ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόμμα τύπου ΚΙΝΑΛ στήνει ο Παπαδάκης με αποστασιοποιηθέντες ΕΔΕΚίτες

Τι Ανδρουλάκης τι Παπαδάκης - Θέλει να παίξει ρόλο στις Προεδρικές

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Την αντιΕΔΕΚ στήνει ο αποβληθείς από το κόμμα Ευρωβουλευτής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και μαζί του συντάσσονται και αρκετοί εκ των αποστασιοποιηθέντων, από το κόμμα των σοσιαλιστών. Ήδη μαζεύονται οι σχετικές υπογραφές όπως προνοεί ο νόμος περί ίδρυσης πολιτικών κομμάτων και οσονούπω θα υπάρξουν και οι σχετικές εξαγγελίες από τον κ. Παπαδάκη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να μην περιμένει την έκβαση των δικαστικών διαδικασιών που αφορούν την ΕΔΕΚ, καθότι οι πάντες γνωρίζουν στο Κυπριστάν, ότι οι αποφάσεις ενδεχομένως να εκδοθούν όταν θα βρίσκονται στην πολιτική κονίστρα, τα εγγονάκια του Παπαδάκη και του Σιζόπουλου.

• Προς τούτο δε και οι ΣΙΖΟΠΟΥΛικοί σε συζητήσεις που υπέκλεψε πράκτορας της ΞΥΠ αναφέρουν ότι με τις δικαστικές διαδικασίες καθίσταται ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΟΝΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ στο κόμμα, αφού θα παραμένει Πρόεδρος μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα δικαστήρια, χωρίς τις δημοκρατικές διαδικασίες του εκλογικού συνεδρίου οι οποίες και είναι μπλοκαρισμένες, ελέω μητρώου μελών και των σχετικών καταγγελιών για παραποίηση του.

• Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του και κυρίως προετοιμάζεται για τις Προεδρικές εκλογές, εκεί όπου θα επιχειρήσει να παίξει σημαντικό ρόλο και να πάρει και αυτός το μερίδιο εξουσίας. Τώρα ποια και πόση ΕΔΕΚ θα μεταφέρει μαζί του λίγη σημασία έχει, αφού οι κατακαημένοι - ταλαιπωρημένοι δελφίνοι που θέλουν να καταλάβουν τον Προεδρικό θώκο, χρειάζονται και τις ΤΑΜΠΕΛΕΣ των κομμάτων, κυρίως για σημειολογικούς λόγους.

• Όπως πληροφορείται δε η ΞΥΠ από πυγμάχο – πράκτορα της που κατοικοεδρεύει στην Λεωφόρο Βύρωνος, ο Σιζό ήδη προχώρησε σε διαβουλεύσεις με υποψηφίους και διαβεβαιώνει τους στενούς του συνεργάτες (ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΝΝΙΔΗΣ - ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ) ότι το κόμμα θα βρίσκεται στην εξουσία και μάλιστα με σημαντικό μερίδιο… Ποιον θα επιλέξει είναι κάτι που χειρίζεται απόλυτα ο ίδιος και τα χαρτιά του θα τα ανοίξει όταν διαμορφωθεί εντελώς το πολιτικό σκηνικό.

• Λοιπόν τι λέγαμε. Α, με την ΕΔΕΚ φίλε μου, χάνεις τον μπούσουλα σου, αφού αναμειγνύονται δικαστήρια, Βουλές, Προεδρικό, Αστυνομία και Στρατός και γενικά όλες οι εξουσίες του κράτους, οπόταν και ανυπερθέτως… συγχύζεσαι. Πόσο μάλλον όταν αποκαλύπτεις τα πλάνα του Παπαδάκη, ο οποίος δεν περιμένει – όπως προτρέπουν αρκετοί πυγμάχοι - σοσιαλιστές - την έκβαση των δικαστηρίων και των αστυνομικών πορισμάτων και προχωρεί στην σύσταση κόμματος που βεβαίως- βεβαίως θα κινείται στον σοσιαλιστικό χώρο και θα είναι στα πρότυπα του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙ. ΝΑΛ).

• Εξάλλου, όπως σας πληροφορήσαμε προ ημερών, ο Πάπα είναι εξ απορρήτων και στενός φίλος του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ΚΙΝΑΛ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ. Μάλιστα, συμμετείχε στο επιτελείο ως ένας εκ των κορυφαίων στελεχών του στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, όπου ο κ. Ανδρουλάκης κέρδισε τους ανθυποψηφίους του και εμβληματικές προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, Αντρέα Λοβέρδο με μεγάλη διαφορά και στους δυο γύρους των εκλογικών αναμετρήσεων. Ο δε κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε και δημόσια τον κολλητό του φίλο Μήτσο Πάπα, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα εκ των σημαντικότερων γραναζιών του εκλογικού του επιτελείου. Η φιλία τους είναι γνωστή στις Βρυξέλλες αφού και οι δυο ως Ευρωβουλευτές συνεργάζονται άψογα και αλληλοϋποστηρίζονται.

• Αναθάρρησε δε ο Μήτσος Πάπα μετά την νίκη Ανδρουλάκη και τις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών που δείχνουν μεγάλη αύξηση στο ΚΙΝΑΛ καθιστώντας τον νέο Πρόεδρο του, σημαντικό πολιτικό παίκτη στο Ελλαδικό πολιτικό σκηνικό. Μετά από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ο Πάπα επιτάχυνε τις διαδικασίες για να γίνει και αυτός αρχηγός κόμματος, ώστε να επιβεβαιωθεί το σύνθημα το βράδυ της νίκης, που αναφώνησε Ελληνοκύπριος που γνωρίζει το παρασκήνιο και είναι φίλος των Ευρωβουλευτών, αλλά και πράκτορας της ΞΥΠ. «Τι Ανδρουλάκης τι Παπαδάκης».

• Έτσι και ο Μήτσος Πάπα συνεχίζει το έργο του για να στήσει κόμμα τύπου ΚΙΝΑΛ, με το μάζεμα των απαιτούμενων 300 υπογραφών, όπως προνοεί μεταξύ άλλων κριτηρίων η νομοθεσία για την σύσταση πολιτικού κόμματος. Δεν δυσκολεύτηκε και πολύ να τις μαζέψει ο Πάπα, αφού υπήρχε η μαγιά των αποστασιοποιηθέντων ΕΔΕΚιτών οι οποίοι βρίσκονται συντεταγμένοι σε σχετική πλατφόρμα και λειτουργούν ομαδικά και με σαφείς στόχους. Στόχος του Πάπα είναι ο κατάλογος των ονομάτων να περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα ΕΔΕΚιτών, όπως του τέως Προέδρου του κόμματος ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ, ώστε να δοθεί ώθηση σε όσους πυγμάχους δεν συμμερίζονται την δράση Σιζόπουλου να μετέχουν στο κίνημα.

• Πάντως το κίνημα Πάπα δεν αποκλείεται να έχει και βουλευτή στις τάξεις του, αφού ο εκ Πάφου ορμώμενος ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ είναι ωσεί παρών στις εσωκομματικές διαδικασίες και ενεργεί σαν μοναχικός λύκος στο κόμμα, διαφωνώντας με τις περισσότερες εκ των ενεργειών του Σιζό. Προς τούτο και στην επίμαχη τροπολογία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ - Οικολόγοι, με την οποία οι 4 συνεργάτιδες του Νίκαρου απολύονταν μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ΠτΔ, το Παφιτούδι της ΕΔΕΚ… απείχε.

• Σε μια άλλη εξέλιξη να επισημάνουμε ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και το κονκλάβιο του ΑΠΕΛΥΣΑΝ δια συνοπτικών διαδικασιών αριθμό εμμίσθων στελεχών με το πρόσχημα της οικονομικής στενότητας. Προφανώς και ο Σιζό προκάλεσε νέες αναταράξεις οι οποίες και είναι εκ των πραγμάτων σύνηθες πλέον φαινόμενο για την ΕΔΕΚ, αφού οι τρικυμίες είναι το αγαπημένο φαινόμενο τους. Να προσέχουν όμως, μπας και πνιγούν…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πάλι αρχίζουν δράση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ακούς εκεί να συμπαρίστανται στους μαθητές γιατί θέλουν να καταργηθούν οι εξετάσεις. Πέστε μου σε ποιο μέρος του πλανήτη - ακόμη και στη αγαπημένη Μποτσουάνα - οι καθηγητές αποτρέπουν τους μαθητές να μην διαβάζουν και να αποφεύγουν να εξετάζονται. Εκτός κι αν φοβούνται οι συνδικαλιστές της ΟΕΛΜΕΚ ότι θα διαφανεί το έργο και η ποιότητα κάθε εκπαιδευτικού με τις κοινές εξετάσεις…

• ΥΓ. Από καθέδρας βολεμένους σωτήρες έχουμε αρκετούς σ’ αυτό τον τόπο. Στον κατάλογο προστέθηκαν και ο γιατρός Οικονόμου που βγαίνει στο ΡΙΚ κυρίως, για να κάνει θεατρικές παραστάσεις και να λοιδορήσει την κοινωνία και να τον προβάλουν στις σατιρικές εκπομπές για να ικανοποιήσει το απωθημένο του που ήταν να γίνει κωμικός. Αλλά και ο μέγας τηλε - μετεωρολόγος ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ που αντί να απολογηθεί για την αναστάτωση, μας νουθετεί και μας κουνά το δάκτυλο ότι δεν καταλαβαίνουμε. Όλοι αυτοί τα παίρνουν από τους Ευρωττοπουζοκυπραίους που τους ανέχονται όμως…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση