ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μ.Σιζόπουλος vs Γιώργος Βαρνάβα για την προεδρία της ΕΔΕΚ

Ποιοι στηρίζουν Βαρνάβα και το πόρισμα της δίκης Κουττούκη

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Σε εξέλιξη και σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η ΕΔΕΚ, αφού άρχισαν ήδη οι διαμάχες εν μέσω θέρους, μιας και στις 24 Οκτωβρίου που θα διεξαχθεί το εκλογικό συνέδριο του κόμματος, θα γίνει σκληρή μάχη για την θέση του Προέδρου των σοσιαλιστών, με τον πρώην βουλευτή ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΝΑΒΑ να αμφισβητεί τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ με την μάχη να προδιαγράφεται ιδιαίτερα σκληρή.

• Ήδη, ο πόλεμος χαρακωμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα δυο στρατόπεδα οργάνωσαν τον προεκλογικό τους. Προς τούτο δε όπως αποκαλύπτουν πράκτορες της ΞΥΠ, ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Βαρνάβα, έστησε το επιτελείο του και σε πρώτο στάδιο προσεγγίζει σημαίνοντα στελέχη του κόμματος. Ήδη οι συναντήσεις πυκνώνουν και ο Βαρνάβα επικαλείται την ανάγκη επαναπροσδιορισμού και αλλαγών στην ΕΔΕΚ, που θα οδηγήσουν το κόμμα προς την σοσιαλιστική κατεύθυνση, αφού όπως μεταφέρει στους συναγωνιστές του χάθηκε ο προσανατολισμός και το κόμμα οδεύει σε επικίνδυνες ατραπούς.

• Με τον κ. Βαρνάβα στον αγώνα μεταξύ των δυο πρωτο-πυγμάχων, συμπορεύονται αρκετοί που αποστασιοποιήθηκαν από την ΕΔΕΚ, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ και η πλατφόρμα που συνέστησε προ καιρού στην οποία συμμετέχουν πρώην ηγετικά στελέχη του κόμματος και άλλοι αποστασιοποιηθέντες, ο Δήμαρχος Λεμεσού ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, η ομάδα που περιτριγυρίζει τον Ευρωβουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ο βουλευτής ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ καθώς και άλλοι ΕΔΕΚίτες που θεωρούν ότι έφθασε η ώρα για αλλαγή στο κόμμα.

• Όλοι έδωσαν το πράσινο φως στον κ. Βαρνάβα που με την προσωπική επαφή θα επιχειρήσει να πείσει τους ΕΔΕΚίτες να τον ψηφίσουν στο Παγκύπριο εκλογικό συνέδριο. Μάλιστα, όπως μας πληροφορούν πυγμάχοι – πράκτορες της ΞΥΠ, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, τους παρουσιάζει και πλάνο στρατηγικής βάσει του οποίου θεωρεί ότι το κόμμα θα ανακάμψει και θα παίξει τον δικό του ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου.

• Στην φαρέτρα του ο κ. Βαρνάβας διαθέτει και το επικείμενο πόρισμα της δίκης του Πολιτικού Γραφείου που επιλήφθηκε καταγγελιών για δοσοληψίες μέσω επιταγών που προέρχονταν από το ταμείο του κόμματος, και στο οποίο εμπλέκουν τον Οικονομικό διευθυντή του κόμματος και εξ απορρήτων του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΤΟΥΚΗ. Το πόρισμα της Επιτροπής που αποτελείται από τον βουλευτή Μυριάνθους και τα στελέχη του Π.Γ, ΑΔΡΕΙΑΝΗ ΟΔΥΣΣΕΩΣ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ και ΔΙΟΜΗΔΗ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών. Ενδεχομένως δε να αποτελέσει και το ΥΠΕΡΟΠΛΟ του κ. Βαρνάβα στον προεκλογικό αγώνα.

• Προφανώς ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ μπαρουτοκαπνισμένος και συνηθισμένος στις ανταρσίες, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Προβαίνει, μετά την ανάρρωση του από την εγχείρηση, στον δικό του προεκλογικό αγώνα, χρησιμοποιώντας τα δικά του χαρτιά τα οποία τον ανέβασαν στην ηγεσία του κόμματος. Με ψυχραιμία και με καινούρια σπονδυλική στήλη όπως την επισκεύασε, ο ιατρός- μάγος – νευροχειρουργός ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (από την Αργάκα ορμώμενος και συμμαθητής- φίλος του Φούλη. Ε, κανεί πάλι αναμειγμένος ο Πάφιος…) θα κάνει την αντεπίθεση, με τα δικά του πανίσχυρα όπλα .

• Από το επιτελείο του (Μορφάκης Σολωμονίδης- Μαρία Παναγιώτου) , παρουσιάζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει και πάλι να παραμείνει στην Προεδρία του κόμματος. Επισημαίνουν δε ότι το όποιο πόρισμα δεν τους αγγίζει, αφού ως γνωστό την διαχείριση των οικονομικών την αποποιήθηκε προ καιρού ο κ. Σιζόπουλος. Όσον αφορά το μητρώο του κόμματος, κλειδώθηκε και παραδόθηκε προς φύλαξη στην Επιτροπή διαπιστευτηρίων που αποτελείται από την Μαρία Θρασυβούλου, τον Βίκτωρα Ακάμα και τον Μιχάλη Τερέπεη, που θα το παραδώσουν στην Εφορευτική επιτροπή που θα επιληφθεί των διαδικαστικών του συνεδρίου.

• Α, και να μην ξεχάσουμε ότι θα προηγηθούν τα Επαρχιακά συνέδρια, εκεί όπου θα δοθούν οι πρώτες γροθιές και μάχες εκ του συστάδην από τους πυγμάχους ( ως εκ του εμβλήματος ) και θα διαφανεί η δυναμική του κάθε υποψηφίου.

• Όπως και να έχει η ΕΔΕΚ βρίσκεται και πάλι σε περιδίνηση, κατατρύχεται από εσωστρέφεια , ταλαιπωρείται και αυτό-μαστιγώνεται περιορίζοντας τις όποιες δυνάμεις της και δυναμική μπορούσε να αναπτύξει , σε ρευστό πολιτικό σκηνικό, όπου και οι εν δυνάμει αντίπαλοι της …ψάχνονται. Τέτοιες ευκαιρίες δύσκολα θα ξαναβρεθούν για να περισυλλέξουν ψήφους από άλλα κόμματα …

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Είπαμε ότι τα κανάλια δεν συμβάλουν στον επιχειρούμενο κάθετο διαχωρισμό των πολιτών, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αν ευσταθούν οι ΑΙΧΜΕΣ που ακούστηκαν στο ΟΜΕGA από τηλεθεατή, ότι τους ρωτούν αν είναι εμβολιασμένοι προτού τους δώσουν την ευκαιρία να βγουν στον αέρα, τότε δεν πάμε καλά γενικώς. Μα καθόλου καλά…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X