ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιδού το νέο κονκλάβιο που θα διοικεί το ΑΚΕΛ

Μαρίνα Σάββα - Χριστόφια προορίζεται για θέση εκπροσώπου τύπου - Μαύρου - Συλικιώτης - Καραμάνος για θέση Κ. Οργανωτικού

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Χωρίς τεράστιες αλλαγές τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της θητείας του θα πορευθεί ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, αφού η ηγεσία, επονομαζόμενη και γραμματεία του κόμματος, θα έχει μόνο τρία νέα πρόσωπα. Προφανώς και το υπό διαμόρφωση κονκλάβιο που θα διοικεί το ΑΚΕΛ θα εκλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σάββατο , αλλά τα δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν δραματικά, παρά μόνο ορισμένες εκ των θέσεων της ηγεσίας.

• Σύμφωνα με τον κόκκινο σύντροφο ο ΣτεφΣτεφ (το προσωνύμιο που του αποδίδει η στήλη για συντομογραφία) ζυγίζει όλα τα δεδομένα και επιχειρεί να συμπαραταχθούν στο πλευρό του όλες οι συνιστώσες του κόμματος έτσι ώστε να πορευθεί στα αρχικά διαστήματα της θητείας του χωρίς εσωκομματικές ίντριγκες και συντροφικά μαχαιρώματα. Αν και κάποιοι θα δυσαρεστηθούν, εντούτοις δεν υπάρχει άλλη επιλογή αφού το κόμμα της αριστεράς στην προσπάθεια του να προχωρήσει σε ρήξεις και αλλαγή πολιτικής θα πρέπει να ενεργήσει τάχιστα, αφού ο χρόνος για χαβαλέ, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

• Όσον αφορά τους σίγουρος για την γραμματεία του κόμματος είναι οι :

• Γιώργος Λουκαίδης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που θα έχει και το βάρος της οργάνωσης- εκπροσώπησης του κόμματος στην Βουλή. Φαίνεται ότι παρά την ήττα του από τον Στεφάνου, θα βρίσκεται στο πλευρό του με ορισμένους εκ των συντρόφων, να επισημαίνουν ότι ενδεχομένως να είναι και ο στενότερος του συνεργάτης.

• Νίκος Ιωάννου: Οικονομικός Διευθυντής. Το χρήμα είναι και για τα κόμματα η κινητήριος δύναμη, πόσω μάλλον στο ΑΚΕΛ που εργοδοτεί κομματικό στρατό και που μετατράπηκε σε οιονεί δημόσια υπηρεσία. Ορισμένες δε αποφάσεις, όπως σε όλα τα κόμματα, διυλίζονται και υπό τον οικονομικό φακό.

• Τουμάζος Τσελεπής: Ο γκουρού του κόμματος για το Κυπριακό είναι απαραίτητος στην γραμματεία, αφού πάντα θα υπάρχουν εξελίξεις στο Εθνικό θέμα και η άποψη του είναι βαρύνουσα. Αν διαμορφωθεί- αλλάξει ελαφρώς η στάση του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό θα διαφανεί οσονούπω.

• Άριστος Δαμιανού: Το ανερχόμενο αστέρι του κόμματος με ισχυρή εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο θα βρίσκεται πίσω από αρκετές αποφάσεις του κόμματος , αφού έχει διαμορφωμένες θέσεις και απόψεις.

• Σωτηρούλα Χαραλάμπους: Η νέα γενική Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, που γράφει ιστορία , αφού θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία συνδικαλιστικής οργάνωσης, θα αντικαταστήσει τον απελθόντα Πάμπη Κυρίτση που πήρε ευμενή μετάθεση, όπως αποκάλυψε προς πληροφόρηση των συντρόφων η ΞΥΠ, στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ( ΠΣΟ) με την βοήθεια του ΚΚΕ και του συντρόφου του Δημήτρη Κουτσούμπα.

• Νεοκλής Συλικιώτης- Ελένη Μαύρου και Χάρης Καραμάνος διεκδικούν την θέση του Κεντρικού Οργανωτικού του κόμματος μετά την αποχώρηση του Χρίστου Αλέκου. Καίρια κομματική θέση που γνωρίζει αρκετά και χειρίζεται τον κομματικό μηχανισμό παγκύπρια , αλλά και χρειάζεται να διαθέτει ευρείες γνώσεις, τσαγανό, και πυγμή για να αντεπεξέλθει. Η μάχη δίνεται επί ίσοις όροις μεταξύ των τριών και φυσικά θα παίξει τον δικό της ρόλο η επιθυμία του ΣτεφΣτεφ.

• Άλλο σημαντικό και καίριο πόστο που αποτελεί εν μέρει και την εικόνα του κόμματος στην κοινωνία , και που συνήθως όσοι την κατέχουν προωθούνται , λόγω και της υπερπροβολής τους, σε κομματικά και πολιτειακά αξιώματα, είναι η θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Δεν είναι και άσχετο ότι ο απελθών κάτοχος της θέσης εξελέγη Γενικός Γραμματέας καταλαμβάνοντας το ανώτατο κομματικό αξίωμα. Όπως μας πληροφορεί ο κόκκινος σύντροφος οι διεργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο. Φαβορί φαίνεται να παρουσιάζεται η ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΒΒΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, μέχρι πρότινος ισχυρό πρόσωπο στο κόμμα, καθότι η εξ απορρήτων του τέως Γ. Γ Άντρου Κυπριανού και εν πολλοίς συν - διαμορφωτής των πολιτικών του κόμματος. Έχει φυσικά μακρά πείρα στον μηχανισμό, γνωρίζει τα θέματα σε όλες τις παραμέτρους και έχει το σημαντικό πλεονέκτημα, ότι ανήκει πλέον, καθώς είναι σύζυγος του βουλευτή Χρήστου, στην οικογένεια Χριστόφια. Όσον αφορά τον Γιώργο Κουκουμά, ο οποίος παρουσιάζεται ως υποψήφιος, δήλωσε στον Διοικητή της ΞΥΠ στα παρασκήνια του Κοινοβουλίου όπου και κινείται ανελλιπώς η υπηρεσία και ο επικεφαλής της, ότι δεν θα είναι εκπρόσωπος τύπου. Ίδωμεν. Ενδεχομένως να προκύψει και λύση της τελευταίας στιγμής αλλά αυτή είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής.

• Αυτή λοιπόν θα είναι η νέα ηγεσία του ΑΚΕΛ που θα έχει να δώσει το τιτάνιο αγώνα για να επαναφέρει το κόμμα στις σωστές ράγες και να το μετατρέψει από σοβαρά ασθενή, σε υγιή οργανισμό με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Για να δούμε πόσο καλός γιατρός είναι ο ΣτεφΣτεφ.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τελικά είναι άσχετοι, ανεύθυνοι ή εκτός πραγματικότητας οι Άγγλοι καθηγητές και συνάδελφοι του Καραγιάννη, του Τσιούτη και της Κολιού, που επέτρεψαν να στοιβαχτούν 80 χιλιάδες άνθρωποι στο Γουέμπλει χωρίς αποστάσεις- μάσκες και άλλα τόσα εκατομμύρια πλάσματα στις παμπ; Σε άλλες περιπτώσεις , ιδιαίτερα ο Καραγιάννης, μας λέει για τους Άγγλους επιδημιολόγους και κολλούν τα χείλη, του όπως λένε στο χωριό του. Τώρα ας μας εξηγήσουν, γιατί συγχυστήκαμε ανεπανόρθωτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X