ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπαμ επιχειρεί ο Κάρογιαν με συμμαχία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ και προϋπόθεση plan b Αβέρωφ

Στοπ στις εκποιήσεις επιχειρούν ΕΛΑΜ - Παπαδούρης - Συμπεριφέρονται σαν Υπουργείο Παιδείας του στέμματος καταγγέλλει στέλεχος της ΟΕΛΜΕΚ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ;

Ενδεχομένως να αποτελεί και ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ή άλλη μια προσπάθεια με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, στην πολιτική δεν πρέπει να αποκλείεις οτιδήποτε, αφού αρκετές φορές οι δυσκολίες και οι συνθήκες που επικρατούν στην αρένα μπορεί και να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ τα δεδομένα και να δώσουν άλλη διάσταση στην μάχη των Προεδρικών εκλογών. Ανεξαρτήτως των ποσοστών επιτυχίας όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο, για τα πάντα διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις, οι οποίες και θα διαφανεί κατά πόσον είναι βάσιμες ή ανεδαφικές στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Πάντως, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ πέρασε στην δεύτερη φάση του σχεδίου του (η πρώτη μιλούσε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά απορρίφθηκε) που περιγράφει την σύσταση Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Φανταζόμαστε ότι για να πετύχει κάτι τέτοιο με τις υφιστάμενες συνθήκες και δεδομένα και μετά την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, τίθεται ως ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ η συμμετοχή του ΔΗΣΥ. Διαφορετικά τα υπόλοιπα κόμματα μάλλον δεν έχουν διάθεση και δεν ρισκάρουν να μπουν σε ΚΥΚΕΩΝΑ προεκλογικού, με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αν ληφθεί υπόψη ότι έχουν και αρκετές εγγενείς διαφορές μεταξύ τους, που αν η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ δεν είναι ξεκάθαρη θα βρικολακιάσουν και θα τους ρουφήξουν τις ψήφους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΑΒΕΡΩΦ

Πάντως οι πράκτορες της ΞΥΠ μετέφεραν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η προσπάθεια Κάρογιαν βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με συναντήσεις που πραγματοποιούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και που στοχεύουν να αποκωδικοποιήσουν την κατάσταση. Όπως προαναφέραμε βασική ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ είναι η ένταξη του ΔΗΣΥ στο εν λόγω πλάνο και αν η όλη κατάσταση μπορεί να εξυπηρετηθεί και με τυχόν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Ο οποίος ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και το επιτελείο του αν και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου κολακευτικές γι’ αυτούς, εντούτοις επιμένουν ότι σε περίπτωση που ξεδιπλωθεί σε πλήρη ανάπτυξη η προεκλογική εκστρατεία θα ανατρέψουν τα δεδομένα.

Η προϋπόθεση για ευόδωση της επιχείρησης με κωδικό Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής του Κάρογιαν, βρίσκεται λοιπόν υπό την αίρεση τυχόν plan b του Αβέρωφ. Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ καταγράφονται αρκετοί θιασώτες μιας τέτοιας δράσης αλλά προβληματίζονται κυρίως για το πρόσωπο που θα ηγηθεί.

ΕΠΙΦΑΝΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΙΚΑΡιο υποψήφιο

Όσον αφορά το ΔΗΚΟ επιφανή στελέχη πρώτης γραμμής, όπως η Αν. Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, ο βουλευτής ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ σε μια λύση διαφορετική από αυτές που προτείνονται από αρκετούς στο κόμμα, δηλαδή στήριξη ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Έτσι και την πρόταση Κάρογιαν ενδεχομένως να την αντικρίζουν σαν μια διέξοδο, που μπορεί και να αγκαλιαστεί από την βάση του κόμματος και θα παραπέμπει στο σύνθημα τους περί αλλαγής. Όπως λένε οι τρεις της ιεραρχίας του ΔΗΚΟ - που αν και εσωκομματικά τους χωρίζουν πολλά, εντούτοις στο συγκεκριμένο θέμα ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ανυπερθέτως - δεν μπορούν να ψηφίσουν κάποιο εκ των ΝΙΚΑΡΙων (προσωνύμιο που καθιερώνει η στήλη) υποψηφίων, αφού δεν θα επιφέρουν αλλαγή… αλλά παραλλαγή.

Προφανώς και ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ για την επίτευξη της προσπάθειας Κάρογιαν είναι και η προσωπικότητα που θα ηγηθεί του εν λόγω πολιτικού αχταρμά, που θα πρέπει να διαθέτει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΚΟΛΛΗΤΙΚΑ στοιχεία για να καταφέρει να τους ενώσει κάτω από την ίδια στέγη και να λειτουργούν άψογα. Όπως πληροφορούμαστε ο Μάριος Κάρογιαν ως προνοητικός Αρμένιος έχει κατά νου κάποια ονόματα που θα προτείνει και αναλόγως θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι.

Πάντως στην περίπτωση που δεν συναινέσει ο Αβέρωφ υπάρχουν στελέχη που επιμένουν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια με την σύμπραξη των υπολοίπων και στην προκειμένη μπορεί πέραν από ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ να προστεθούν και οι Οικολόγοι που και αυτοί δεν θέλουν ΝΙΚΑΡιο υποψήφιο. Πιστεύουν δε ότι με τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού μπορεί να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών και από εκεί και έπειτα ότι ήθελε προκύψει…

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΑΜ- ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ

Εκστρατεία για να τερματιστούν οι υπό εξέλιξη εκποιήσεις κατοικιών θα επιχειρήσουν το προσεχές διάστημα μέσω 13 προτάσεων νόμου που βρίσκονται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών το ΕΛΑΜ και μεμονωμένοι βουλευτές. Θιασώτης της πρωτοβουλίας ΕΛΑΜ είναι ο βουλευτής των Οικολόγων ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ, ενώ ενδιαφέρον για να συμμετάσχει εξέφρασε και ο βουλευτής της ΔΗΠΑ ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ.

Ειδικά σε μια περίοδο που η ακρίβεια δίνει την ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ σε νοικοκυριά και δανειολήπτες, η πρωτοβουλία του ΕΛΑΜ θα δώσει ανάσα σε αρκετές οικογένειες που βασανίζονται από τον εφιάλτη της απώλειας της κατοικίας τους. Ήδη με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Επ. Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ζητούν όπως οι 13 προτάσεις νόμου τεθούν σε κατ’επείγουσα συνεδρία της Επιτροπής, αφού τα σημάδια δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Προς τούτο στην επιστολή παραθέτουν σειρά από λόγους, όπως οι πιέσεις από Τράπεζες εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων προς πολίτες για εκποιήσεις, η αναφορά του Χρηματοοικονομικού επιτρόπου Παύλου Ιωάννου για εκποιήσεις πρώτης κατοικίας ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενστάσεις για το Σχέδιο Εστία και η μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης, για σύσταση κρατικού φορέα που θα γλιτώνει τις πρώτες κατοικίες από τα γεράκια που περιμένουν να τα αρπάξουν.

Τεράστιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ οι εκποιήσεις αφού τα όρνεα κατασπαράσσουν περιουσίες βασανισμένων ανθρώπων και σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε όλοι προ εκπλήξεως με την ανακατανομή των περιουσιών που θα περιέλθουν στην κατοχή ορισμένων. Όπερ μεθερμηνευόμενο επανέρχονται οι ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ και οι δούλοι. Τα φθηνά εργατικά χέρια που θα τους δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Υπουργείο Παιδείας του στέμματος όπως καταγγέλλει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΤΣΙΔΗΣ με ανάρτηση του, στις ενδυμασίες που δόθηκαν στους μαθητές – χειροσφαιριστές που θα συμμετάσχουν σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα αναγράφεται η Κύπρος με… αγγλικούρα. Ο Κουτσίδης καταγγέλλει ότι το Υπουργείο παιδείας εξακολουθεί να κινείται σε ρυθμούς αποικιοκρατίας - αγγλολαγνείας. Θεωρεί δε ότι με τέτοιες ενέργειες απαξιώνεται και υποβιβάζεται η Ελληνική γλώσσα και συνείδηση, προάγει την Αγγλική ενώ χάνουν και τα παιδιά τον προσανατολισμό τους. Για να δούμε τι θα πει προς τούτο ο ευαίσθητος στην Ελληνική γλώσσα Υπουργός Παιδείας Προπρο.

ΥΓ: Δεν θα δώσου εξηγήσεις οι ΡΙΚάδες για την παταγώδη αποτυχία τους στο πανηγυράκι των ζογκλέρ των φύλων; Πάλι θα φταίξουν οι συμμαχίες, τα τεχνικά προβλήματα; Κι αν εκχώρησαν την εκπροσώπηση τους σε ιδιωτική εταιρεία να το πουν καθαρά στην Βουλή και την κοινωνία. Χάθηκαν τουλάχιστο Ελληνοκύπριοι δημιουργοί και μουσικά ταλέντα να μας εκπροσωπήσουν;

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X