρηματική βόμβα θα σκάσει οσονούπω σύμφωνα με πληροφορίες Τμηματάρχη πράκτορα της ΞΥΠ. Και θα κάνει αίσθηση γιατί ο κύριος θα ασχοληθεί - εμπλακεί σε άλλο τομέα που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο του. Όλα δεν είναι παρεμφερή σ’ αυτό τον τόπο, αν έχεις καλούς φίλους;
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση