ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρογιάννη αποφασίζει το ΑΚΕΛ με ΑΓΡΟτη επιχειρηματία… χορηγό

Υποστηρικτές Στέφανος- Δαμιανού εναντίον Τσελεπής- Σωτηρούλα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΟΙ ΑΡΓΟΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ελπίζουν αυτή την φορά ότι ο εξ Αγρού ορμώμενος ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, θα έχει καλύτερη τύχη από τον συγχωριανό του ΙΩΑΝΝΗ ΚΛΗΡΙΔΗ που στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές εκλογές του 1959, αλλά υπέστη πανωλεθρία από τον ανθυποψήφιο του Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Χαρακτηριστικό των εκλογών του 59, οι πρώτες Προεδρικές εκλογές μετά την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, ήταν η στήριξη που παρείχε στον Μακάριο, ο μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ, που τάχθηκε κατά του πατέρα του, θεωρώντας ότι η Πατρίδα είναι υπεράνω όλων.
  • Όπως πληροφορείται η ΞΥΠ, δια απόρρητης έκθεσης του Τμηματάρχη Υψηλής πολιτικής και κόκκινου συντρόφου - πράκτορα της, η Γραμματεία του ΑΚΕΛ που συνήλθε την Μεγάλη Τρίτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να εισηγηθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος την υποψηφιότητα του διπλωμάτη Αντρέα Μαυρογιάννη ως την καταλληλότερη για το κόμμα υπό τις περιστάσεις. Προφανώς και η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη θα τεθεί υπό την έγκριση τόσο του Πολιτικού Γραφείου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής, που κατά πάσα πιθανότητα θα συνέλθουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.
  • Ωστόσο, κι επειδή στο ΑΚΕΛ την Μεγάλη Βδομάδα όταν παίρνουν αποφάσεις (ιδιαίτερα μετά το τροπάριο της Κασσιανής) ενδεχομένως να μην είναι και σταθεροί, όπως την ιστορική στιγμή με το δημοψήφισμα του 2004, που το ΝΑΙ του Πολιτικού Γραφείου μετατράπηκε σε ένα βράδυ ΟΧΙ για να τσιμεντωθεί το ΝΑΙ, τότε πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγες μέρες για να ξεκαθαρίσει ότι ο ΑΓΡΟτης διπλωμάτης, αποτελεί τον εκλεκτό του κόμματος της αριστεράς.

ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

  • Πάντως να σας πληροφορήσουμε ότι στην θυελλώδη συνεδρία της Γραμματείας, πέντε (50 μέλη ψήφισαν υπέρ Μαυρογιάννη, ενώ άλλοι δυο (ο γκουρού του Κυπριακού για το κόμμα ΤΟΥΜΑΖΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ και η Γ.Γ ΠΕΟ ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ) επέμεναν ότι θα πρέπει να πορευτούν με τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, κυρίως λόγω των θέσεων των δυο στο Κυπριακό. Εξάλλου όπως επισημάνθηκε από τους δυο διαφωνούντες , μόλις προχθές ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε ότι για το ναυάγιο στο Κρας Μοντανά ευθύνη φέρει η Τουρκία, ΑΝΤΑΝΙΝΑΖΟΝΤΑΣ το αφήγημα του ΑΚΕΛ, που διατύπωσε μόλις την περασμένη βδομάδα και ο τέως Γ.Γ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, ότι η αποχώρηση του Προέδρου Αναστασιάδη από τις συνομιλίες ήταν η κυριότερη αιτία για να διαλυθούν οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στο εν λόγω Ελβετικό θέρετρο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ- ΔΑΜΙΑΝΟΥ

  • ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη στην Γραμματεία ήταν τόσο ο Γενικός Γραμματέας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ όσο και ο βουλευτής ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, που στην νέα τάξη πραγμάτων στο κόμμα της αριστεράς, φαίνεται να συνθέτουν το ΔΙΔΥΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Προηγήθηκαν προφανώς και αλλεπάλληλες μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ του δίδυμου της ηγεσίας με τον κ. Μαυρογιάννη, όπου και αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και οι δυνατότητες επιτυχίας, αλλά και ο τρόπος παρουσίασης, του εν πολλοίς, ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ, στην βάση του ΑΚΕΛ. Ακόμη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συμμαχιών με άλλα κόμματα και αποφασίσθηκε να γίνουν εκ παραλλήλου προσπάθειες, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να ελκύσουν κάποιους εκ των ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - Οικολόγους - ΔΗΠΑ, αν και οι πιθανότητες είναι από ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ έως ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ και μόνο οι Πράσινοι μπορεί να ψηφίσουν Μαυρογιάννη.

Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ – ΦΙΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

  • ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ρόλο στην επιλογή Μαυρογιάννη έπαιξε και η εξασφάλιση ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να καλύψει το αναγκαίο ποσό που χρειάζεται για τον προεκλογικό αγώνα. Ο συγχωριανός και παιδικός φίλος του κ. Μαυρογιάννη, επιφανής επιχειρηματίας με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, διασαφήνισε ότι τα 7-10 εκατομμύρια που θα χρειαστούν για την μάχη των Προεδρικών, θα τα ακουμπήσει στο κόκκινο ταμείο, για τα απαραίτητα. Σε μια περίοδο που ο κόσμος καίγεται για να επιβιώσει, υπάρχουν και τέτοιου είδους χορηγοί, που πιστεύουν στο όραμα του ΑΓΡΟτη συγχωριανού τους για να ανέλθει στην εξουσία, και διαθέτουν τεράστια ποσά στην πολιτική. Φυσικά πολιτική και επιχειρηματικότητα είναι έννοιες αλληλένδετες και αλληλοσυμπληρούμενες.
  • Ξεπερνώντας τα διαδικαστικά να επισημάνουμε ότι οι μεμψιμοιρίες και αμφιβολίες άρχισαν να διατυπώνονται από συντρόφους που παραπέμπουν στο ότι για μια ακόμη φορά οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ θα κληθούν να ψηφίσουν ΔΕΞΙΟ υποψήφιο. Συνήθισαν πλέον να εξουσιάζονται από δεξιούς σε όλους τους τομείς, εξ ου και η οικογένεια Χριστόφια έμεινε ΜΑΚΡΙΑ από τις διαβουλεύσεις, αφού επιμένει σε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ, στηριζόμενη στην μοναδική επιτυχία του κόμματος να ανέλθει στην εξουσία με τον πρώην Γ.Γ του κόμματος, αείμνηστο ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

ΤΙ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΤΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

  • Κατά δεύτερο είναι η προτίμηση στον ΣΤΕΝΟΤΕΡΟ εκ των πραγμάτων στο Κυπριακό συνεργάτη του ΝΙΚΑΡΟΥ, κάτι που αφαιρεί έως και διαλύσει την οποιαδήποτε επιχειρηματολογία στο Κυπριακό. Ο κ. Μαυρογιάννης ήταν στην διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό από το 2002, υπηρέτησε με επιτυχία και επί Προεδρίας του αείμνηστου ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, οπόταν περί Εθνικού θέματος οι όποιες κριτικές του ΑΚΕΛ τίθενται εν αμφιβόλω.
  • Ακόμη αρκετοί ΑΚΕΛικοί διερωτώνται γιατί απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Υγείας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ με την αιτιολόγηση ότι ήταν στενός συνεργάτης του Νίκαρου, αφού ο Μαυρογιάννης υπήρξε… εξ απορρήτων και στενότερος του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα για χατίρι του η Κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή, για να είναι διπλοθεσίτης, δηλαδή να είναι και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στο Κυπριακό. Τόσο απαραίτητος ήταν για τον Νίκαρο. Ακόμη πως θα αντιπαρατίθεται με τον μέχρι πρότινος πολιτικό του προϊστάμενο στο Υπουργείο Εξωτερικών ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ με τον οποίο είχε όπως ομολογεί και ο ίδιος ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και του επιδαψίλευσε διθυράμβους για την δράση του. Οπόταν εγγενής δυσκολία με πολλά προβλήματα για τον προεκλογικό.
  • Βλέπετε η ηγεσία του ΑΚΕΛ βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος ή αν θέλετε είχε να αντιμετωπίσει τα προδιαγραφόμενα της ρήσης, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και θα πρέπει να αποφασίσει πάραυτα. Η εσωστρέφεια γιγαντωνόταν και θα έπρεπε απαραιτήτως να παρθεί απόφαση με τα δεδομένα της στιγμής και ότι ήθελε προκύψει. ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΗΤΤΑ είναι το σλόγκαν της ηγεσίας και κυρίως να μην απωλέσει άλλα ποσοστά. Από εκεί και έπειτα ρισκάρει ο ΣτεφΣτεφ αν και δεν θα ήθελε η πρώτη του εκλογική αναμέτρηση ως Γ. Γ, να στεφθεί με παταγώδη αποτυχία και διολίσθηση της δυναμικής του κόμματος, γιατί αρκετοί καραδοκούν (χμ, ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) να του τα φορτώσουν και να τον αποκαθηλώσουν.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Οι προχωρημένοι πολιτικά εγκέφαλοι διερωτώνται τι θα πράξει η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ με την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη. Για να είναι συνεπής θα πρέπει να διαχωρίσει την θέση της όπως έπραξε με Παμπορίδη που έκαψε τις προοπτικές υποψηφιότητας του. Εξάλλου δεν είναι παπαθκιά( ου θα ήταν τέλεια πρεσβυτέρα) για να διαφυλάττει τα ξύλα της…

ΥΓ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους. Είθε τα ΆΓΙΑ ΠΑΘΗ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ να μας φωτίσουν το μυαλό και την καρδιά και να γαληνέψει η ψυχή μας.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X