ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καθορίζεται προς ξεκαθάρισμα συνάντηση Στεφάνου - Πρίγκιπα

Δεν άρεσε στο ΑΚΕΛ που διασπάστηκε ο ΔΗΣΥ και το τραγικό αδιέξοδο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Σύγχυση, προβληματισμό και εν τέλει αδιέξοδο προκάλεσε η διάσπαση του ΔΗΣΥ και η κάθοδος δυο υποψηφίων από το κυβερνών κόμμα στο ΑΚΕΛ. Οι σύντροφοι, αν και το ανέμεναν εντούτοις όταν βρέθηκαν μπροστά στα γεγονότα, με την κάθοδο στις Προεδρικές εκλογές των ΦΟΥΛΗ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ένοιωσαν ταραχή και αμηχανία, αφού πλέον δεν θα έχουν περιθώρια λάθους. Η μάχη των Προεδρικών εκλογών μετατρέπεται σε ΚΡΙΣΙΜΗ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για το μέλλον του ΑΚΕΛ, αφού τυχόν ήττα θα επιφέρει αλυσιδωτά προβλήματα και ενδεχομένως εξελίξεις.

• Ε, μα πως μπορείς να δικαιολογήσεις ότι με τους αντιπάλους σου να επιδεικνύουν εσωστρέφεια και τάσεις εμφυλιοπολεμικής τακτικής, να μην είσαι ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ να εφορμήσεις και να σαρώσεις στις εκλογές και να ανέβεις στον πολυπόθητο θρόνο της εξουσίας. Παγωμένοι έως και αδιάφοροι, σαστισμένοι και προβληματισμένοι παρουσιάστηκαν χθες οι ηγέτες του ΑΚΕΛ, αφού πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν και θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα τους εκπροσωπήσει.

• Ποιος είναι ο κύριος ή η κυρία όμως είναι το θέμα, αφού οι σύντροφοι δεν έχουν ξεκάθαρη πολιτική και κυρίως παλινδρομούν ανάμεσα στην προσπάθεια για να συγκυβερνήσουν με το ΔΗΚΟ και την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να στηρίξουν ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Βλέπετε ότι οι δεσμεύσεις του τέως και νυν Γενικού Γραμματέα ότι δεν μπορεί να ηγηθεί του μετώπου της αντιπολίτευσης κάποιος που είναι Πρόεδρος κόμματος, προκαλεί παρενέργειες. Και δεν θέλουν το αφήγημα τους και η προπαγάνδα τους, περί των δεσμεύσεων του ΝΙΚΑΡΟΥ και της τήρησης τους, να αντιστραφεί.

• Η διαρροή από την Εζεκία Παπαϊωάννου σε ΜΜΕ περί διενέργειας δημοσκόπησης, η οποία και θα προκρίνει ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ, μάλλον παραπέμπουν σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΛΕΙΣ που δεν κατέχουν από το κομματικό γίγνεσθαι και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Απλούστατα θέλουν να κερδίσουν χρόνο στο ΑΚΕΛ και διοχετεύουν τα περί της καθοδηγητικής δημοσκόπησης που θα τους οδηγήσει στον εκλεκτό δελφίνο που θα του δώσουν το χρίσμα του υποψηφίου της αντιπολίτευσης.

• Όμως εμείς στην ΞΥΠ δεν μασάμε τέτοιου είδους φτηνιάρικες προπαγάνδες, αφού όπως μας επισημαίνει και ο κόκκινος σύντροφος που πηγαινοέρχεται στο στρατηγείο του ΑΚΕΛ, ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και η ηγεσία του κόμματος επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο για να ανασυγκροτηθούν και να μελετήσουν τα νέα δεδομένα. Προς τούτο οι πληροφορίες μας λένε ότι ο ΣτεφΣτεφ θα επιδιώξει να συναντήσει τον Πρίγκιπα τις επόμενες μέρες ώστε να ξεκαθαρίσει - όσο είναι εφικτό - το σκηνικό και να καθοριστεί και ο οδικός χάρτης των επόμενων ενεργειών. Αν και η συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ είναι με τα υφιστάμενα δεδομένα δύσκολη υπόθεση λόγω και της εκβιαστικής πρότασης του ΔΗΚΟ που συνοψίζεται στο σλόγκαν «είτε Πρίγκιπα, είτε πάμε για άλλες πολιτείες μελλοντικές / να βρεθούμε σ’ εμπειρίες αληθινές, αν το θες» που άδει περιπαθώς στο σχετικό άσμα η εξαίρετη ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, παρά ταύτα θα γίνει προσπάθεια μπας και μεταπειστούν οι ΔΗΚΟικοί Πρίγκιπες και κονκλαβιούχοι.

• Να σημειώσουμε πάντως ότι υπάρχουν εκατέρωθεν στελέχη που στηρίζουν την συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ και επιμένουν ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή αν και είναι δύσκολο να παρακαμφθεί ο Πρίγκιπας. ΔΗΚΟικά στελέχη όπως ο ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ και η ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα πρέπει πάση θυσία να επιδιωχθεί η συνεργασία με το ΑΚΕΛ και εναντίον των υποψηφίων του ΔΗΣΥ. Ωστόσο, όπως σημείωναν ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ το πρόβλημα είναι ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι και ενωμένο για να μεταφέρει τις ψήφους του, ακόμη και στον Πρίγκιπα, αφού ο χαρακτηρισμός της στήλης περί ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΔΗΚΟ επιβεβαιώνεται… καθημερινά.

• Όσον αφορά τις άλλες επιλογές, όπως ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΕΡΑΤΩ ΜΑΡΚΟΥΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ δείχνουν να έχουν η κάθε υποψηφιότητα τα δικά της μειονεκτήματα, τα οποία και αφαιρούν πόντους στην εξίσωση του κατάλληλου δελφίνου. Αρκετοί δε που ονειρεύονται μετεγγραφή εξωτερικού και επιστροφή από τα σαλόνια του Κολωνακίου και τους Ελλαδικούς Υπουργικούς θώκους, του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, μάλλον πρόκειται περί φαντασίωσης τους που δύσκολα θα εκπληρωθεί. Εξάλλου, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του και το πολιτικό του μέλλον και θα αφήσει το αξίωμα του, που αποτελεί και εκπλήρωση του πλέον ΜΥΧΙΟΥ ΠΟΘΟΥ του, μόνο αν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει.

• Βέβαια στο ΑΚΕΛ υπάρχει και η τάση των παλαιοΑΚΕΛικών (κατά αντιδιαστολή με τους νεοΑΚΕΛικούς, ως όρο που εφηύρε και πλάσαρε η στήλη) που αποτελείται από το τέως Γ.Γ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, τον ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ και τον ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΚΟΥ και που συνεπικουρούνται από τον βουλευτή ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, που επιμένουν ότι η καλύτερη εκ των πραγμάτων λύση είναι η προώθηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου ΤΑΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ. Μάλλον ο ΣτεφΣτεφ και οι άλλοι της ηγεσίας δεν τον έχουν στα υπόψη.

• Εξάλλου αίφνης χθες επανήλθε και το όνομα του διαπραγματευτή ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Αιχμές» του ΩΜΕΓΑ. Αν και με τον παρουσιαστή ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΡΟΥΤΗ και καλεσμένους επίσης πέραν του εξ Αγρού ορμώμενου Μπλακτζόνη, ήταν και ο τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ, που παρέπεμπαν όπως μας πληροφόρησε πράκτορας της ΞΥΠ, σε φωλιά ή καφενείο αν προτιμάτε των ΝΑΙδων, εντούτοις αναζωπυρώθηκε η επιθυμία κάποιων για Μαυρογιάννη. Η φιλική του προσέγγιση στον Άντρο, καθώς και η στήριξη από διάφορους του πολιτικού στερεώματος και ακτιβισμού, όπως ο Σταύρος Μαλάς άνοιξαν κύκλο συζήτησης περί του Μαυρογιάννη.

• Όσα και να καταγράψουμε σημασία έχει ότι το ΑΚΕΛ και ο ΣτεφΣτεφ βρίσκεται σε πέλαγος και ψάχνουν σωσίβιο, αλλά μάλλον κάποιοι του ρίχνουν καρχαρίες. Και αυτός με καρχαρίες;

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ε, μα τι να κάνει ο ΘΕΟΣ για να μας συνεφέρει. Έστειλε την Φώτιση με το Άγιο Πνεύμα αλλά κλείσαμε τα Φώτα. Μας Ταρακουνάει μέσω σεισμού μπας και ξυπνήσουμε κι εμείς οι Ευρωττοπουζοκυπραίοι, αλλά και οι πολιτικοί μας ταγοί και να σταματήσουμε το αυτομαστίγωμα. Α, μπα. Κάποιοι το κούνημα το εκλαμβάνουν σαν επίδειξη- με όλα τα συναφή πέρα - δώθε της λεκάνης - καλλίπυγου νεαρής που επιχειρεί να ελκύσει τα αντρικά βλέμματα.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση