ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Mάκη Κεραυνό βολιδοσκοπούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ - Η κάρτα φιλάθλου του Ιωνά στον κάλαθο ελέω… Προεδρικών

Ο υποψήφιος ζήτησε πρώτα και πάνω απ’ όλα να αποσυναρμολογηθούν τα ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ που βρίσκονται και στα δυο κόμματα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Απεγνωσμένα λύση στο αδιέξοδο ψάχνουν ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ με μπροστάρηδες στελέχη των δυο κομμάτων, όπως ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ που επιθυμούν διακαώς την συνεργασία των αντιπολιτευομένων κομμάτων. Παρά δε το ότι τους χωρίζει χάσμα μέγα και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους ενώσει, εντούτοις επιχειρείται μια ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για να εξευρεθεί κοινός υποψήφιος που θα αποτελέσει το αντίβαρο στους αντιπάλους, έστω και για λόγους κομματικής αξιοπρέπειας.

Έτσι και σύμφωνα με πράκτορες της ΞΥΠ που παρακολουθούν το θέμα εδώ και αρκετές μέρες και δέχονται ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ πληροφοριών, στο κάδρο των υποψηφίων για συνεργασία ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ μπαίνει το όνομα του πρώην Υπουργού Εργασίας και Οικονομικών επί διακυβερνήσεων του αείμνηστου ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του οικονομολόγου ΜΑΚΗ ΚΕΡΑΥΝΟΥ. Οι διαπρύσιοι ΚΗΡΥΚΕΣ ενδεχόμενης υποψηφιότητας Κεραυνού, στηρίζονται στο καλό όνομα που έχει στην πολιτική και οικονομική πιάτσα και το οποίο είναι απαλλαγμένο από έντονα κομματικά βαρίδια. Αν και καθαρόαιμος ΔΗΚΟικός, παρά ταύτα χαίρει εκτίμησης από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και στην θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Με κυρίαρχο επιχείρημα - μοχλό πίεσης, την στάση των οπαδών στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, δεν αποκλείεται να δούμε το προσεχές διάστημα και μεταλλάξεις κομμάτων

Πάντως οι πληροφορίες της ΞΥΠ επιμένουν ότι ο κ. Κεραυνός δεν παρουσιάστηκε εκ προοιμίου θετικός σε τέτοιο ενδεχόμενο, αφού διαβλέπει ότι τα δυο κόμματα δεν είναι έτοιμα ψυχή τε και σώματι να δώσουν τα πάντα για να συνεργαστούν. Ως εκ τούτου στις αρχικές προσεγγίσεις ο Κεραυνός ζήτησε πρώτα και πάνω απ’ όλα να αποσυναρμολογηθούν τα ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ που βρίσκονται και στα δυο κόμματα και μετέπειτα να προχωρήσουν στα περαιτέρω.

Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστό ότι στο τρισυπόστατο ΔΗΚΟ και στο διαμελισμένο ΑΚΕΛ, κινούνται διάφορες πολιτικές κλίκες και ομάδες που δύσκολα μπορούν να τιθασευτούν και μάλιστα προωθούν τις δικές τους πολιτικές ατζέντες. Ως εκ τούτου ο πρώην Υπ. Οικονομικών δεν θα ήθελε να μπει στον ΚΥΚΕΩΝΑ των κομματικών ανακατωσούρων και τελικά να βγει λαβωμένος και να ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕΙ το καλό όνομα που διαθέτει στην κοινωνία.

Οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, τόσο σε ψηλό επίπεδο μεταξύ των ηγετών των κομμάτων, όσο και σε δευτεροβάθμιο με στελέχη των δυο κομμάτων που ψάχνουν τρόπους να πείσουν και τους κατέχοντες αλεξικέραυνα. Πάντως οι αρνητές της υποψηφιότητας προβάλουν το επιχείρημα ότι δύσκολα θα επιβάλουν την άποψη τους στον Κεραυνό, ο οποίος δεν θα δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του και θα καθορίζει ο ίδιος τις κόκκινες γραμμές. Οι πολιτικοί ινστρούχτορες γνωρίζουν ότι ο Κεραυνός διατηρεί συγκεκριμένο ΚΩΔΙΚΑ, που δεν τον αλλάζει με τίποτα και ως εκ τούτου όσοι ονειρεύονται ΕΞΟΥΣΙΑ και αξιώματα δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος για να κάνουν παιχνίδι. Κι όλα αυτά βεβαίως και τα λαμβάνουν υπόψη τους.

Επιφυλακτικός έως και ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είναι ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ που παρά τον σεβασμό του στον κ. Κεραυνό, διατηρεί επιφυλάξεις κατά πόσον πραγματικά το ΔΗΚΟ θα είναι αυτό που ονειρεύεται και διαφημίζει το απόλυτο κυβερνών κόμμα και μάλιστα με το αμίμητο σλόγκαν «ξέρεις εσύ». Όλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και βασική κατεύθυνση των εμπνευστών της υποψηφιότητας Κεραυνού είναι να μην διαρρεύσει το όνομα, αλλά λογάριαζαν χωρίς την ΞΥΠ που όλα τα μαθαίνει και βεβαίως τα παρουσιάζει… Για τα υπόλοιπα θα τα πούμε σύντομα.

Πάμε τώρα και στην περιβόητη ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ και στην πεντηκοστή φορά που επιχειρείται αλλαγή στον σχετικό νόμο που την διέπει. Ο σχετικός νόμος ΙΩΝΑ , όπως αποκαλείται από την στήλη, καθότι εφαρμόστηκε μετά από νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και το οποίο υπερασπίστηκε με πάθος στις σχετικές συνεδρίες της Βουλής - χρειάστηκε δε να ΤΣΑΚΩΘΕΙ με τα σωματεία και τους οργανωμένους οπαδούς - επανέρχεται και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Όσοι δε επιμένουν ότι έφθασε η ώρα των αλλαγών, προτείνουν νέο μοντέλο διαχείρισης του μητρώου των φιλάθλων που αποτελεί και την πηγή των αντιδράσεων των οργανωμένων οπαδών που απέχουν από τα γήπεδα από την ψήφιση του νόμου. Ήδη καθορίστηκε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών την ερχόμενη Παρασκευή όπου και θα συζητηθεί η σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και στηρίζεται και από άλλα κόμματα – κυρίως τα μικρότερα- όπου και θα διαφανούν οι προθέσεις των κομμάτων.

Αν και η παραχώρηση του δικαιώματος της έκδοσης κάρτας φιλάθλου να περάσει στα χέρια των σωματείων εκ πρώτης φαίνεται να είναι εύκολη παράμετρος, ωστόσο σε προηγούμενες συζητήσεις διαφάνηκαν πρακτικά προβλήματα, αλλά και ορισμένες δυσμορφίες που δεν επέτρεπαν την προώθηση τέτοιου εγχειρήματος.

Οι ποδοσφαιρικοί πράκτορες της ΞΥΠ μας ενημερώνουν ότι το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη ΟΡΓΙΟ συναντήσεων των οργανωμένων οπαδών με κόμματα και εξασφαλίστηκαν κάποιες θετικές απόψεις. Με κυρίαρχο επιχείρημα – μοχλό πίεσης, την στάση των οπαδών στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, δεν αποκλείεται να δούμε το προσεχές διάστημα και ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ κομμάτων. Ακόμη και ο ΔΗΣΥ που στήριζε ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ την κάρτα φιλάθλου δεν αποκλείεται να αλλάξει στάση και να ΡΙΞΕΙ στον ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ τον περιβόητο νόμο Ιωνά. Βλέπετε πρώτα και πάνω απ’ όλα οι ψήφοι…

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ελπίζουμε ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΟΣΤΑΚΗΣ να μην θυσιάσει την Κύπρο διαπιστώνοντας ότι πέφτουμε μακριά όπως και ο ομόσταβλος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ το 1974. Γιατί οι συνομιλίες και τα χαμόγελα με τον αιμοδιψή Ερντογάν μάλλον προς τα εκεί καταλήγουν. Ίνα επιβεβαιωθεί το ρηθέν προ καιρού από τον προφήτη Ξιουρ. ότι η λύση στο φυσικό αέριο είναι ο διαμοιρασμός του με διαχειριστή κοινή επιτροπή αποτελούμενη από Ε/Κ- Τ/Κ και Ευρωπαίο, ενώ και ο αγωγός να περάσει από την Τουρκία για να καταστεί υπερδύναμη η χώρα που κατακρεούργησε την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση