ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Mαίνεται υπόγειος ενδοΣυναγερμικός και ενδοκυβερνητικός πόλεμος

Τρόμο προκάλεσε ο περιορισμός των ελευθεριών από Ν. Υπηρεσία

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Επιφανειακά όλα βαίνουν ομαλώς. Αλλά στο παρασκήνιο η μάχη κορυφώνεται και ο πόλεμος εντείνεται με παράπλευρες απώλειες και αρκετούς…τραυματίες. Το διακύβευμα είναι τεράστιο αλλά ο στόχος δεν είναι για όλους ο ίδιος, αφού στις τοποθετήσεις των γαλάζιων παιδιών του ΔΗΣΥ υπεισέρχονται και οι προσωπικές ατζέντες. Η διαμάχη και ο διαχωρισμός πάντως σε δυο στρατόπεδα αναλόγως των προτιμήσεων τους σε σχέση με τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις Προεδρικές εκλογές είναι πασιφανής και ευδιάκριτη για όσους κινούνται μεταξύ Πινδάρου και Προεδρικού. Πλέον υπάρχουν τα δυο στρατόπεδα των ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔικών και των ΦΟΥΛικών και ο καθένας τοποθετείται αναλόγως αν και υπάρχουν ορισμένοι που περιφέρονται και στα δυο στρατόπεδα για να έχουν την ασφάλεια της αξιοποίησης της επόμενης μέρας.

• Σε ορισμένες δε περιπτώσεις η πίεση που δέχονται αγγίζει τα όρια του περιβόητου μπούλινγκ, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και αρκετούς παρατρεχάμενους που για να επιδείξουν έργο στους αρχηγούς αναλαμβάνουν αυτόνομα δράση προς αλίευση κομματικών υποστηρικτών. Η εν λόγω κατάσταση βρίσκεται στο απόγειο και σε ορισμένες περιπτώσεις καταντά και ανυπόφορη για όσους εκ των Συναγερμικών και λοιπών ψηφοφόρων βρίσκονται στις παρυφές της δεξιάς και επιχειρείται η προσέλκυση τους. Και φυσικά γίνεται η ανάλογη σε τέτοιες περιπτώσεις ομαδοποίηση με τις κατάλληλες ταμπέλες.

• Όπως δε πληροφορείται πράκτορας της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό και το κλίμα στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι το ιδανικότερο, αφού υπάρχει ο ΑΔΙΟΡΑΤΟΣ - ενίοτε και φανερός - διχασμός ανάμεσα στους Υπουργούς και άλλα στελέχη του Προεδρικού που πρόσκεινται σε ένα εκ των δυο υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

• Όσο δε και αν ο ΝΙΚΑΡΟΣ προσποιείται ότι όλα βαίνουν ομαλώς οσμίζεται και διαισθάνεται ότι υπάρχουν διαμάχες και κόντρες που δεν εμφανίζονται στην διάρκεια των υπηρεσιακών συσκέψεων αλλά ακούγονται στους διαδρόμους του Υπουργικού Συμβουλίου. Κάποιοι δε εκ των στελεχών των αντιμαχόμενων στρατοπέδων μεταφέρουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διάφορες εισηγήσεις και παράπονα τα οποία ακούει στο παρόν στάδιο, αλλά δεν φαίνεται να συμμερίζεται και να προωθεί.

• Σύμφωνα δε με όσα πληροφορηθήκαμε από τον γαλάζιο πράκτορα της ΞΥΠ ορισμένοι που περιφέρονται στο Προεδρικό φτάνουν και σε ακραίες εισηγήσεις, όπως την διενέργεια ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ και αντικατάσταση κάποιων εκ των Υπουργών που δεν βρίσκονται κατά την δική τους θεωρία και επεξήγηση στο δικό τους στρατόπεδο. Στο παρόν στάδιο χρησιμοποιούν την γνωστή μέθοδο του ψιθύρου και της διαβολής για συγκεκριμένους υπουργούς και επιχειρούν να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα για να επηρεάσουν τον Νίκαρο στις αποφάσεις του.

• Αν και δεν συμμερίζεται τις εν λόγω θέσεις και απόψεις, αφού είναι τοις πάσι γνωστό και διαφάνηκε από την διαδρομή των 9 χρόνων της αυτοκρατορίας του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προχωρεί σε ανασχηματισμούς και αντικαταστάσεις με την μεγαλύτερη ευκολία, έστω και αν οι Υπουργοί του προβαίνουν ενίοτε και σε σοβαρά ατοπήματα. Εξάλλου ο Νίκαρος δεν θα ήθελε στο παρόν στάδιο να πάρει θέση για όσα τεκταίνονται στην μάχη για τις Προεδρικές και να φωτογραφίσει με οποιονδήποτε τρόπο την επιθυμία του υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για τις Προεδρικές εκλογές.

• Πάντως η προσπάθεια αποδόμησης Υπουργών βρίσκεται σε ένταση το τελευταίο διάστημα από τους παρατρεχάμενους και η πολεμική προς συγκεκριμένα πρόσωπα δημιουργεί ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ κλίμα, γιατί ο καθένας εξ αυτών θέλει και να αμυνθεί για να διατηρήσει τον θώκο του. Ωστόσο, οι οδηγίες είναι να μεταφέρονται συνεχώς στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πληροφορίες ότι συγκεκριμένοι Υπουργοί είναι ανεπαρκείς και δεν ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τα συμφέροντα του κόμματος και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής πάντως στο αφήγημα τους δεν ενέδωσε ο Νίκαρος και αρκέστηκε μόνο στις παρατηρήσεις με την έκφραση « θα δούμε» και σε κάποιες φωνασκίες, αλλά δεν επιδόθηκε στο αγαπημένο του άθλημα -κατέχει και παγκόσμιο ρεκόρ - που είναι το πέταμα τασακίων.

• Ας σας ενημερώσουμε και κάτι που διαδραματίστηκε στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και πραγματικά σόκαρε τους παρευρισκόμενους ή έστω όσους εξ αυτών έχουν ακόμη επικοινωνία με το συναίσθημα, την αξιοπρέπεια και την κοινωνία. Παρουσιάστηκε λοιπόν κάποιο νομοσχέδιο περί μολυσματικών ασθενειών , που εν ολίγοις καθιστά ΟΙΟΝΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας που με διατάγματα μπορούν να θέτουν στον πάγο την Βουλή, τα Δικαστήρια και την εν γένει δραστηριότητα.

• Όλοι οι βουλευτές πραγματικά έμειναν ενεοί από την ρητορική του εκπροσώπου της Νομικής υπηρεσίας, ο οποίος επεξηγούσε τις πρόνοιες του νομοθετήματος το οποίο χαρακτηρίστηκε εκτρωματικό και ότι με τα διατάγματα καταργούν τα πάντα και καθιστούν κυρίαρχο τον εκάστοτε Υπ. Υγείας. Α, δεν θα μιλήσουμε για ανθρώπινα δικαιώματα γιατί αυτά με το εν λόγω νομοσχέδιο είναι από καταπατημένα έως και εξαφανισμένα (καλημέρα σας κ. Επίτροπε Προσωπικών δεδομένων που μπορείτε και αυτεπαγγέλτως να τοποθετηθείτε).

• Εκφράσεις όπως, «με το διάταγμα καταργούν την Βουλή και η εμμονή της Ν. Υπηρεσίας δημιουργεί προβλήματα» του Γ. Λουκαίδη- ΑΚΕΛ, την θέση του Π. Λεωνίδου ΔΗΚΟ «ότι παρέχει υπερβολικά δικαιώματα στον Υπ. Υγείας χωρίς καμία ενημέρωση των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού», την θέση του Κ. Χατζηγιάννη – ΔΗΣΥ, που το θεωρεί «επικίνδυνο και ενδεχομένως να βάζει σε κίνδυνο την Δημοκρατία», την επισήμανση του Χρ. Χρίστου του ΕΛΑΜ περί «κατάργησης- περιορισμούς στις βασικές ελευθερίες από πρόνοιες του νομοσχεδίου και δεν έχει εκλέξει επιδημιολόγους ο λαός να κυβερνούν αλλά Κυβέρνηση – Βουλή» ενώ κάκισε τον διαχωρισμό ανεμβολίαστων- εμβολιασμένων, όσο και την αντίθεση του Μ. Σιζόπουλου- ΕΔΕΚ «για δημιουργία καταλόγου μολυσματικών ασθενειών που είναι ξεπερασμένο» συνέθεσαν το σκηνικό…Το σοκ πάντως έμεινε για τις επερχόμενες αλλαγές . Πλέον προσωπικά δεδομένα δεν θα υπάρχουν και ο πλανήτης θα διοικείται με διατάγματα και βούλα νομικών και δικαστηρίων που τους συνεπικουρούν όπως επικαλέστηκε και ο εκπρόσωπος της Ν.Υπηρεσίας.

• Πάντως το νομοσχέδιο αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας …

• Εμείς πάντως που έχουμε άλλη αντίληψη για την δημοκρατικότητα και την ορθολογιστική προσέγγιση των θεμάτων από τον Γενικό Εισαγγελέα ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΒΒΙΔΗ και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ περιμένουμε και δική τους τοποθέτηση , γιατί ο κύριος λειτουργός της υπηρεσίας τους, μας τρόμαξε…Και κυρίως με άτεγκτο στυλ και ύφος παρέπεμπε σε άλλου είδους καταστάσεις. Ναι κύριε μου δεν κατέχουμε όλοι την νομική επιστήμη αλλά θεωρούμε ότι έχουμε αίσθηση της ελευθερίας, όση μας απέμεινε …φυσικά.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ποιος λόγος υπήρχε και ποιος εγκέφαλος συνέλαβε την ιδέα να προσθέσει όλους τους νεκρούς από την αρχή του μήνα και να στείλει δελτίο τύπου στα κανάλια με τον τίτλο 11 θάνατοι από τον ιό, θα πρέπει κάποιος να το ψάξει. Και φυσικά τα αιμοβόρα κανάλια και οι τσαπατσούληδες των ιστοσελίδων μίλησαν για μακάβριο ρεκόρ και άλλα συναφή. Καλά παίζετε όλοι σας με την ψυχολογία της κοινωνίας; Μην σας πάρουν με τις πέτρες κάποια στιγμή είναι το θέμα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση