ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μεταγραφή Θεμιστοκλέους, η κουτουρού ήττα του ΑΚΕΛ και ο διπλοθεσίτης Νιαζί

Ο Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής δεν είναι ευπρόσδεκτος στο κόκκινο στρατηγείο γιατί δεν καταβάλει σε τακτική βάση στο ταμείο του ΑΚΕΛ τον μισθό του

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Πριν ο πετεινός κράξει τρεις φορές (αλέκτωρ φωνήσαι τρις θα ήταν εκτός στυλ του συγκεκριμένου στην προκειμένη), ο Πάχνας βρήκε άλλη πάχνη…Όσοι από εσάς δεν γνωρίζετε ότι το προσωνύμιο του αποχωρήσαντα από το ΕΛΑΜ, βουλευτή ΑΝΤΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ είναι Πάχνας, τότε αγνοείτε βασικά στοιχεία…παραπολιτικής. Κι ενώ λοιπόν ο Πάχνας την προηγούμενη σε διάσκεψη τύπου αναφερόταν στην αποχώρηση του από το ΕΛΑΜ, την επομένη πήρε μετεγγραφή σοκ. Επανεντάχθηκε στην Προεδρική πλατφόρμα του ΔΗΣΥ που λειτουργεί εντός του γαλάζιου στρατοπέδου και άρχισε δράση .

• Ως εκ της ιδιοσυγκρασίας και του ταμπεραμέντου του δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Αλλά είδατε, αμέσως περιζήτητος ο θηριώδης Θεμιστοκλέους για τους Συναγερμικούς, που τον υποδέχτηκαν με θέρμη. Εξάλλου ο ΔΗΣΥ δεν απέβαλε ποτέ τον Θεμιστοκλέους από το κόμμα, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές με τα δικαστήρια και τις τροχαίες παραβάσεις.

• Δεν μπορούσε στην πρώτη πολιτική του πράξη μετά την αποχώρηση του από το ΕΛΑΜ, να μην στηρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο μείζον και συνάμα ιδιαίτερο θέμα που έχει σχέση με την συζήτηση των PANDORA PAPERS. Και το είπε ξεκάθαρα ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ, όταν ο Διοικητής της ΞΥΠ του υπέβαλε ότι πήρε μετακινήθηκε σε άλλο στρατόπεδο. «Ανέκαθεν ήμουν Αναστασιαδικός». Άντε και καλές αποδόσεις και ο ΔΗΣΥ σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει άλλη μια ψήφο προς εκμετάλλευση.

• Πάμε και στο φιάσκο του ΑΚΕΛ. Ούτε το χαστούκι των εκλογών κατάλαβαν, ούτε από την συνεχή διολίσθηση των ποσοστών τους αντιλήφθηκαν οτιδήποτε, μα δεν υπάρχει και φως στην σήραγγα ότι το κόμμα υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει. Δυστυχώς για τους συντρόφους, η νέα ηγεσία έδωσε ΘΟΛΟ ΣΤΙΓΜΑ και άρχισε να περιπίπτει σε γκάφες προσφέροντας νίκες στους αντιπάλους, κυρίως χωρίς να ιδρώσουν καν την γαλάζια τους φανέλα.

• Μα έλεος σύντροφοι. Δηλαδή είστε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης ή συνονθύλευμα κάποιων πολιτικών που έτυχε να στεγάζονται σε κορυφαίο πολιτικό μαγαζί και απλώς κάθεται στην καρέκλα και το διαχειρίζεστε. Γκάφα ολκής που αποδεικνύει ερασιτεχνισμό και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ οργάνωση. Και όταν γράφαμε για την κολοβή Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ και τις επερχόμενες προβληματικές καταστάσεις, ήμασταν σίγουροι ότι η επιβεβαίωση θα ερχόταν προσεχώς .

• Προσέξτε λοιπόν κόμμα που θέλει να ανέβει στην εξουσία και να προσδώσει άλλη εικόνα με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και να το εμπιστευτεί η κοινωνία για την σοβαρότητα και την στέρεη πολιτική του βάση. Ζήτησε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ να εγγραφεί θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής περί των PANDORA PAPERS. Αναφερόμαστε σε κορυφαίο ζήτημα που βρίσκεται στην πολιτική σφαίρα δημοσιότητας και θα αποτελούσε να αποτελεί φαρμακερό βέλος στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΑΚΕΛ, αφού ήταν αναμεμιγμένο, ως γνωστό, και το όνομα του ΝΙΚΑΡΟΥ. Προφανώς και σε οργανωμένες Κοινοβουλευτικές ομάδες γίνεται προεργασία, συζητείται η μεθόδευση, μετρούνται τα κουκιά και γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να επιτευχθεί ο στόχος. Είπαμε πολλές φορές . Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΘΛΗΜΑ.

• Τίποτε δεν έγινε απ’ όλα αυτά. Τζίφος. Αποδείχτηκε ότι λειτουργούν ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ και ότι νάναι και όπως τύχει. Εδώ για συζήτηση θεμάτων στο Συμβούλιο παιδιών Δημοτικού Σχολείου περί αγοράς γλειφιτζουριών και ο πιτσιρικάς- μικρός που είναι Πρόεδρος θα κάνει κάποιες επαφές προ της συνεδρίας. Οι σύντροφοι συμπεριφέρθηκαν σαν πρωτάρηδες και υπέστησαν άλλη μια ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ.

• Λοιπόν από τα τρία μέλη της Επ. Θεσμών του ΑΚΕΛ παρέστη μόνο ένας ο βουλευτής Λάρνακας ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗΣ. Οι άλλοι δυο η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ μας είπαν ότι ήταν στο εξωτερικό (εξάλλου η Ρένα είναι αυτόνομη στο κόμμα και μπορεί να ασχολείται με την ευθανασία και να μην είχε χρόνο) αλλά και ο ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ που εκπροσωπούσε το κόμμα σε άλλη επιτροπή που διεξαγόταν ταυτόχρονα. Ε, δεν μπορεί να μοιραστεί ο άνθρωπος, αλλά το πιθανότερο είναι ότι κανείς δεν τον ειδοποίησε ότι θα γινόταν τέτοια συζήτηση. Εκτός λέμε εμείς που ο εγκέφαλος μας περιεργάζεται πάντα δαιδαλώδεις καταστάσεις, ήθελαν στο ΑΚΕΛ να κλείσει το κουτί της Πανδώρας, γιατί ενδεχομένως να γνωρίζουν ότι θα βγουν δεινά και κακά που αφορούν και κάποιους εξ αυτών!!! Λέμε τώρα. Αν το εξηγείται διαφορετικά πέστε μου. Δεν επιθυμώ να τους αποδώσω τόση ΑΧΑΠΑΡΟΣΥΝΗ και ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ. Πού πήγε ο ΜΥΘΟΣ που πλάσαραν γα χρόνια και κόμπαζαν περί του περιβόητου οργανωμένου κόμματος με την στρατιά εμμίσθων; Είπαμε μύθος…

• Για την ιστορία εναντίον της συζήτησης ψήφισαν ο Πρόεδρος της Επ. Θεσμών ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ο βουλευτής ΔΗΣΥ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και προστέθηκε και η ψήφος του άρτι αφιχθέντα ΑΝΤΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ. Κατά ψήφισαν ο Πασιουρτίδης του ΑΚΕΛ , ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ (ΔΗΚΟ) και η πάντα πρόθυμη να καταστεί ουρά των συντρόφων, η Οικολόγος ΑΛΕΞΑΝΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ. Αποχή τήρησε ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ της ΔΗΠΑ. Και μετά δηλώνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ για δεκανίκια του ΔΗΣΥ, θυμίζοντας προπονητή ομάδας που έχασε με 10-0 και διαμαρτύρεται για σφαγιασμό από την διαιτησία.

• Να έρθουμε και σε κάτι άλλο που εκκολάπτεται στο ΑΚΕΛ και μου το μετέφερε ο κόκκινος σύντροφος από την Εζεκία Παπαϊωάννου. Υπάρχει δυσφορία ενίοτε και οργή για τον Ευρωβουλευτή ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ που ενεργεί αυτόβουλα , αυτόνομα και χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα στο κόμμα της αριστεράς. Χτίζει την δική του πολιτική και το κόμμα που τον εξέλεξε αποτελεί πλέον το χαλάκι που πατά όταν έρχεται στο Κυπριστάν. Προβληματίζει την ηγεσία αλλά δεν την παίρνει να ανοίξει τέτοιο θέμα αυτή την στιγμή.

• Μάλλον με ανακούφιση παρά με οργή άκουσαν ότι ο Θεμιστοκλέους κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Νίκαρο να παρέμβουν γιατί ο Νιαζί είναι διπλοθεσίτης, αφού ενώ απολαμβάνει τις 14 και βάλε χιλιάδες Ευρώ τον μήνα από την θέση στην Ευρωβουλή διατηρεί και την θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κάτι που αντιβαίνει με την θεσμοθετημένη πρακτική και νομοθεσία ότι όποιος κατέχει πολιτειακό αξίωμα εν μπορεί να διατηρεί ταυτόχρονα και θέση στην δημόσια υπηρεσία.

• Ο Νιαζί δεν απαντά το ΑΚΕΛ σωπαίνει και φυσικά ο Πρύτανης και το Δ.Σ του Πανεπιστημίου Κύπρου που είναι ευαίσθητοι στα πάντα …ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ. Δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Πρύτανη, ΤΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ μας;

• Πάντως ο κόκκινος σύντροφος διερευνά και μια άλλη πτυχή που αφορά την σχέση ΑΚΕΛ- Νιαζί. Ο Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής όπως λένε οι πληροφορίες της ΞΥΠ δεν καταβάλει σε τακτική βάση στο ταμείο του ΑΚΕΛ τον μισθό του και να του ανταποδίδει το κόμμα όσα προνοούνται στους κανονισμούς του κόμματος. Οπόταν και οι υπόλοιποι αν ισχύει ετοιμάζουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Δεν θα είναι κόκκινη αλλά δεν έχει σχέση το χρώμα. Και το ροζουλίνι με στρασάκια είναι υπέροχο.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν αποδίδει ο Νίκαρος την ακρίβεια σε παγκόσμιο φαινόμενο αντιλαμβάνεται ότι σε μια χώρα με προϋπολογισμό εκείνο μιας μικρομεσαίας πολυεθνικής, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να βοηθήσει να ισορροπήσουν οι βασανισμένοι τρομαγμένοι και ταραγμένοι πολίτες του Κυπριστάν; Εδώ φαίνονται ο ηγέτες.

• ΥΓ. Να συγχαρούμε τον φίλο, συμμαθητή, συνάδελφο, συγχωριανό ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή Ειδήσεων στο ΡΙΚ. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του γιατί εμείς που είχαμε την τύχη να τον απολαύσουμε ως δεινό τερματοφύλακα στον Παρνασσό Στροβόλου γνωρίζουμε ότι ήταν αίλουρος. Και δημοσιογραφία χρειάζεται αιλουροειδείς κινήσεις. Η αποδοχή του από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ του ιδρύματος αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση