ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καβγάς Θεμιστοκλέου - Ξάνθου: Ποιος και που θα τραβήξει την ροζ γραμμή της δεοντολογίας;

Πίνακες του Γαβριήλ θα κοσμούν το Προεδρικό και την Αρχιεπισκοπή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Όσοι εξ ημών και υμών είμαστε λάτρεις του γυναικείου φύλου, αντιμετωπίζουμε αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα με ευγένεια και αγάπη. Οπόταν σε οποιαδήποτε στιγμή και υπό όλες τις συνθήκες, δεν συμμεριζόμαστε τις φωνασκίες σε βάρος των γυναικών, έστω και αν ο μέγας αοιδός ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ μας υπενθυμίζει πλειστάκις ότι «της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος/ πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος». Έτσι και στην προκειμένη, ο θυελλώδης βουλευτής του ΕΛΑΜ ΑΝΤΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ενδεχομένως θα έπρεπε να ήταν ηπιότερος στην συμπεριφορά του έναντι της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας των Οικολόγων ΕΦΗΣ ΞΑΝΘΟΥ. Και μ’ αυτή του ενέργεια μεταθέτει την πολιτική συζήτηση, που όπως αποδείχθηκε από την ομιλία του στην Βουλή περί Δημοκρατίας κατά την συζήτηση περί αναβολής των Δημοτικών εκλογών, έχει το υπόβαθρο και την ρητορεία να διαπρέψει σε άλλα επίπεδα. Εν ολίγοις ΑΔΙΚΕΙ τον εαυτό του και καλά είναι να το επεξεργαστεί, αν θέλει να τον θυμούνται οι πολίτες από τις πολιτικές του προσεγγίσεις, όπως την χθεσινή που καθήλωσε τους πάντες και τους προβλημάτισε ιδιαίτερα, σε σημείο που να περιπέσει σε γκάφα ο ΑΚΕΛικός ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ και όχι από την παραπολιτική…

• Ερχόμαστε στο προκείμενο. Θέλουμε να μας πληροφορήσει η Πρόεδρος της Βουλής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και οι υπόλοιποι της Επιτροπής Επιλογής που θα τραβήξουν την γραμμή στην δεοντολογία των βουλευτών. Μάλλον η κόκκινη τους γραμμή θα πρέπει να γίνει ροζουλίνι με στρασάκια, για να παραπέμπει σε ζογκλέρ των φύλων που αλλάζουν την εμφάνιση τους για να δώσουν και το αναγκαίο σήμα παρουσίας τους… Αναφερθήκαμε στην γκάφα Λουκαίδη. Ε, η αναφορά του σε εκλεγμένους βουλευτές-ασχέτως αν αρέσει η δεν το επιθυμεί οποιοσδήποτε, οι δημοκρατικές διαδικασίες και ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε να στείλει το ΕΛΑΜ στην Βουλή - ότι είναι υμνητές του Ναζισμού και του Χίτλερ, δεν παραβαίνει τα όρια της δεοντολογίας. Θα κληθεί και ο Λουκαίδης στην Επ. Δεοντολογίας να «δικαστεί» γιατί παρέβη την δεοντολογία; Δεν είναι ύψιστη βρισιά αυτή και μάλιστα να το παραδέχεται ο κ. Λουκαίδης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΕΛΑΜ, να τους λέει ότι είναι έτοιμος να άρει την ασυλία του και να πάει Δικαστήριο.

• Πάμε σε άλλα για να μας πληροφορήσει η Αννιτούλα μας και οι υπόλοιποι, που θα τραβηχτεί η γραμμή της δεοντολογίας στο Ναό της Δημοκρατίας. Θυμάται ευκρινώς η Πρόεδρος της Βουλής, ότι ως βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην προηγούμενη της θητεία, έζησε αλήστου μνήμης στιγμές με Κουλία, Χαραλαμπίδου, Περδίκη. Κι επειδή ο Διοικητής της ΞΥΠ κατοικοεδρεύει στο Κοινοβούλιο, να θυμίσει στην Αννιτούλα, ότι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ-με επικεφαλής την ίδια-αποχώρησαν από συνεδρία της Επ. Ελέγχου και δεν συμμετείχαν σε άλλες συνεδρίες, εγείροντας θέματα δεοντολογίας για συνάδελφο τους. Προσέξετε. Θέμα δεοντολογίας για βουλευτή και όχι για κοινοβουλευτικό συνεργάτη, θα παραπεμφθεί και αυτός σε δίκη;

• Στις συνεδρίες της Επ. Ελέγχου ανακρίνονταν με υπονοούμενα και σε ψηλούς τόνους όλοι οι ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους και σε σημείο προσβολής για κλεψιές και άλλα τινά. Ακόμη ηχεί στην αίθουσα η βροντερή φωνή του πρώην βουλευτή ΔΗΚΟ που μεταπήδησε στην ΔΗΠΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: «Λίγος σεβασμός στον Αρχηγό Αστυνομίας και στους ένστολους Ντροπή». Θα επιβάλει και σ’ αυτή την περίπτωση τιμωρία η Επ. Δεοντολογίας;

• Στους καβγάδες των βουλευτών, τις ανταλλαγές κοσμητικών επιθέτων, τα υπονοούμενα σε βάρος βουλευτών - κρατικών λειτουργών - πολιτειακών αξιωματούχων που ακούμε καθημερινά στις Επιτροπές της Βουλής θα τις δικάζει κι αυτές η Αννιτούλα μας και οι άλλοι της Επ. Δεοντολογίας; Τότε θα πρέπει να είναι σε συνεχή συνεδρία και να δικάζει και να καταδικάζει τους πάντες. Δύσκολη η γραμμή και τα όρια στον Ναό της Δημοκρατίας. Εκ της φύσεως του το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος ελεύθερης έκφρασης απόψεων, οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις και σε ψηλούς τόνους. Αυτή είναι η φύση της νομοθετικής εξουσίας. Μην τα κάνουμε όλα παρά φύση, γιατί έτσι θέλουν οι ευαισθητούληδες των σόσιαλ μίντια που συμπαρασύρουν τους πολιτικούς μας σε κυκεώνα. Ιδιαίτερα η Αννιτούλα μας, αν θέλει να είναι πετυχημένη να ξέρει ότι αυτοί που φωνάζουν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρασύρουν και τους αδαείς δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης είναι μειοψηφία. Και αποδείχτηκε στις πρόσφατες εκλογές όπου κάποιοι- διαχειριστές σελίδων με 50 χιλιάδες ακολούθους πήραν 350 ψήφους (καλημέρα κ. Αντρέα Χασαπόπουλε).

• Για να ολοκληρώσουμε μ’ αυτή την παραπολιτική ιστορία που παραπλανεί την κοινή γνώμη και μεταθέτει την δημόσια συζήτηση σε ευτελή θέματα, αντί στα χιλιάδες προβλήματα της κοινωνίας, να μεταφέρουμε όσα είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ, που φαντάζομαι δεν μπορεί κάποιος να του αποδώσει ότι είναι ακραίος.  Ερωτώμενος από Παρούτη-Στέλλα Σ. στην εκπομπή «Αιχμές» να πει την άποψη του, ανάφερε χαρακτηριστικά και καλά είναι η Αννιτούλα να ανατρέξει στις δηλώσεις του: «Πολύ δύσκολο θέμα. Η Βουλή δεν είναι Εκκλησία. Να σας αναφέρω ότι υπέστηκα πραγματικό σοκ όταν επισκέφθηκα την Βουλή των κοινοτήτων στην Αγγλία και την Βουλή στην Αυστραλία. Νόμιζα ότι ήμουν σε γήπεδο. Φωνές, χειροκροτήματα, κατηγορίες χτύπημα των ποδιών στο έδαφος και πολλά τέτοια.».

• Προσέξετε μην ανοίξετε τον ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Αννιτούλα γιατί πλέον οι αέρηδες θα παρασύρουν μακριά το πολιτικό σας μέλλον. Κι όταν φυσήξει με την βοήθεια του Αίολου μπορεί το στίγμα που θα αφήσεις στο Κοινοβούλιο, να είναι μόνο οι συναντήσεις με πρέσβεις και το όμορφο προσωπάκι με το ξανθό μαλλάκι.

• Κατ’ αντίστοιχο τρόπο η συζήτηση μπορεί και να μεταφερθεί και στο επίπεδο της Κυβέρνησης και των πινάκων του ζωγράφου Γαβριήλ. Προτού αποφασίσουν θα έπρεπε να σκεφτούν ότι μπορεί αύριο κάποιος εκπαιδευτικός-συγγραφέας να ετοιμάσει κάποιο πόνημα που να περιγράφει τα έργα και ημέρες του Νίκαρου στις Σευχέλλες, το ταξίδι με το τζετ του Άραβα, το κούρεμα των καταθέσεων και άλλα τέτοιου είδους. Μπορεί να κάνει και πικάντικες αποκαλύψεις για την ζωή του Νίκαρου και της οικογένειας του σύμφωνα με τα πιστεύω και τις πληροφορίες του. Όπως γράψαμε και χθες κάποιος ζωγράφος ετοιμάζεται να φιλοτεχνήσει πολιτικούς-βουλευτές, γυμνούς με στριγκάκια και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής. Φαντάζομαι είναι και αυτό καλλιτεχνική δημιουργία.

• Α, και έχουμε μια εισήγηση. Αφού υπάρχει νόμος που επιβάλει ότι το κράτος πρέπει να αγοράζει πίνακες και να κοσμεί δημόσια κτήρια, ας αγοράσει ο Νίκαρος τους πίνακες Γαβριήλ και να τους βάλει στο Προεδρικό και στα Υπουργεία. Ειδικά αυτούς που παρουσιάζονται κάποιοι να ουρούν θα ήταν σούπερ. Ναι και μπορεί αυτούς με τον Χριστό να τους δωρίσει στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο που σιώπησαν, ενώ όταν κατηγορούν και απειλούν ιερείς είναι λαλίστατοι. 

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Την θεώρηση του για την δημοσιογραφία την οποία και προσυπογράφουμε, καταγράφει ο νεαρός δημοσιογράφος ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ. Την μεταφέρουμε από συνέντευξη του προς σύντομη και περιεκτική ανάλυση της κατάστασης που περιέπεσε το λειτούργημα μας: « Η δημοσιογραφία σε Ελλάδα και Κύπρο βρίσκεται στον αναπνευστήρα και κανείς δεν τολμά να προσπαθήσει να τη σώσει. Μας βολεύει όλους να υπάρχει μια νοσούσα δημοσιογραφία που ασχολείται με το ευτελές και το ασήμαντο αφήνοντας πίσω τις πολυπλοκότητες. Ακόμα και αυτοί που φωνάζουν κατά των δημοσιογράφων το κάνουν σύμφωνα με την ιδεολογία τους. Έχουμε ιδεολογικοποιήσει τη δημοσιογραφία και ανάλογα με το χρώμα της εκάστοτε φυλλάδας φοράμε τις ανάλογες «μπλούζες».

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X