ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατάργηση της κάρτας φιλάθλου ζητά το ΑΚΕΛ – Εμπάργκο για ΘΥΡΑ9 και η στημένη δημοσκόπηση

Ποιες οι ποδοσφαιρικές προτιμήσεις των μελών της Επ. Νομικών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αυτά περί ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής είναι πλέον τετριμμένα και συνήθη και ανήκουν σε συζητήσεις του παρελθόντος. Τώρα παίζονται άλλου είδους παιχνίδια που και το ποδόσφαιρο είναι απλά μέρος τους και χρήσιμο εργαλείο, για να πείθονται οι παραπλανημένοι ψηφοφόροι που επιχειρούν να ξεφύγουν από το κομματικό μαντρί. Ιδιαίτερα όταν συζητούνται αιτήματα φιλάθλων, τότε η κατάσταση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα για τα κόμματα, εν όψει δε και εκλογικών αναμετρήσεων.

• Τέτοιου είδους ευκαιρία φαίνεται ότι ανοίγεται από την συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη, όπως σας ενημερώσαμε και ακολούθησαν οι φίλοι μας αθλητικογράφοι, στην Επιτροπή Νομικών για αλλαγές στην ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ. Ουσιαστικά η πρόταση νόμου του βουλευτή της ΕΔΕΚ ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, η οποία στηρίζεται και από άλλα κόμματα, περιστρέφεται γύρω από την παραχώρηση δικαιώματος για έκδοση κάρτας φιλάθλου και στα σωματεία. Πάντα όμως να παραμένει το κεντρικό αρχείο με τα στοιχεία των φιλάθλων στον ΚΟΑ. Μάλλον ψυχολογική αλλαγή μας ακούγεται παρά ουσιαστική, αλλά εν πάσει περιπτώσει. Κάποιες αλλαγές θα προταθούν στο πλαίσιο της συζήτησης και θα δούμε πως θα κινηθούν οι ταγοί.

• Να σημειώσουμε ότι ο εμπνευστής της κάρτας φιλάθλου, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ είχε καταθέσει παρόμοια υπαλλακτική λύση, αλλά τότε στον ΣΥΡΦΕΤΟ και ΚΥΚΕΩΝΑ των συζητήσεων δεν ακούστηκε και εξαφανίστηκε, λόγω αντιδράσεων. Ακόμη για να προετοιμάσουμε όσους εκ των οργανωμένων φιλάθλων παραστούν, ότι η εν λόγω εισήγηση δεν είναι και τόσο απλή όσο ακούγεται, αφού εγείρονται θέματα προσωπικών δεδομένων και άλλων συνταγματικών πτυχών, αλλά μπορούν αν υπάρχει πλειοψηφία στην Βουλή να ξεπεραστούν.

• Σε αυτό τον κυκεώνα των συζητήσεων όπως πληροφορούμαστε από τον κόκκινο πράκτορα της ΞΥΠ, το ΑΚΕΛ θα καταθέσει την δική του πρόταση που ουσιαστικά θα προνοεί την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της κάρτας φιλάθλου ή αν προτιμάτε να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ο νόμος Ιωνά, όπως τον περιγράφει η στήλη. Με αυτή την πρόταση θα κατέβουν στην συνεδρία της Επ. Νομικών οι σύντροφο, οπόταν η κατάσταση θα περιπλεχτεί. Από την μια θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα πυρά των θιασωτών της κάρτας φιλάθλου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με την καθιέρωση της δεν προκλήθηκαν επεισόδια, και που προέρχονται κυρίως από τους Συναγερμικούς βουλευτές.

H εν λόγω εισήγηση δεν είναι και τόσο απλή όσο ακούγεται, αφού εγείρονται θέματα προσωπικών δεδομένων και άλλων συνταγματικών πτυχών

• Πρώτη γεύση ή αν προτιμάτε ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ της θέσης του ΑΚΕΛ αποτυπώθηκε σε ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, η οποία και ζήτησε ΑΠΟΣΥΡΣΗ της νομοθεσίας περί κάρτας. Οπόταν και το ΑΚΕΛ θα έχει στο χέρι την θετική άποψη κάποιων σωματείων για να τεκμαίρεται να διατυπώσει την θέση, μάλλον δια του βουλευτή ΑΡΙΣΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ότι πρέπει να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου γιατί στερεί το δικαίωμα σε μάζα φιλάθλων να προέρχονται στα γήπεδα για ουσιαστικούς, αλλά και πρακτικούς λόγους.

• Αυτά θα είναι πολιτικά ζητήματα που θα αντικριστούν και αναλόγως στην Επ. Νομικών όπου και θα διαφανούν και τα οπαδικά αισθήματα των παρευρισκομένων βουλευτών. Θα χρειαστεί δε η μαεστρία του Προέδρου της Επ. Νομικών ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, ο οποίος αν και αδαής περί ποδοσφαιρικών κινείται μεταξύ ΑΠΟΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, για να μην πυροδοτηθεί αντιπαράθεση και να βρεθεί η κοινή συνισταμένη. Και μια και αρχίσαμε για τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις των βουλευτών της Επ. Νομικών να σας πούμε ότι ο Κ. Ευσταθίου (ΕΔΕΚ) είναι φανατικός ΑΠΟΕΛίστας, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΗ (ΔΗΣΥ- ΑΠΟΛΛΩΝ) – ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΔΗΣΥ -ΑΝΟΡΘΩΣΗ) ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ- ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗΣ( ΑΚΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ)- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ ( ΑΚΕΛ-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ) ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ (ΔΗΚΟ- ΑΠΟΕΛ) –ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ( ΔΗΚΟ ΑΠΟΛΛΩΝ), ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ( ΕΛΑΜ- ΑΝΟΡΘΩΣΗ) , ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ δεν ασχολείται με ποδόσφαιρο. Να σημειώσουμε ότι στην Επ. Νομικών ενδεχομένως να παραστούν λόγω ενδιαφέροντος και οι βουλευτές ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( ΔΗΣΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) και ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ( ΕΔΕΚ- ΑΕΚ)

• Όσον αφορά την παρουσία των συνδέσμων φιλάθλων πληροφορούμαστε ότι το ΑΚΕΛ έθεσε ΕΜΠΑΡΓΚΟ για να μην δεχθεί πρόσκληση η ΘΥΡΑ 9 , που αποτελείται από τους αποστασιοποιηθέντες φίλους της ομάδας που ίδρυσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ 29 Μαΐου και αγωνίζονται με επιτυχία στην Β’ κατηγορία. Οι Θυραεννιώτες όμως ήταν από τους πολέμιους της κάρτας από την εποχή που βρίσκονταν υπό την σκέπη της Ομόνοιας Λευκωσίας και αποσκίρτησαν για ιδεολογικούς λόγους, ελέω πώλησης της ομάδας, στον Ανορθωσιάτη ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ. Άλλο ένα σωματείο που δεν προσκλήθηκε είναι η ΑΕΚ Λάρνακας, έτσι ώστε να μην προκληθεί ενδο-σωματειακή σύγκρουση, αφού η διοίκηση τάσσεται αναφανδόν υπέρ της κάρτας φιλάθλου, αλλά οι οργανωμένοι οπαδοί το άκρως αντίθετο…

• Πάμε και στα επουσιώδη στα τάχιστα. Επιφανείς πράκτορες της ΞΥΠ πληροφορήθηκαν ότι στο παρασκήνιο ετοιμάζεται ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ που ενδεχομένως να παρουσιαστεί το Σαββατοκύριακο που θα δείχνει άλλου είδους αποτελέσματα από τις προηγούμενες και εμφανώς πειραγμένα για να ικανοποιήσουν τον πελάτη και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη . Δεν ξέρουμε αν ενοχλεί τον Σύνδεσμο Δημοσκόπων, που ένα από τα γνωστά στην πιάτσα μέλη του πουλάει δημοσκοπήσεις και έναντι 500 Ευρώ, ξευτελίζοντας την προσπάθεια των υπολοίπων για αξιοπιστία και αν τίθεται και θέμα δεοντολογίας. Να ξέρουν ότι η απαξίωση τους είναι ένα τσιγάρο δρόμος και μπορεί να καούν ΟΛΟΙ μαζί…

• Να πληροφορήσουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ότι οι βουλευτές του (Δ.Δημητρίου- Ν. Γεωργίου-. Γ. Κάρουλας) επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και στήριξαν σχετική τροπολογία περί πολιτικών κομμάτων που κατέθεσε ο Δ. Δημητρίου και η οποία όπως σας ενημερώσαμε μέσω της στήλης την Τρίτη, αποτελεί ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ. Η συμφωνία κυρίων Φούλη- Σιζό τηρήθηκε και περιμένουμε την έκβαση της και στην Ολομέλεια αφού ακόμη υπάρχουν αντιδράσεις. Εν ολίγοις η τροπολογία Δημητρίου που συζητήθηκε στην Επ. Θεσμών της Βουλής δεν επιτρέπει σε πολίτες να προσφεύγουν απευθείας στα δικαστήρια για θέματα λειτουργίας των κομμάτων, παρά μόνο για οικονομικής φύσεως. Θα παραπέμπονται τα σχετικά παράπονα στον ΕΦΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ο οποίος και θα αποφαίνεται εντός 45 ημερών αφού ακούσει και τα δυο μέρη (κόμμα και παραπονούμενο). Αν δεν προκύψει συμφωνία τότε θα πηγαίνουν στα δικαστήρια.

• Αν εγκριθεί η τροπολογία ο Σιζό θα ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ από τις δικαστικές περιπέτειες και θα προχωρήσει στο μεσοδιάστημα των 45 ημερών , όπως περιγράψαμε , να συγκαλέσει συνέδρια να εκλέξει συλλογικά όργανα και να πάρει αποφάσεις για τις Προεδρικές εκλογές.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Της λένε έχει καρτέλ εταιρειών πετρελαιοειδών που απομυζά τους πολίτες με τις τιμές των καυσίμων και η Υπουργός Ενέργειας ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ χαρίζει χαμόγελα. Καλά είναι κι αυτά αλλά δυστυχώς – για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών- δεν αποτελούν χρήμα για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

• ΥΓ: Αν φτάσαμε στο σημείο οι τεχνοκράτες της Βουλής να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να αναβάλουν θέματα στην Ολομέλεια, όπως αυτό με το νομοσχέδιο για Υφυπουργείο Πολιτισμού θα το δούμε σε λίγες ώρες και θα πράξουμε. Έτσι για να μη λένε κάποιοι ότι δεν προειδοποιούμε. Καλημέρα στην ωραία ζωή…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση